torstai 14. heinäkuuta 2022

Värinokkosia

Viime kesänä ihastuin näihin värinokkosiin eli isokirjopeippiin. Sain naapurilta pistokkaita ja ne selvisivät talven yli sisätiloissa, toki värit vaalenivat aikalailla. Sitten keväällä otin niistä pistokkaita ja siirsin ulos kun ilmat lämpenivät. Ja nyt värit taas loistavat kun kasvit saavat kunnolla aurinkoa!

Suosittelen!
16 kommenttia:

 1. Mä tykkään niin värinokkosista. Olen yrittänyt metsästää juuri tuollaisia hehkuvia punaisia. Mulla on yksi iso kasvi ja se on keittiön ikkunalla, on saanut siinäkin hyvin väriä poskiinsa talven jäljiltä. Taitaa olla jonkinsortin -chocolade- niminen.
  Ihana naapuri sinulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä näkee nykyään monessa paikkaa ja kivasti eri värisävyjä! Tosiaan nämä alkoivat värittyä kyllä jo sisätiloissa, ei melkeen muistanutkaan talven jäljiltä kuinka värikkäitä kesällä ovat:)

   Poista
 2. Minä en ole vielä päässyt värinokkosten lumoihin, ehkä johtuu lapsuudesta jolloin ne olivat muotia ja niitä oli joka ikkunalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kesti vuosia, juurikin tuon lapsuusmuiston takia;) Mutta sitten kun näin näitä kunnolla eri värisiä kuin se lapsuuden värinokkonen, sytyin!

   Poista
 3. Kasvatin muutaman värinokkosen siemenestä. Itivät hyvin, mutta ulos päästyään näyttivät kituvan. Kunnes siirsin ne varjoisempaan paikkaan. Siellä ovat alkaneet kasvaa ja rehevöityä. Taidan koittaa talvetusta. Ikkunalaudallako olet omasi talven yli säilyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkylvöistä voisikin tulla vielä uusiakin värejä.
   Ikkunalaudalla näitä kasvattelin viime talven, ja kaikki taisivat selvitä.

   Poista
 4. Mullon ollu nokkoosia monena kesänä. Pari vuatta tuallaane ihanan ruasteen ruskiaki. Talavetan neki vintillä, mutta viimme talaven saamattomuus kostautuu täski kohtaa ja kaikki kuali kuivuutehen. Kylyvin siämenistä uusia ja ny on taas muutamaa sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hitsi, joskus talvi on kova sisäkasveillekin.
   Tuleeko siemenkylvöistä paljon eri sävyisiä yksilöitä?

   Poista
  2. Riippuu sekootuksista kait. Mulla tuli ainaki nelijää toisistansa selevästi eroottuvaa. Täysin viheriät taimet nakkasin pois.

   Poista
 5. Onpa pirtsakan värisiä nokkosia! Olen muutamana vuonna kasvattanut siemenestä värinokkosia, tänä kesänä ovat melko vaatimattoman värisiä - toistaiseksi ainakin. Joka syksy suunnittelen ottavani jonkun sisälle talvetukseen viherkasviksi, mutta aina halla ehtii ensin ja kaikki paleltuvat. Nyt on muutama värinokkonen ruukussa, josko ne ehtisin pelastaa hallalta :)

  VastaaPoista
 6. Värinokkoset ovat kiva lisä puutarhakasvien joukossa! Olen useamman kerran kasvattanut siemenestä, mutta aina unohdan ottaa syksyllä sisälle ennen halloja. Nytkin on värinokkosia kasvamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, aina ei tarvi kukkia!
   Pitääpä itsekin joskus kokeilla kasvattaa siemensekoitusta näistä, jos sattuisi tulemaan uusia värejä:)

   Poista
 7. Mäkin tykkään värinokkosista. Haluaisin tuollaisen tummalehtisen, missä aniliininpunaista keskellä😍 Mä olen kasvattanut värinokkosia Rainbow Mix -siemenistä, mutta niiden väreihin petyin. Tuli paljon kokovihreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden hauskuus on minun mielestäni se, että on paljon erivärisiä! Ja värikkäitä!

   Poista