lauantai 8. tammikuuta 2011

Puutarhakirjoja

Viimeisetkin joululehdet ja -kirjat on kannettu kaappiin odottamaan ensi syksyä. Ja tilalle olohuoneeseen toin tietenkin osan puutarhakirjoistani:)


 Kävin kaikki vanhat puutarhalehteni läpi ja leikkasin talteen vain kaikkein ihanimmmat kuvat, no niitäkin kyllä riittää. Ja kuvat liimaan sitten vihkoseen, josta niitä on mukava käydä kurkkimassa. Paljon uusia ajatuksia tulikin ensi kesälle;)


Siemenkuvastoja on kolahtanut postilaatikkoon jo useita. Tilauksen tein tänä vuonna tästä lehdestä, muut heitin jo lehtikeräykseen, ettei mopo ihan karkaa käsistä. Eihän mun nimittäin pitänyt tilata yhtään mitään...


16 kommenttia:

 1. Kun puutarhakirjoja ryhtyy selailemaan, ei suunnittelulle tahdo tulla loppua. Välillä on oikein vaikea saada unta kun miettii mitä kaikkea puutarhassa haluaisi puuhailla :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään ihan hirmuisesti tuosta Oma unelmapuutarhani-kirjasta!sain sen viime talvena synttäri lahjaksi.Ja monta muutakin ihanaa sinulla tuossa pinossa.

  VastaaPoista
 3. Mää en raski vanhojakaan lehtiä leikellä, tai niin, pakkohan se on jossain vaiheessa alkaa niitä hävittää, ku uusia aina tulee. Nyt ne on laatikoissa sängyn alla =). Ihanaa alkaa suunnittelemaan ensi kesää kasvien osalta! Mukavia hetkia kirjojen parissa Sinulle...

  VastaaPoista
 4. Voi kyllä meidät naiset tiedetään...eli mopo karkaa käsistä näissä hommissa:)

  VastaaPoista
 5. Nikke:
  Kuulostaa tutulta, illalla kun uni ei ihan heti tule, mietin tulevaa kesää ja mitä kaikkea ehtiskään tehdä...

  Maria:
  Se on yksi munkin suosikeista, jo tosi monta vuotta sitten ostettu, mutta pääsi taas olohuoneeseen ekaan selailupinoon:)

  Eve:
  Mullakin vanhimmat lehdet oli vuodelta 2004, joten pakko oli alkaa vähän vähentään niitä. Mutta aika kasa tuli noita kuvia, vieläkin leikkaaminen ja liimaaminen kesken, ja keittiönpöytä täynnä tavaraa;)

  Henrietta:
  Kyllä se karkaa, hih.
  Missähän taas esikasvatan kaikkia noita siemeniä...

  VastaaPoista
 6. Mulla puutarhalehtipino makkarin lattialla kasvaa kasvamistaan, ulottuu jo ikkunan alareunaan...pitäisi tehdä sama savotta kuin sinäkin, mutta aina tulee ajateltua, että jos joskus tuotakin juttua tarttee avuksi...niin sitten se pino vain jatkaa kasvamistaan :)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän sitä pikkuhiljaa ajatukset alkaa siirtymään kevääseen ja puutarhaan. :)
  Tälle vuodelle kyllä päätin jo, että en kylvä mitään siemeniä esikasvatukseen sisälle, ainoastaan suoraan ulos istutettavia. Saapa nähdä, kuinka käy!

  VastaaPoista
 8. Puutarhakirjat ovat antoisia eivätkä ns vanhene ajankaan saatossa.

  VastaaPoista
 9. Hyvännäköinen kirjapino, monta samaa löytyy omastakin hyllystä. Olen tainnut ostaa jo tämän vuoden puolella neljä uuttakin... ei kai puutarhakirjoja voi koskaan olla liikaa. Ja synttärilahjaksi aion vonkua mieheltä taas yhden ;)

  VastaaPoista
 10. Heh, tuohan on hyvä kikka, että heittää osan siemenluetteloista pois! Oikeasti, pitäisi AINA kun meinaa tilata siemeniä, mennä eteisen kaappiin laskemaan ne vanhat pussit jotka pitäisi käyttää ensin...

  VastaaPoista
 11. Minusta on kyllä tosi kätsää, että ihmisellä on nämä kaksi kirjasesonkia, joulu ja puutarha. Toisen kun joutuu siirtämään syrjään sesongin tyhmästi loppuessa voi ottaa toiset tilalle.

  Mulle ei ole tullut siemenluettelon siemenluetteloa. Ehkä siksi, että en lopultakaan ole niistä juuri pussiakaan tilannut ;-) Siemenketjukirjeistä olen suurimman osan aina hankkinut, tänä vuonna (tai tänä kautena paremminkin) en ole ollut mukana edes niissä.

  VastaaPoista
 12. Minäkin olen täällä katsellut erinäisen pinon puutarhakirjoja ; ) Ja tehnyt listaa tämän vuoden hankittavista, ja mitkä niistä voisi itse kylvää ja ....
  Saa sitten nähdä, miten toteutuu ; )
  Tuo Pionit -kirja on kyllä huipputietopaketti !

  VastaaPoista
 13. Puutarha-ajatuksia... kyllä kevät ja tuleva kesä ovat jo mielessä. Siemeniäkin tilaisi, mutta ei taida nyt ensi kesäksi vielä uskaltaa. Täytyy kuitenkin monivuotiset yrtit ja perennät ottaa ämpärissä mukaan uudelle tontille kun maa on sulaa.

  Onnellista alkanutta vuotta ja iloisia pihasuunnitelmia!

  VastaaPoista
 14. Voi nämä puutarhakuvastot vievät aina keväällä mennessään ja tulee tehtyä pitkiä listoja mitä kaikkea ihanaa sitä taas istuttaisi :)!

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ja mukavia puutarhasuunnitelmia :)

  VastaaPoista
 15. Tuo onkin hyvä idea, että leikkaa vanhoista puutarhalehdistä mielenkiintoisimmat aiheet/kuvat ja liimaa ne vihkoon, kun mullakin tuppaa ihan mielettömiksi kasvaa lehtipinot, kun säästelen niitä.

  Iloista alkanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 16. Intianminttu:
  Minäkin olen säästänyt puutarhalehtiä vuosia, mutta nyt tartuin tuumasta toimeen. Kauniiden kuvien lisäksi otin talteen muutaman jutun, joka voisi olla ajankohtaista omassa puutarhassa ensi vuonna.

  Esmeralda:
  Niin minäkin päätin, ja silti tilasin tomaatin ja kurkun siemeniä. Ne nyt ainakin pitää esikasvattaa sisällä. Ja ties mitä muuta vielä;)

  Arleena:
  Niihin voi tosiaan tarttua vuosi toisensa jälkeen, joka kevät. Ja lisää tulee ostettua joka vuosi:)

  Maria:
  Mää olen uskomattoman paljon sua jäljessä, en ole ostanut tänä vuonna vielä yhtäkään, onneksi vielä ehtii.

  Ja niitä ei todellakaan voi olla koskaan liikaa:)

  Saila:
  Niin munkin olis pitänyt tehdä, mutta kun löysin niin monta uutta mukavaa...

  Intopii:
  Niin, mitähän sitä sohvapöydän alatasolla pitäisi jos ei olis joulu- ja puutarhakirjoja;)

  Sariw:
  Mulla on pieni vihko, johon teen suunnitelmia sitä mukaan kun puutarhakirjoja selailen. Tällekin vuodelle on tullut jo useampi sivu kirjoitettua/piirrettyä.

  Niitä on ihan kiva jälkeenpäin selailla, minkälaisia ajatuksia ja unelmia on vuosien saatossa ollut. Osa on toteutunut, osa onneksi ei:)

  Anne:
  Taitaa sulla olla muuta suunniteltavaa kuin siementilaukset ensi kesälle:)
  Mutta sitten seuraavana talvena onkin oivaa aikaa suunnitella uutta puutarhaa;)

  Sinisen talon kuulumisia:
  Ja näiden siementen lisäksi pitää tietenkin ostaa monia perennoja ja havuja taas ensi kesänä:)

  Nina:
  Ja näin saa sellaisen lehden, missä on vain omaa silmää miellyttäviä juttuja;)

  VastaaPoista