sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Helmililjat

Helmililjoja jo tammikuussa, tämä taitaa olla kyllä meikäläisen ennätys. Minä löysin omani eilen, kun kävin kukkakaupassa hakemassa viemisiä 50-vuotissynttäreille. 


 Nämä kukkaset laitoin tähän tietokonepöydälle päiviämme ilahduttamaan. Kun katseensa nostaa ylöspäin ruudulta, näkee helmililjat ja tuossa metrin päässä melkoisen kasan lunta. Se tuli eilen päivällä katolta alas ja suurin kasa on tuossa terassin päällä, varovasti arvioituna reilu metri. Siinä saa aurinko paistaa päivän jos toisenkin, että tuo kasa sulaa ennen kesää:)

Ihanan värisiä ovat nämä pikkusipulit ja tuoksuvatkin, kun laittaa nenänsä lähes niihin kiinni. Sitten kun näiden kukinta on ohi, laitan ne kaappiin odottamaan maan sulamista ja istutan ne sitten johonkin kukkapenkkiin. Tapaavat viihtyä hyvin ja lisääntyä kiitettävästi.


Ihanaa sunnuntain jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Minäkin löysin helmililjoja, mutta ovat vasta tuloillaan, joten ihan heti ei mulle tule kukkaloistoa. Kausikukat aikaistuvat eli viime kesänäkin, kun kävin elokuun lopulla kyselemässä pallokrysanteemeja paikallisesta puutarhamyymälästä, he kertoivat niiden jo loppuneen kokonaan. Aloittivat niiden myynnin jo heinäkuussa? Myönsivät myymälässäkin, että on turhan aikaisin myydä niitä silloin, kun keli on niille turhan kuuma. Ovat kuitenkin enemmän viileän, mutta silti aurinkoisen kelin kukkia.

  VastaaPoista
 2. Helmililjat näyttävät niin ihanille ja tekevät kyllä hyvää tammikuussakin! En ole niihin vielä nyt törmännyt, vaan ostelen leikkokukkatulppaaneja, mutta on niin mukava katsoa kuvia täällä blogissasi.

  VastaaPoista
 3. Helmililjat on kyllä ihania! Haluaisin kanssa hakea uusia tulppaaneja :) Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Sullahan on jo varsin keväistä, kun löysit helmililjoja :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Minä ostin kanssa viime sunnuntaina kukkakaupasta helmililjoja mutta olivat ihan vaasiin (leikattu siis irti sipuleistaan). Olen nyt kahtena viikonloppuna käynyt ostaan paikallisesta kukkakaupasta itselleni jotain viikon piristystä, kaipuu kesään rupee oleen niin kova että pakko saada kukkia.

  VastaaPoista
 6. Ostin myös helmililjoja Prismasta ja olin aivan tohkeissani -helmililjoja tammikuussa!!!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Intianminttu:
  Nämä kevätkukat alkuvuodesta ovat ihan kiva juttu, niitä voi ostaa monen monta viikkoa kotia sulostuttamaan, mutta että krysanteemeja heinäkuussa, vähän malttia tarvittaisiin myymälöiden sisäänostajille, vai mitä ne ovat nimeltään. Nehän on syyskukkia!

  Lumiomena:
  Leikkotulppaaneja en minäkään ole unohtanut, ne ovat niitä takuuvarmoja ja ihania kevätkukkasia.

  Arleena:
  Oikeita kevään airueita, pihallakin:)

  Miia:
  Leikkotulppaanit ja pienet sipulikukat ovat niin suloisia. Kuten myöskin esikot ja santpauliat...

  Tiina:
  Keväiseltä tuntui tänään pihallakin, kun aurinko paistoi koko päivän. Mutta tuo lumihanki kertoo kyllä vielä toisen vuodenajan olevan kyseessä;)

  Henrietta:
  Viikonloppu on ihana aloittaa käynnillä kukkakaupassa:)

  Ira:
  Minäkin kävin Prismassa, mutta meidän kaupassa niitä ei vielä ollut, onneksi kuitenkin löysin kukkakaupasta.

  VastaaPoista
 8. Ihania ovat kuviesi helmililjat. Olen jo pari kolme viikkoa ihastellut koulumme kukkakaupalla valkoisia ja sinisiä "helmiäisiä", nyt menneellä viikolla ne ovat alkaneet avautua ja koko ajan tuntuu kauppa käyvän. Ainakin osa niistä on koulun kasvihuoneella kasvaneita. Onkin ollut todella mielenkiintoista nähdä,miten ja mihin aikoihin mitäkin kukkaa/vihannesta kasvatetaan, ennen joulua näimme mm. joulutähtien kukoistuksen, joka oli aivan huikaisevaa. Oppilaitoksen puutarhurit ovat vuosikymmeniä tehneet töitä "talossa" ja opastavat mielellään meitä opiskelijoita. Itselle en kuitenkaan vielä tullut helmililjoja ostettua,vasta vain krookuksia. Mutta jos ensi viikolla näitäkin sulostuttajia :)
  Mukavaa viikkoa ja alkavaa helmikuuta.

  VastaaPoista
 9. Samanlaiset helmililjat minäkin löysin mukaani, Järvenpään kukkatalosta, myyjätär sanoi, että kannattaa lannoittaa, kunhan ovat kukkineet, ja laittaa sitten keväällä multiin.Niinpä siis aion tehdä.
  Kuule-kaikki aikaistuu, siltä tuntuu, kaupassa oli jo MÄMMIÄ...heh heh...kaskun ei vielä tippaleipiä..
  Ei sen puoleen, mulle sopii nuo aikastumiset oikein hyvin,helmililjat on niin kauniita, paitsi kyllä tulppaanitkin on..

  VastaaPoista
 10. Kauniita on helmililjat! Ihanan keväisiä kuvia :)
  Kiitos vierailusta :)

  VastaaPoista
 11. Vuokko:
  Minä löysin vasta näitä helmililjoja, muita sipulikukkia ei ole vielä näkynyt. No tietysti leikkotulppaaneja kuitenkin:)

  Varmasti ihanaa olla puutarhakoulussa, sellaisesta minäkin joskus haaveilen.

  Tuija:
  Mämmiä, pääsiäiseenhän on vielä kuukausia aikaa.

  Mutta kukkapuolella kevätkukkien aikaistuminen ei haittaa yhtään:)

  Inkku:
  Ja voivat vieläkin aivan hyvin tuossa ikkunan ääressä, tosin ovat jo kasvaneet pituutta huomattavasti lisää. Ehkä katkaisen ne kohta pieniin maljakoihin.

  VastaaPoista