torstai 29. heinäkuuta 2021

Vesiaiheen syntytarina

 Tein viime talvena keramiikkakurssilla osia, joista oli tarkoitus rakentaa vesiaihe. Mies joutui vähän suunnittelemaan, miten osat saadaan pysymään paikoillaan ja vesi tulemaan toivotusta kohtaa:) Minä mietein, että mihin kohtaan pihaa uusi vesiaihe sijoitetaan;) Laitettiin sitten tuohon terassin viereen, missä edellinenkin padasta tehty vesiaihe oli.


 Jotta tuohon kohtaan saatiin tilaan, täytyi tehdä muutama juttu...

Lähtötilanne kun oli tämä:

Eli kaivoin tuosta pois kaiken. Ja siellä siis oli myös rautapata, jossa vesi solisi. Ääni kuului, mutta pata oli aika tavalla joutunut viidakon valtaan;)

Tarvitsin kottikärryt, että saisin nämä kuskattua muualle. Mutta ne oli täynnä kiviä, joita olimme edellisenä päivänä keränneet viereiseltä pellolta.

Ja että kivet sai siirrettyä kiviaitaan, täytyi nuo nokkoset leikata matalaksi...


 Sitten piti miettiä, minne omenaminttua ja syysasteria voisi siirää vesiaiheen tieltä. 

Etupihan kukkapenkin on vallannut kotkansiipi, joka vieläpä tahtoo kuivata tällaisina kesinä, joten sitä pois.

Samalla otin kivet pois sokkelin vierestä ja asettelin niiden alle kangasta ja kivet takaisin.

Kompostista multaa

 

 Ja kasvien siirtoa omasta puutarhasta


 Ja viimein pääsimme sen vesiaiheen kimppuun:)


 Tuohon paikkaan se mahtuu hyvin


 Enää saavin leikkaus kuviosahalla matalammaksi. Ja sitä ennen mies oli hitsannut ohuen putken auton jarrurumpuun, jotta koko komistus pysyy pystyssä ja vesi tulee toivotusta paikasta. (Nämä ovat siis irto-osia, jotka saa syksyn tullen otettua sisätiloihin.) Vielä keijunkukkien istustus ja lopuksi vanha pumppu kiinni putkeen ja töpseli seinään:) 

21 kommenttia:

 1. Vau, niin upea vesiaihe ja ihanan yhteistyön tulos!
  Hauska tuo ketjureaktio, jonka yksi projekti aiheutti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tästä lähti tosiaan aika pitkäkin ketjureaktio, mutta tulipa valmiimman näköistä moneen paikkaan:)

   Poista
 2. Pitkäjänteistä suunnittelua ja ahkeruutta, arvostan! Hieno tuli. Ja kova homma myös tuo kivien siirto seinän viereltä ja takaisin laitto. Minä olen koko hellekesän siirtänyt vastaavien kivialueiden perkausta rikkaruohoista. Meillä on siellä alla kyllä matto, mutta ajan myötä kivien väliin kertyy eloperäistä tarvaraa jostain ja siihenhän ne rikkaruohot sitten iskevät. Hommaa riittää. Ihailtavasti olet helteessä jaksanut pakertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelua tämä projekti kyllä vaati useassakin otteessa:) Näin talvella Suuri keramiikkakisaa telkkarista ja sieltä se ajatus sitten lähti... mutta tulipa lopulta valmista. Paitsi että ensi talvena taidan tehdä pari lehteä lisää ja lyhyemmät nuo välikappeleet, sillä tämä roiskuttaa aika tavalla vettä altaan ulkopuolellekin...
   Meillä ei ole ollut kovin paljon helteitä, että ei olla hiki hatussa näitä hommia tehty ja aikaakin aikaakin kului:)

   Poista
 3. Aikamoinen syntytarina vesiaiheella :) Juuri tuollaista se on kun (melkein)valmiilla pihalla haluaa tehdä uudistuksia. Todella kaunis vesiaihe <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kun kaikki paikat alkavat olla täynnä, joutuu jotain tai paljonkin siirtämään että saa jotain uutta aikaiseksi:) Ja kiitos!

   Poista
 4. Noin kaunis vesiaihe ansaitseekin näkyvän paikan. Olette tehneet melkoisen urakan kivien kärräämisessä ja kasvien siirtämisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun into oli päällä, kivien siirtelykään ei tuntunut kovin suurelta urakalta;) Ja kasvitkin siirtyivät pikkuhiljaa. Suurin työ on tainnut olla kastelussa...

   Poista
 5. Tämä on niiiin kaunis😍 Vaan melkoinen duuni ennen kuin vesi solisi😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän siinä monenmoista sai tehdä ennenkuin oli valmista! Mutta kannatti!

   Poista
 6. Melkoinen ketjureaktio, jotenkin kuulostaa tutulta ;). Mahtava urakka kivien siirrossa ja uudelleen asettelussa sekä maan kunnostamisessa. Upeaa, että sait itse tehdylle vesiaiheelle hyvän paikan ja nyt voit nauttia veden solinasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, näin käy usein kun jotain uutta täytyy saada:)
   Kivasti solina tuosta kuuluu kun terassilla istuskelee.

   Poista
 7. Hienoa vesiaihe. Niin tutulta kuulostaa tuo ketjureaktio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Taitaa olla kaikille puutarhaharrastajille tuttua:)

   Poista
 8. Aiheuttipas vesiaihe aikamoisen ketjureaktion :D Nätti ja persoonallinen vesiaihe. Siitä varmaan kuuluu kiva liplatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä kuuluu kyllä aika kiva vedenlorina:)
   Ja ketjureaktio siitä tosiaan tuli, että saatiin vesiaihe tuohon terassin viereen. Mutta tuli monta paikkaa paremman näköiseksi!

   Poista
 9. Kyllä kannatti tehdä urakka, joka eteni hommasta toiseen. Niin kaunis ja uniikki vesiaihe! Ja vielä bonuksena muutama homma, joka tuli tehtyä alta pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kesälomalla oli hyvin aikaa tällaiseen projektiin!

   Poista
 10. Kerrassaan hurmaava vesiaihe ja keijunkukka kuin kirsikka kakun päällä. Olen viime vuosina ollut tosi pettynyt kauppojen keramiikka/betonikoristeisiin. Hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista