tiistai 5. heinäkuuta 2022

Pioniaika on alkanut

Nyt on taasen se aika vuodesta, kun joka päivä pitää käydä katsomassa, onko pioninnuput jo poksahtaneet auki!

Ja samalla reissulla miettii, mihin näitä ihanuuksia mahtuisi vielä lisää;) 

Koska näitähän ei vain voi olla liikaa...

Tänä vuonna ensimmäinen kukkija oli viime vuonna juurakkona hankittu `Blushing Princess`

`Buckeye Belle``Pecher`?

`Do Tell`

 

`My Love`

Àngel Cheeks`


`Green Lotus`


Ja vielä on paljon jäljellä! Ja paljon myös niin uusia, etteivät ole kukkineet vielä kertaakaan!

Tein muuten eilen itselleni tällaisia muistitikkuja, ettei aina tarvi lähteä puutarhapäiväkirjasta katsomaan, kuka on kukin. Ja laskin samalla, että puutarhasta pitäisi löytyä 69 erilaista pionia. Joitakin on tullut vahingossa hankittua useampi ja sitten esimerkiksi kuolanpioni tekee niin paljon siementaimia, että niitä löytyy jo aika monta.


16 kommenttia:

 1. Huh, mikä määrä pioneja! Nimilaput ovat ihan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko keksiä jotain, ettei tarvi joka kerta käydä katsomassa puutarhapäiväkirjasta kuka kukin on;) Ja onhan noita pioneja tosiaan tullut kerättyä, varmaan 20 vuotta jo!

   Poista
 2. Ooh, sinulla on todella paljon pioneja! Ja niin kauniita lajikkeita olet valinnut. Sinulla on myös toi oikea, mahtavan sävyinen Buckeye Belle. Harmittelin juuri, kun sellaisena ostamani osoittatui vääräksi, tuossa olisi niin hieno sävy. Ehkä joku toinen kerta. Do Tell on toinen, jota olen kuolannut, mutta viimein hankin sellaisen itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä on tosiaan tullut hankittua jo parinkymmenen vuoden ajalla, niin kertyyhän niitä:)
   Osa pioneista on sitä mitä on ostanut, osa jotain muuta... Toivottavasti saat oikean Buskeye Bellen! Se on kyllä kaunis väri ja aikainen kukkija.

   Poista
 3. Ihanat pionit ja miten paljon erilaisia!

  VastaaPoista
 4. Ihania! Pitäisikin hankkia noita, joilla on heteet näkyvissä, todella viehättäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava, kun on paljon erilaisia, heteet näkyvillä olevia ja sitten sellaisia erittäin kerrottuja!

   Poista
 5. Ihanat pionit! 'Pecher', 'Do Tell' ja 'Angel Cheeks' ovat näistä suosikkini, niin ihania hempukoita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat suloisia hempukoita! Ja kaveriksi sopii sitten vähän erivärisiä:)

   Poista
 6. Pionit ovat kyllä aivan ihania. Upeita kuvia. Minulla tuppaavat nimet unohtumaan, kun ei tule tehtyä ns. istutuskarttoja tai sitten tuollaisia hienoja nimikylttejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on osan nimet hukassa ja osa ei sitten ole ollutkaan sitä mitä nimilapussa on lukenut. Olen yrittänyt tehdä istutuskarttoja, ja nyt tosiaan ajattelin laittaa niille nimilaput.

   Poista
 7. Aivan valtavan suuri lajimäärä erilaisia pioneja, oih. On varmasti ihana nähdä ne kukkivana laajempana näkymänä. Minä ostin viime vuonna kolme Do Tell -pionia ja ihastelin tänä vuonna ensi kukkia, se on tosi kaunis. Nuo nimilaput ovat hyvä idea uusille pioneille. Miten teit nuo puutikut? Ne ovat kivan huomaamattomat pionin juurella. Kiva olisi kuulla, miten ne kestävät sääolosuhteita. Minulla on mietinnässä nimilaput puutarhaan monelle muullekin kasville, niin moni kysyy nimiä ja on toivonut nimilappuja. Itse muistan kasvit vielä tällä hetkellä, mutta esim. Pionien kohdalla pitää välillä arpoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionikaaressa kukkivat tänä vuonna jo melko komeasti monta erilaista yhtä aikaa, täytynee etsiä sellainenkin kuva ja laittaa blogiin.
   `Do Tell´ on kyllä ihana, kasvaako ne sinulla lähellä toisiaan? Vai laitoitko useaan eri paikkaan?
   Jostain luin että Biltemassa on tuollaisia puutikkuja myynnissä ja sieltä niitä tosiaan löytyikin 300kpl pussi ja hinta oli n.10€ Nämä olivat minun ensimmäiset, joten yhtään en osaa sanoa sään, tai talvenkestävyydestä, katsotaan sitten ensi keväänä lukeeko niissä enää mitään...

   Poista
 8. Voi tämä sinun onnenaikasi, pionihullun 😍 Ja hyvin mahtuu vielä istuttamaan lisääkin. Niin kauniita! Hienot nuo nimikyltit ja tosiaan hyödylliset, vaikea muistaa ja tunnistaa kaikkia kasveja jo. Voisi olla jokaikisessä kasvissa heh Onko Sinulla joku oma suosikkipioni? ☀️ Kesää 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kukkivien puiden ohella:)
   Ja olen tullut myös siihen tulokseen, että kyllä aina muutama pioni vielä mahtuu...suunnittelen pionikaareen toista kaarta;)
   Ja nimikyltit voisi todellakin laittaa kaikille kasveille, paitsi että ne ehkä hukkuisivat sinne kasvillisuuden sekaan, mutta hyvä idea. Laitoin muuten uusimpaan pionipenkkiin, takaterassin vierelle, köynnöstuen ja siihen tuoksuherneitä sinun ehdotuksen mukaan. Laitan kyllä kuvaa sitten kun kukkivat! Kiitos vielä vinkistä.
   Pioneista taitaa suosikki olla aina se, joka milloinkin sattuu kukkimaan;) Ja siis useita suosikkeja myös yhtä aikaa!

   Poista