tiistai 10. toukokuuta 2022

Kasvari on siivottu

 Viime perjantaina oli sen verran lämmintä töiden jälkeen, että tarkenin alkaa kasvarin pesupuuhiin. Tavarat ulos huonekaluja lukuunottamatta. Ja sitä kamaa kertyy jotenkin kummasti syksyn ja talven aikana;) Sitten pesu sisältä ja ulkoa ja osa tavaroista takaisin.

Kiikutin myös talven sisätiloissa olleet pelargoniat heti kasvariin. Ja viriteltiin sitten lämmitin kyllä niille ensimmäisiksi öiksi. Ihmeesti sitä aikaa kuluu, kello oli lähes kahdeksan kun olin valmis.

Viikonlopun aikana vein sinne myös tomaatit ja muutamia postimyynnin kautta tilattuja perennanalkuja. Sekä autotallista daalioiden juurakot.

Tänään mies haki tomaateille kasvusäkit, seuraava homma olisi sitten tomaattien istuttaminen niihin.
12 kommenttia:

 1. Nyt kelpaa kasvien aloitttaa kesäkautensa. Noissa hommissa aikaa kuluu yllättävän paljon. Suunniteltujen töiden lisäksi löytyy aina jotain, mitä ei ole ennakoinut.
  Paljonko kasvarissanne on lämpöä lämmittimen kanssa? Tomaattini kasvaa kohta kellarista lattian läpi asuinkerrokseen, mutta ajattelin vielä muutaman päivän seurata yölämpötilojen kehitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuuluu mulla keväänaloituspuuhiin, en viitsi pestä kasvaria millään sykyllä, kun on jo viileää. Kauniina kevätpäivänä se on mukavaa puuhaa.
   Jos on tulossa pakkasta, laitan lämmittimen eli sähköpuhaltimen päälle, ja kyllä se ainakin jonkun verran pitää lämpotilaa plussalla. Meillä ei ole mitään sellaista toimintoa lämmittimessä, että pitäisi lämmön tietyssä asteessa, summamutikalla mennään:)
   Ja viileää siellä kyllä on sellaisenakin yönä jolloin on vain pikkuisen plusasteita, kasvarissa kun on pari astetta lämpimämpää. Eikä kasvit siitä huonoa ole tykänneet.

   Poista
 2. Ihanan puuhakkaan näköinen kasvari! Se on kivaa, että nyt riittää valoisaa, ehtii työn jälkeen vaikka mitä pihalla, jos vain jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeesti sitä töiden jälkeenkin jaksaa pihalla puuhata, tai ainakin kuljeksia;) Sohva ei vedä ollenkaan niin paljon puoleensa kuin talvella!

   Poista
 3. Kiva, että saat kasvarin nyt puhtaana käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesun jälkeen sinne on kiva kantaa kasveja:) Sekä sisältä että puutarhamyymälöistä!

   Poista
 4. Iso kevättyö takana, kun saa kasvarin siivottua! Ja miten se helpottaakaan taimirumbaa, kun voi laittaa ne jo oikeille paikoilleen. Mukavalta siellä näyttääkin! Meillä kasvaria ei lämmitetä, joten joudun vielä tovin odottelemaan, että saan sinne aremmat kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lämmitetään vain sen verran, ettei ole pakkasta. Aikoinaan vein sinne pari kynttilää, jos luvattiin vain pikkuisen pakkasta ja nekin auttoivat aika hyvin.

   Poista
 5. Kasvihuoneen pesu kaikkinensa on aina aika urakka, mutta tehdyn työn jälkeen on hyvä mieli.

  VastaaPoista
 6. Ison homman olet tehnyt. Kasvihuoneessasi on ihana tunnelma. Oi että haaveilen itsekin kasvihuoneesta, olisi niin kiva päästä aloittelemaan kesäkausi vähän aiemmin. Nautihan minunkin puolestani kasvihuoneesi keväästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä kasvihuoneen hankintaa, siellä viihtyy aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ja joskus jopa talvella käyn istumassa sohvalla ja juomassa kupin kuumaa!

   Poista