perjantai 13. marraskuuta 2020

Paras ruusuni ikinä - haaste

 Sain Betweeniltä ihanan haasteen, jonka Kukka&Kaali-blogin Pauliina on laittanut liikkeelle, kiitos!

Tässä haasteessa esitellään luottoruusuja.

Ja vinkataan lopuksi Pauliinalle, jotta hän voi linkittää kaikki Parhaat ruusut ikinä -postaukseen.


Uusin ihastukseni on `Leda`, joka kukki tänä vuonna ensimmäistä kertaa, yhdellä kukalla.

Nuppu on tumma, mutta kukinnon väri muuttuu auetessaan.

Toivottavasti tästä tulee luottoruusuni, joka kukkii joka kesä runsaasti!

Silloin se voisi olla myös paras ruusuni ikinä:)Sammalruusu `Vaarala` on nuppuvaiheessa todella söpö. Silloin sen "sammaleisuus" näkyy parhaiten. Tämä ruusu on vihtynyt ruusutarhassa hyvin ja kestänyt jo monta talvea. Ja se ei liene itsestäänselvyys, kun lupaavat tälle vyöhykettä kolme, korkeintaan!

Torniolaaksonruusu on aivan upea pikkukukkainen ruusu. Yllätytin, kun näin sen kukassa ensimmäistä kertaa, luulin että kukinto olisi paljon suurempi. Mutta paljon näitä kukintoja puolitoistametrisessä pensaassa on varmasti ihana näky!

Köynnösruusu `Quandra` on kasvanut muutamia vuosia ruusutarhan kaaressa. Se kukkii melko kauan ja on meillä kasvanut n 1,5m.

Ranskanruusu `Tuscany Supeb.` ihastuttaa värillään. Tämä samettinen kaunotar on reilun metrin mittainen ja menestyy vyöhykkeellä IV.


Neilikkaruusu `Grootendorst` , vyöhyke III, on kotittunut ruusutarhaan hyvin. Kukkii todella pitkään, pakkasiin asti pienillä sievillä kukkatertuilla.


`Leda`ja Torniolaakonruusu asustelevat uudessa ruusulaaksossa muutamien kavereidensa kanssa, siitä toivottavasti tulevina vuosina kuvia, kunhan ruusut kasvavat:)
Nämä muut, kavereineen nekin, muodostavat ruusutarhan seinät. Tämä kuva on muutaman vuoden takaa, kun siinä näkyy olevan vielä lupiinejakin... Ruusut ovat kasvaneet niin hyvin, että osaa on joutunut karsimaankin jo aika lailla, että pöydän ääreen mahtuu kahvittelemaan:)
Tästä pääset katsomaan ruusutarhan esittelyä vuodelta 2015.

Ja loppuun maininta ruususta, jota en enää istuttaisi ruusutarhaan, tai muuallekaan, jossa se ei saa levitä, siis Pietarinruusu. Se puskee juurivesojaan monen metrinkin päähän... mutta vähän hankalahan se on tuolta hävittääkään. Ehkä pitää ottaa käyttöön kuunmukaiset hävityspäivät ensi vuonna.


Haastan mukaan:

Samettihortensian

Katin

Vihreitä unelmia


Haasteen säännöt: 

Kirjoita juttu luottoruusustasi. Jutun tyyli on vapaa. Se voi olla ylistyslaulu suosikkiruusullesi tai tiukkaa asiaa. Juttu voi olla yhden kuvan ja muutaman rivin mittainen tai pitkä esitys kaikista puutarhan parhaista ruusuista. 

Jutun loppuun voit mainita myös, mitä ruusua et enää omaan pihaan hankkisi. 

Ilmoita jutusta Kukka & Kaali -blogiin, jotta Pauliina voi linkittää jutun yhdeksi kokonaisuudeksi muiden kanssa. 

Haasta mukaan 3–5 blogiystääväsi. 

Voit ottaa kopin haasteesta, vaikka kukaan ei olisi haastanut sinua.

31 kommenttia:

 1. Ledassa on samoja piirteitä, kuin Louise Bugnetissa. Muutama muukin oudompi ruusu minulle, kiva päästä tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Louise Bugnet on minulle uusi tuttavuus, täytyypä ottaa tästä enemmän selvää:)

   Poista
  2. Luulin myös Louiseksi, mutta tuossa taitaa olla hiukan enemmän punaista. Aivan ihana nupusta täyteen kukkaan.

   Poista
 2. Minulla on selkeä ja vaatimaton ruusumaku: kurtturuusu Hansa, jota en ikinä voi ohittaa tuoksuttamatta ja se kukkii vielä lumillakin. Toinen on kädestä käteen siirtyvä ristinummiruusu, jossa yksinkertaiset, mutta suuret kukinnot. Kukkii samoihin aikoihin kuin juhannusruusu, mutta muutaman viikon pidempään. Kutsumme tuota kaunotarta villiruusuksemme. Olen jakanut parhaille ystäville♥ Ruususeuralaiset pelastivat sen Ristinummen aseman asfaltoinnin alta, mutta heillä oli ilmeisesti väärä aika, koska asfaltointi oli jo alkanut. Kiskoivat kuulemma osan ihan juurista vain ja siitä ne sitten lähtivät. Ledan nupun värikin on♥

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin löytyy Ristinummi, aivan ihana sekin. Se tuli kerran tilattua vähän niinkuin vahingossa, Ritausmaa ajattelin:) Mutta eipä haitannut tällainen virhe ollenkaan, ja sittemmin myös Ritausma on tullut puutarhaani.

   Poista
 3. Ihana ruusupostaus. Ja hyödyllinen, kun lopussa on oma mielipide ruususta, jota ei puutarhaansa istuttaisi. Ruusutarhasta unelmoin ja prosessi unelman toteuttamiseksi on vaiheessa. Juhannusruusua ja Hansaa toki pihasta löytyy. Hyvää viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Vaikka tykkään Pietarinruususta, kukkii ruusutarhan ensimmäisenä, niin silti välttelisin nykyään...

   Poista
 4. Kiva oli lukea sinun ruusuistasi, tässä oli minulle uusia ruusuja mukana, joten aina oppii uutta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuja, ja ihania sellaisia on uskomattoman paljon:)

   Poista
 5. Postauksessasi on joitakin minulle ihan uusia ruusuja. Kiva juttu. Ledan kukka on tavattoman kaunis. Siihen täytyy tutustua tarkemmin. Tornionlaaksonruusun ensimmäistä kukintaa katsellessani ilmassa oli pientä pettymystä kukkien koon vuoksi. Sittemmin pettymys on haihtunut, sillä kukkia on aina paljon ja muutenkin pensas on kaunis.
  Pietarinruusukin on minulle uusi nimi. Kuulostaa käyttäytyvän samoin, kuin metsäruusuni. Viheliäinen into tunkea juurivesojaan kaikkialle saa kyllä puutarhurin kiukustumaan.
  Kiva, että otit haasteen vastaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katselin googlesta, pietarinruusu onkin metsäruusun sukulainen!
   Leda on sellainen tapaus, että kun näin Muurisen Vesan ruusutarhassa, se oli menoa se:)

   Poista
 6. Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen. ♥ Kiitos! Linkitin juttusi Paras ruusuni ikinä -jutun loppuun. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että kaikki ruusut ovat kauniita:)

   Poista
 8. Kiva kun olet löytänyt uuden ruusuihastuksen. Tornionlaakson ruusu on kommenteista päätellen pienikukkainen, mut ilmeisen kestävä ja aika perinneruusu joka ansaitsee paikkansa. Jotkut pihoissa näkemäni ruusut tekevät runsaasti kauniita soikeita kiulukoita, mutta en tunne niitä lajeja. Sellainen ruusu olisi tähän aikaan vuodesta pihan kaunistus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin punalehtiruusussa on paljon soikeita kiulukoita. Sen lehtien väri on kauniin sinertävä ja pienet vaaleanpunaiset yksinkertaiset kukat myös ihania!

   Poista
 9. Aah, ihania ruusuja ja sinulla niiden kauneuden mukainen ihailupaikkakin! Leda ja Tuscany Superb ovat sellaisia, joita haaveilen itsellenikin, en vain ole vielä ehtinyt hankkia. Ihanaa, että muistutit niistä, kirjaan ne heti kevään ostoslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taas on vallan upeita englantilaisia kaunottaria! Jonkun Austinin kyllä laitan puutarhaani kokeeksi, jos sellaisen jostain löydän.

   Poista
 10. No nyt tuli monta uutta ruusulajiketta minullekin, kiitos kun esittelit ruususi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun näistä postauksista löytyy myös uusia tuttavuuksia!

   Poista
 11. Olen etsinyt tuota Vaaralaa jo vuosia. Jospa se ensi kesänä tulisi vastaani💕

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon haasteesta Anu ♥️ Tämä on aivan ihana yllätys. Minusta tuo ruusutarhasi on aivan suloinen ja ajatus siitä, että voit siellä istua kahvilla aivan pökerryttää pään. Ymmärrän hyvin miksi olet ihastunut tuohon Ledaan, upeat värit. Olet todellinen viherpeukalo, kun olet saanut kolmosvyöhykkeen ruusunkin kotiutumaan. Jipii. Laitoitko lupiinien tilalle jotain muuta kukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä!
   Harvoin tulee istuskeltua tuolla ruusutarhassa, mutta jonkun kerran kesässä kyllä:)
   Lupiinien tilalle kasvaa nyt vaikka mitä, ainakin monta pionia ja syysleimuja!

   Poista
 13. Herkkä Leda ja monia muitaki mulle tuntemattomia ruusuja. Tornionlaaksonruusun kukkien pianuus oli mullekki erellises puutarhas yllätys. Menihän se yhtenä ruusuna pitkäs ruusuairantehes. Aivan lehahti ruusujen tuaksu nenähän, ku kattoo tuata ruusutarhan kaffipaikan kuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu olikin yksi kriteeri kun sinne ruusuja valitsin. Ensimmäiset ruusut siis tuoksuvat, uusimmat välttämättä ei;)

   Poista
 14. Ihania ruusuja!
  Tuo Leda on mulle ihan uusi tuttavuus. Kiitos, että vinkkasit siitä. Se on todella kaunis.

  VastaaPoista
 15. Kiitos haasteesta! <3 Yritän saada postauksen kokoon, vaikka olen lähinnä hävittänyt ruusuja palstalatani... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mutta sullahan on itse pistokkaista kasvatettuja ruusuja, olet siis varsinainen ruusupeukalo:)

   Poista