tiistai 20. heinäkuuta 2021

Kesäkukka-amppeleita

 Meillä on tänä kesänä muutamia kesäkukka-amppeleita. Tämä ei ole meille ihan tavanomaista, sillä amppelikukat on mielestäni haasteellisimpia kasteltavia...

Mutta olen saanut pidettyä näitä ihan kohtuukunnossa:)

Etuterassilla kulkijaa ilahduttavat nämä miljoonakellot

Ja takaterassilla kukkii aika veikeä petunia

Anopin vanhassa pyörässä, pyöränkorissa miljoonakelloja

ja petuniaa


 Mukava kun näissä ruukuissa on vähän meikäläiselle tavanomaisesta poikkeavaakin väritystä:)

yhteistyöpostaus Huiskula

14 kommenttia:

 1. Ihanan pitsimääset amppelit. Jännän pilikulline pötyyni.
  Meikälääselläki on amppeli piiiiitkästä aikaa. Kummasti on jaksanu kukkia porottavas auringos ja tuulen tuiverrukses. Kastella saa parahimpina päivinä kaharesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo amppelit on ostettu tosi monta vuotta sitten, ja usein roikkuvat tyhjinä läpi vuoden, mutta nyt saivat vähän kukkaisväriä kaveriksi:)

   Poista
 2. Ekan kuvan pitsikukkaiset amppelitelineet ovat kauniita. Ovatko ne metallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, metallia ovat ja ovat roikkuneet tuossa vuosia. Välillä niissä on kukkia, suurimmaksi osaksi ovat ihan tyhjillään. Joskus olen tehnyt niihin syksyllä sammalpallot, voisinkin suunnitella sellaisia tänäkin vuonna.

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Minulla on ensimmäistä kertaa ollut ongelmia miljoonakelloamppelin kastelun kanssa. Tämä paahteinen kesä olisi vaatinut amppelin kastelua vielä paljon enemmän ja tasaisemmin, joten välillä kaunis miljoonakello on kärsinyt kuivuudesta, mutta ihmeesti aina toipunut kastelun myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä ovat onneksi pohjoisen puolella, joten kastelutarve ei ole ihan niin mahdoton kuin muualla. Ja toki meillä ei ole ollut ihan sellaisia helteitäkään kuin eteläisemmässä Suomessa.

   Poista
 4. Kauniita ja iloisen värisiä petunioita!

  VastaaPoista
 5. Niin kauniita!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Hyvissä voimissa ja kauniita ovat. Minä olen viime vuosina istuttanut kesäkukat pinimmissä ruukuissa ja amppeleissa kesäkukkamultaan. Minusta siitä on apua, vesi sitoutuu paremmin. Lomaviikoksi amppelit piti siirtää varjoon ja kehitellä teeseitse-kastelusysteemi. Onhan niistä riesaa, mutta tänä kesänä kuivuus on kiusannut kaikkia istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkamulta toisi varmastikin helpotusta tähän kastelurumbaan! Onhan niissä työtä, mutta kauneus sitten palkitsee:)

   Poista