keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Ritarinkannukset kavereineen

Tänä vuonna päätypenkin ritarinkannukset ovat kasvaneet huimiin mittoihin! Ovat vissiin tykänneet näistä sateisista ilmoista, että ainakin lähes joka toinen päivä sataa vähän:)

 

Samassa kukkapenkissä kasvaa mm. pioneja

 
Marhanliljoja ja akilleijoja. Miten ihanan tumma tämä siementaimi.






Tukea nämä ottavat seinästä;)




 

Tästä näkee ritarinkannusten pituutta, tai korkeutta. Marhanliljat näyttävät ihan pieniltä:)


Tämä kaunotar kasvaa toisaalla, mitat eivät yllä liloihin sukulaisiinsa. Mutta ihana tämä kyllä on:)


14 kommenttia:

  1. Kylläpä ovatkin venyneet korkeiksi. Ainahan ne ovat puutarhan jättiläisiä, mutta kaipa runsaat vesisateet ja lämpö ovat saaneet ne näyttämään parastaan. Ihanan värinen akileijan siementaimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo akilleija on aivan upea, pitäiskin merkata jotenkin, että vois ottaa siitä siemeniä!

      Poista
  2. Että sitten musta akileija. Hybridi kai, kuten se minun keijukukkani. Jaahas, mikä on tuo alimmainen kaunotar? Ritarinkannukset eivät tykänneet minusta, kuten eivät pionitkaan. Annan nyt kasvaa villimmäksi pihaksi. Haluan kokea sen ja omat päärynät ja uusi punaluumu on ostettava. Ei ole siniluumu sen vertainen. Hämyisin kuunliljaterveisin♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähes musta akileija on siementaimi! Ja alimmassa kuvassa on kerrottukukkainen ritarinkannus, nimeä en nyt kyllä löytänyt mistään....

      Poista
  3. Oi miten komeita ritareita pihallasi! Varmaan sade on niitäkin hellinyt, eikä ole kaatanut kovuudellaan pitkin pihaa! Ihana tuo tumma akileija ja tuo kerrattukukkainen ritari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade on hellinyt siten, ettei ole tullut onneksi mitään isoja kuuroja. Toki nuo tuosta hiukan alkoivat notkahdella;)
      Ja akileija on kyllä super!

      Poista
  4. Vau, miten korkeita ritarinkannuksia! Meillä on paljon vaatimattomampia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin toisessa penkissä, missä yleensä ovat pidempiä, ovat nyt paljon vaatimattomampia. No siitä on kyllä vuosien saatossa tullut varjoisampi penkki.

      Poista
  5. Ihanat ritarit! Ja hienoa, että pysyvät pystyssä! Omat ritarinkannukseni kaatuivat sateissa yksi toisensa jälkeen - leikkokukiksi pääsivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin nämä pysyivät pystyssä, toki loppukukintaa kohden alkoivat vähän jo notkahdellakin.

      Poista
  6. Tämä kesä on todella ollut ritarinkannusten mieleen. Täälläkin ovat kasvaneet ennätyskorkeisiin mittoihin ja kukinnoista on tullut valtavan paksuja. Tukematta ei vain ole selvinnyt, kun rankkasateet painavat varsia alas. Kohtahan ne taas kevenevät, kun pitää leikellä kukkineita varsia pois. Hirmuisen nätti tuo vaaleanpunainen ritari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen kerrottu on kyllä aika ihana, toivottavasti runsastuu vuosien saatossa! Ja kukinnat ovat kyllä täälläkin leikkausvuorossa ihan pian.

      Poista