lauantai 6. huhtikuuta 2024

Täällä ei tapahdu mitään

Kevät junnaa paikoillaan ja puutarhassa ei tapahdu mitään. Tai siis onhan nuo lumikinokset pienentyneet, mutta jos joskus näkyy vähän maata, niin sitten saadaa uusi lumikerros... Edes piippoja ei juuri näy, omenapuun alla muutama krookus on tohtinut tulla juuri ja juuri maan pinnan yläpuolelle. Eikä kyllä ihme, tuuli tulee suoraan pohjoisnavalta.

Onneksi lintulaudalla ja sen alla on vilinää, niin on jotain pihaseurattavaa. Vein sinne omenaa, kun luin jostakin että mustarastaat tykkäävät niistä ja tänään niitä onkin ollut koko päivän näkyvissä runsaasti. Myös punarinta kävi tänään lintulaudalla ja sitten minulle aivan uusi tuttavuus taviokuurna näkyi lähipuussa!

Ja taimet kasvavat pikkuhiljaa, aika pieniä vielä ovat tomaatit, paprikat ja chilit, mutta onhan tuonne kasvihuoneeseen muuttoon vielä aikaa.

Pääsiäisenä aloitin palapelin kokoamisen, täällä kun ei silloinkaan sää suosinut. Nyt se on valmis ja ajattelin liimata sen ja laittaa seinälle. Vihreää ei voi koskaan olla liikaa:)

Lämpimät päivät, tulkaa jo!

16 kommenttia:

 1. Onpa kiva palapeli. Onneksi sisällä on vihreää. Kyllä kevät tosiaan saisi tulla, lunta on katsottu jo ikuisuus etenkin siellä teillä! Tännekin se tuli takaisin, plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapeli oli pakko ostaa, kun tuohon törmäsin:)
   Onneksi lumi on sulanut muutaman päivän aikana nyt melko uskomatonta tahtia!

   Poista
 2. Hauska palapeli. Lintujen ruokkiminen ja niiden seuraaminen on kivaa ja tulee itsellekin hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuja tosiaan jaksaa seurata vaikka kuinka pitkään, eilen lintulaudan luona oli kolme oravaa!

   Poista
 3. Tosi kiva kuva palapelissä ja kelpaa laittaa seinälle. Palapelien tekeminen on aika hauskaa puuhaa.
  Pääsiäisen jälkeen on ollut uutta lunta reippaasti ja kylmä viima on mennyt luihin ja ytimiin. Ehkä alkava viikko tuo taas muutoksen säähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tulee aika harvoin tehtyä palapeliä, mutta harmaat pääsiäispyhät innostivat tämän kokoamiseen.
   Sää on ollut tällä viikolla lupaava, aurinkoa, vesisadetta ja plussaa öisinkin!

   Poista
 4. Hieno ja vähän erilainen palapeli. Siitä tulee mainio taulu.
  Taimetkin varmaan jo toivovat talven loppuvan. Taviokuurnaa en ole ikinä nähnyt. Punarintoja on nyt pihapiirissä paljon. Ehkä ne kerääntyvät ruokintapaikkoihin, kun lunta on kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla se eteisen seinällä nyt ilahduttaa kotiintulijaa, palapeli siis:)
   Taimet tosiaan tahtovat myös aurinkoisia päiviä!

   Poista
 5. Nyt kevään edistyminen on ollut tauolla täälläkin. Hyvin talviselta näet puutarha näyttää täälläkin runsaiden lumisateiden jälkeen.
  Palapeli on kiva ja sen aihe hyvin osuva. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sarjaa jäi kauppaan vielä toinen palapeli, jossa oli enemmän kukkivia kasveja, ehkä täytyy hakea sekin kotiin:)

   Poista
 6. Onpa kiva palapeli! No kevät on tulossa kai ennen juhannusta kuitenkin ja tuon lumen määrän seuraaminen alkaa olla jo aika pitkästyttävää! Mutta piipot jo hiukan ilmoittavat kevään ainakin olevan tuloillaan ja muuttolinnut! Taviokuurnan näkeminen on varmasti ollut aika juhlavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taviokuurna oli mulle ihan uusi tuttavuus, en ollut ennen edes kuullut moisesta. Mutta google osasi auttaa:) Ja olihan se hienoa tavata tuollainen väripilkku puutarhassaan!

   Poista
 7. Hyvinhän siellä on lähtenyt kasvu käyntiin.
  Palapelejä on kivaa kasata. Kiva kuvio on tuossa palapelissäsi. Kannattaa tauluksi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä kasvaa pikkuhiljaa taimia, ja nyt jo ensimmäinen kukka bongattu pihaltakin!

   Poista
 8. Ei tapahtunut täälläkään mitään ennen viime sunnuntaita, jolloin sää vihdoin kääntyi plussalle. Piippoja ei vieläkään näy, mutta lumikinokset ovat jatkaneet sulamista hitaaseen, mutta tasaiseen tahtiin. Kyllä se kevät vielä tulee!
  Kiva palapeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipat ovat varmasti olleet ja ovat suurelta osin meillä vieläkin odottamassa maan lämpenemistä! Mutta joka päivä niitä näkyy nyt enemmän kuin edellisenä päivänä:)

   Poista