maanantai 2. toukokuuta 2022

Madeiralla

 Viikko Madeiralla oli kyllä aika mukava kokemus!

Matkaa varatessa helmikuussa kyllä koronatilanne vielä vähän jännitti, mutta enää ei olisi tarvinnut edes koronarokotetodistusta eikä negatiivista testitulosta, vaan maahan pääsi ihan vapaasti passia näyttämällä. Ja kun se koronakin tuli sairastettua muutama viikko ennen matkaa, ei tarvinnut jännätä sitäkään, että sairastuuko matkan aikana. Myöskään missään paikassa ei tarvinnut näyttää mitään koronaan viittaavaa dokumenttia, mutta sisätiloissa oli maskipakko.

Mutta eipä sisätiloissa kovin paljon tullut oltuakaan:) 

Kävimme Madeiran kasvitieteellisessä puutarhassa, Monten puutarhassa ja levadakävelyllä. Ja tietysti kävelimme ympäri kaupunkia ja ihailimme puistojen istutuksia ja vanhastakaupungista löytyviä maalattuja ovia.

Päivälämpötilat olivat +17 -+22 astetta, välillä paistoi aurinko, välillä oli pilvistä ja yhtenä päiväna satoi oikein kunnolla.

Vihreää oli, ja kukkiakin aika paljon:)  Suosittelen tätä kyllä kukkaihmisen matkakohteeksi!

Laitan tähän nyt muutamia kuvia viikon varrelta. Joskus kesän jälkeen voisin kertoa vähän yksityiskohtaisemminkin noista meidän vierailemista kohteista.  

14 kommenttia:

 1. Madeira on upea paikka.On tullut joskus käytyä.Kaunista on siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan vihreää ja kukkaisaa kyllä oli joka paikassa!

   Poista
 2. Kiitos, että veit pienelle matkalle kuviesi välityksellä. Olen monta kertaa ajatellut, että Madeira olisi kiinnostava matkakohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä!
   Pari viikkoa meidän reissun jälkeen olisi vielä tarjolla kukkia enemmänkin, ainakin nuppujen määrästä päätellen.

   Poista
 3. En ole käynyt koskaan Madeiralla, vaikuttaa hienolta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä joskus tutustua, siellä on meidän näkökulmasta vissiin ikuinen kevät/kesä:)

   Poista
 4. Hienoja kuvia, kiitos. Madeiralla olisin halunnut käydä, mutta nyt ei matkustelu kohdallani enää onnistu kipeiden jalkojen takia. Onneksi on olemassa kuvia ja mukavia blogikavereita, jotka laittavat ihania kuvia reissuistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, etteivät jalkasi enää kestä matkustelua. Lento tuonne kesti Helsingistä vajaat 6 tuntia ja onhan siinä istumista.

   Poista
 5. Kauniille näyttää ja lämpötilatkin oikein sopivat pohjolan väelle. Tuonne pitäisi joskus päästä vaikka vielä enemmän kaipaan Englantiin🇬🇧

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpötilat olivat aika sopivat, mutta ei olisi haitannut, jos aurinko olisi hellinyt vielä enemmän:)
   Englannissa olen käynyt kerran, mutta silloin pääkohde oli serkun häät, joten puutarhaelämä jäi aika vähiin. Joskus voisi kyllä korjata tuota tilannetta;)

   Poista
 6. Kiitos tästä kierroksesta. Madeira on yhä toteutumaton matkaunelmani, joten ahmin jokaisen kuvan useaan kertaan. Monet sanovat, että huhti-toukokuu olisi paras matka-ajankohta. On vain raaskittava irrottautua viikoksi oman pihan keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä ajatuksella ajankohta valittiin, että toukokuussa ei enää raaski olla pois omasta puutarhasta;) Mutta reissun aikana kuulin, että touko-kesäkuussa olisi eniten kukkia näkyvillä!

   Poista
 7. Madeira on hieno saari ja olemme olleet mieheni kanssa siellä lomalla kolmesti. Saarella on paljon nähtävää. Monten puutarha on upea ja levadoja patikoinnista kiinnostuneille on myös runsaasti helpoista reiteistä vaativiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan viikon sai helposti menemään ihan vain Funchalin lähistöllä, ja onneksi sieltä löytyi myös levada katseltavaksi, puutarhojen lisäksi:)

   Poista