sunnuntai 19. toukokuuta 2024

No nyt tapahtuu

Huomasin tässä että blogin päivittämisestä on kulunut kaksi viikkoa! On ollut pikkuisen kiireitä kun ilmat ovat olleet suosiollisia ja sitten muutenkin on kalenterissa ollut kaikkea kivaa:)

Eilen ja tänään ehdin onneksi olla muutaman tunnin puutarhapuuhissa ja kasvihuone on nyt saanut pääosin asukkaansa. Tomaatit on siis istutettu kasvusäkkeihin, kurkut vielä odottavat. Ja yksi melonikin siellä kasvaa. Sekä melkoinen määrä pikkuruukkuja kesäkukkia, pelargonioita, daalioita.... Mutta kyllä siellä vielä on kapea käytävä takaosan sohvalle;)

Alla kuvia viikonlopun kukkakierroksilta
 Ja viimeisimpänä leikkokukkakurssin kukkakimppu


 

22 kommenttia:

 1. Paljon kaunista kukkivaa sulla on jo, ihmekkös tuo jos ei malta olla sisällä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkivia. Ja tekemistä tosiaan riittää nyt. On ollut tekemistä ulkona, kun säät ovat suosineet. Tänne kyllä alkaisi jo kaivata vesisateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisadetta kaivataan tännekin, sellaisesti sopivasti:)

   Poista
 3. Aivan ihania värejä ja muotoja!
  Vihdoin on saatu nauttia lämmöstä ja vehreydestä. Sadetta kaivattaisiin kyllä jo täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä on kyllä riittänyt, ihan uskomatonta!

   Poista
 4. These are lovely.
  www.rsrue.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Nyt puutarhassa onkin tapahtunut ilahduttavan nopeaan tahtiin, saadaan pian normaali aikataulu kiinni. Harmi vain, kun ei muiden kiireiden takia ehdi nautiskella joka hetkestä ja jää paljon huomaamatta, mutta pääasia, että niistä jääkausista päästiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa pitäisi kyllä olla edes muutama päivä lomaa....

   Poista
 6. Kesä tulee ihan kohinalla. Ihania kuvia olet kaunottarista ottanut.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Se on kevät nyt ja tällä menolla kohta täysi kesä!

  VastaaPoista
 8. Nyt on kaikkea kivaa odotettua puuhaa, kauniisti kukkii pihallasi myös! Muutamia päiviä sitten vävy kirjoitteli Raahesta levitelleensä viimeiset lumipenkat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas, miten ihmeessä siellä vielä oli lunta! Täälläkin on ollut yli 20 astetta todella monena päivänä.

   Poista
 9. Nyt kukkii :) Nautitaan. Hyvää kesäkuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Anu, mikä tuo ensimmäinen narsissi on nimeltään ja mistä saa?

  Mulla on ihan asiaakin. Kuinka monta vuotta sitä Leonard Messel Magnoliaa yritinkin ja keksin jopa sen kylmäviimahissinkin, se on nyt ohi. Talvi oli kamalin ikinä. Kohta se otetaan siitä pois, mutta kun mielii tekisi siihenkin helmiiorapihlajaa. Niitä oli kolme. Yksi erillään muista, mutta jopa kuusen suojaa. Se paleltui. Sitten on toisella puolella kaksi, joissa ikimuistoiset kukinnat sen kuolleen magnolian kummallakin puolella. Siinä on aitan tielle tarhakurtturuusua ja sen takana iso kartiovalkokuusi, vanha valkoinen syreeni, sitten oli magnolia ja sen jälkeen helmiorapihlaja x 2 ja tuurenpihlaja. Mongolian vaahterat nyt vähän liian innoissaan painavat helmiorapihlajjaa, mutta saakoot mun puolesta kasvaa vaikka toisiinsa kiinni. Minä en keksi mitään muuta kuin helmiorapihlajan. Siis pieni kaunis puu. Naapurillani, joka on mm. puutarhuri menehtyi järkyttävän kaunis joku arka koristeomenapuu. Nyt se teki lehdet, mutta hän haluaa täydellistä. Olenko hullu, jos istutan vieläkin helmiorapihlajan.? Amber Jubileum, joita äiti minulle tyrkkäsi, ei ole kovasti mun juttu, mutta palvelevat nyt vanhojen syyshortensioiden runkojen somistajina. Ruusuorapihlaja ei täällä pärjää kuin vahingossa ja alituisella vahtimisella.....Nyt Anu uuvuttaa....Kiitos kaikista neuvoista, jos niitä tulee. Sinun innoittamanasi istutimme rautatieomenapuun keskipuutarhaan eli toinen kerros ja valaisin siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä muista juuri tuon narsissin nimeä, mutta yleensä tilaan niitä eurobulb.nl eli suoraan hollannista. Siellä on aika upeat valikoimat sipulikukkia, saattaa lähteä lapasesta tilaaminen, ainakin minulta;)
   Helmiorapihlajia ei varmasti voi olla liikaa! Mutta mitäs tykkään purppuratuomesta, ihanat vaaleanpunaiset kukat, ja tuoksuvatkin, mutta ei ehkä niin vahvasti kuin tavallinen tuomi. Ja syreeni `Moskovan Kaunotar` on myös upea! Mutta teillähän on iso piha, mahtuu varmasti useampikin puu vielä:) Ja sitten vielä purppuraomenapuu `Hopa`, mun mielestä kaunein omenapuu ikinä, kuvia siitä uusimmassa postauksessa.
   Kiva että olen innoittanut teitä puutarhapuuhissa:)

   Poista