sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Lummepioni

Parin vuoden odotus on palkittu, lummepioni kukkii!


 Tuntuu viihtyvän tuossa `Hopa`n alla, narsissien ja vuokkojen kaverina. Toki muut ovat jo kukkineet ja lummepioni koreilee yksinään!

Tilasin näitä melko aikaisia lisää Warmerdamilta, nyt pitää vain odottaa syksyyn asti että juurakot saapuvat. Ja sitten tietenkin toivotaan että kukkivat jo ensi vuonna:) Ja toinenkin kasvitilaus on tehtynä, syksyllä tulossa myös kukkasipuleita Eurobulbilta. Suosittelen tutustumaan noihin kauppoihin, jos ei ole jo tuttuja. Tosin siellä on aika hankala hillitä itseään;)

Kuolanpioni kukki jo, tai siis kuolanpionit. Ne tekevät melko paljon siementaimia ja niitä olenkin siirrellyt jo useaan kohtaan puutarhaa.

Ja kohta alkaa lisää pioninkukkia poksahdella auki. Tuntuu että nuppuja on nyt tosi paljon, ehkä viimevuotinen luujauholannoitus tepsii.



9 kommenttia:

  1. Ihania nämä yksinkertaiset pioninkukat!
    Kiitos vain vinkistä, itsehillintä on kyllä koetuksilla noissa paikoissa :-D

    VastaaPoista
  2. Minusta tuntuu, että pionin nuppuja on tosi runsaasti tänä vuonna. Voisiko olla, että olosuhteet ovat olleet pioneille mieleiset? Onnea sinun lummepionille ja kaikille muillekin pioneille! Kiitos vinkeistä.

    VastaaPoista
  3. Hienosti lummepionin kuvassa on mukana taivaan sinisyyttä!

    VastaaPoista
  4. Yksinkertaisesti sievä! En tiedä onko nuppuja enemmän, mutta pituutta ovat ottaneet vai näyttääkö vain, kun viereltä ovat lähteneet kitukasvuisesti muut liikkeelle.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana tuo lummepioni! Meillä päin pionien kukinta on ihan alussa ja ensimmäinen juuri aikausi kukkansa, niitä tosiaan on tänä vuonna aika reippaasti! Minäkin lannoittelen luujauholla loppukesästä 😊

    VastaaPoista
  6. Onpa lummepioni kaunis! Tämä tuntuu olevan hyvä vuosi pioneille.

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis. Minäkin täällä jännitän - ukko laski pionipenkistä yli 70 nuppua..
    Ihanaa Juhannuksen aikaa sinulle.

    VastaaPoista