perjantai 15. syyskuuta 2023

Jännittäviä aikoja

Ainakin eilen vielä kesäkukat kukkivat, saa nähdä mitä tapahtui viime yönä. Kun heräsin, mittarissa oli +0,2, mutta kun sitä epätoivoissani vahtasin, kohta lukema oli 0,0. Ihan näin kylmää ei ennusteissa luvattu. Jos näistä lukemista selvisivät, vähään aikaan ei pitäsi tulla näin kylmiä kelejä, kun menee pilviseksi ja vissiin aika sateiseksikin taas.

Menen myöhemmin tarkistamaan tilanteen, mutta näissä kuvissa ne ainakin vielä kukkivat:)
 Kasvihuoneeseen vein kynttilän ensiavuksi ennusteen katsottuani, siellä näkyi olevan aamulla +2,4 eli plussalla pysyttiin!

24 kommenttia:

 1. Yö oli kylmä, meilläkin hyvin lähellä nollaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kukat selvisivät, ja nyt onkin paljon lämpimämiä säitä tiedossa!

   Poista
 2. Huh, miten kylmää, teille taisi puhaltaa suoraan pohjoisnavalta! Onneksi veit kynttilän kasvihuoneeseen. Ihanat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi, ja toinen samanmoinen oli myös. Mutta ei kuitenkaan mennyt pakkaselle, koska kukat selvisivät! Viikonlopun lämpimillä säillä voisi alkaa tyhjentämään kasvihuonetta pikkuhiljaa.

   Poista
 3. Meillä samoon, nollas mittari kävi. Illalla peittelin daaliat varuuksi kaksinkertaasella harsolla. Hyvin säilyyvät, eikä muallakaa puutarhas viälä näkyny mitää hallamerkkiä. Olis ollu sääli, jos kaikki olis ollu aamulla mustana. Useen tuloo yhyren tai kaharen tuhoosan yän jäläkihin viälä pitkälti lämpööstä jaksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, nyt on ollut kaksi kylmää yötä ja huomiselle tänne luvattiin +21 lämmintä! Onneksi vielä saa ihailla kukkia pihamaalla!

   Poista
 4. Kuvista päätellen kukkasi eivät ole ottaneet nokkiinsa. Meillä oli aamulla +5. Talon seinustalla on varmasti lämpimämpää ja daaliat näyttivät ihan hyvinvoivilta. Sen sijaan petuniat lähti tänään kompostiin. Ne eivät ole tykänneet sateista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi selvisivät ensimmäisistä kylmistä öistä! Ja seuraavaksi onkin tulossa lämpöaalto!

   Poista
 5. Täällä meilläkin viime yö oli kylmä, eli + 4 astetta. Toivottavasti sinun kukkasi selvisivät kylmästä yöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ne tarkenivat, suurin osa on takapihalla, suojaisemmalla puolella tonttia!

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja kukat :) Täällä on käynyt pakkanen toissayönä! Auton lasit kuurassa, samoin maa ja osa kesäkukista saanut siipeensä. Onneks vielä perennat kukkii ja osa kesäkukistakin. Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että teillä jo pakkanen pääsi puraisemaan. Onneksi vielä kuitenkin kukkiakin löytyy!

   Poista
 7. Niin kauniita kukkia, ja otat niistä upeita kuvia!

  VastaaPoista
 8. Ihania kukkijoita! Olisi kyllä sääli, jos olisi halla ne jo vienyt.

  VastaaPoista
 9. Läheltä on liipannut meilläkin muutamana yönä. Mittarin mukaan seinän vieressä on ollut alimmillaan 2 astetta mutta auton tuulilasi oli kuulemma miehen pitänyt raapata eräänä aamuna. Onneksi kasveille ei ollut vielä käynyt kuinkaan. Saisihan ne tuhoisan kylmät yöt vielä pysyä poissa hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli auton lasit rapauskunnossa, vaikka mittari näytti vähän plussaa...
   Mutta pääasia että kukat selvisivät!

   Poista
 10. Oi miten kauniita värejä ja kukkia onneksi vielä jatkavat eikä paleltuneet .Täälläkin on ollut aika lähellä nollaa viime yönä . Näin on sitten luopumisen aika tullut .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se luopumisen aika varmasti on lähellä, mutta ei onneksi ihan vielä!

   Poista
 11. Niin kaunista kukkaloistoa edelleen! Täälläkin on lämpötila pysytellyt plussan puolella ja monet kesäkukat vielä kukkii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että ainakin syyskuussa on vielä kesäkukkien aika! Katsotaan jaksavatko lokakuulle:)

   Poista