lauantai 28. toukokuuta 2022

Narsissikimppu

 Vihdoikin narsisseja on puutarhassa niin paljon, että raaskin kerätä niitä myös maljakkoon!

Joskus aikojen alussa luulin, että kaikki narsissit ovat keltaisia. Onnekseni löysin sitten myös näitä pääosin valkoisia ja vaaleankeltaisia ja ihastuin kyllä tosi paljon. Tykkään kaikista eniten pikkuisista, mutta puutarhaan mahtuu myös isompikukkaisia ja kerrottujakin.  

Tässä maljakossa siis jokaista puutarhassani nyt kukkivaa yksi kappale:)
 

 Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Ihana idea kerätä tuollainen yksi jokaista -näytekimppu puutarhan herkuista! Narsisseissa on vaikka millaisia ihania, se on mahtavaa. Minultakin kuului iso osa elämästä kuvitellen, ettei niitä ole kovin montaa erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kohta voisi kerätä jo uusista ja erilaisista, jotka ovat vastikään avautuneet:)

   Poista
 2. Suloinen kimppu. Tuohon jo raaskii poimiakin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian harvoin tulee poimittua puutarhan kukkia maljakkoon, kun kukkivat kuitenkin kauemmin pihalla. Mutta onneksi sentään joskus:)

   Poista
 3. Ihanan raikas kimppu! Mulla oli narsissia paaaallio ennemmi ku ostin ensimmäästäkää tulpun sipulia. Keltaasia taisivat ensimmääset tosiaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli paljon kauemmin tulppaaneja, mutta onhan näitäkin nyt tullut istutettua jo varmaan yli kymmenenä vuonna;)

   Poista
 4. Ihana, ihana narsissikimppu! Narsissilajikkeita tuntuu olevan ihan mielettömästi! Jostain syystä omalla pihallani eivät narsissit viihdy, joten kimppuja ei pääse tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsisseja tosiaan löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia, eri kokoisia ja eri värisiä! Meillä taasen narsissit viihtyvät paljon paremmin kuin tulppaanit, maa on sen verran savista.

   Poista
 5. Sieviä ovat, tuollaiset pikkuiset torvet osalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuiset ja pikkutorviset ovat ihan mun lemppareita!

   Poista
 6. Minäkin ostan nykyään vain valkoisia tai päävärinään valkoisia narsisseja. Jotenkin ne tuntuvat itselle kauniimmilta kuin keltaiset. Tosin pääsiäisen aikaan tetet ovat olleet keltaisia ja niitä löytyy nyt arboretumista monivuotisina.
  Kaunis kattaus erilaisia narsisseja tuossa kimpussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset ovat niin ihanan raikkaita! Tosin keltaiset todellakin kuuluvat pääsiäiseen, ja sen myötä sitten niitäkin tulee puutarhaan:)

   Poista
 7. Nätti kimppu! Ihana kun saat kerättyä narsissikimpun omasta puutarhasta. Meillä narsissit viihtyvät vaihtelevasti: osa lisääntyy hitaasti, osa ei, mutta eivät yleensä kuolekaan kokonaan. Ehkä en ole vielä löytänyt niille mieluista paikkaa, jossa viihtyisivät niin että alkaisivat lisääntyä vauhdikkaammin. Syksyllä taas uusi yritys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat tykätä tällaisesta vähän savensekaisesta maasta, mitä meiltä löytyy. Onneksi näitä voi tosiaan laittaa joka vuosi uusiin paikkoihin ja katsella missä tykkäävät asustaa:)

   Poista
 8. Ihana kimppu! Mulla ei taida tänä vuonna kukkia kuin yksi narsissi, ellei joku vielä yllätä. Valkoiset ja vaaleankeltaiset narsissit ovat minunkin suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen laittanut narsisseja puutarhaan jo todella monina syksynä ja nyt niitä alkaa olla jo melko mukava määrä:)

   Poista