perjantai 11. elokuuta 2023

Päätypenkin kukkijoita

 Päätypenkissä kukkii aika kivasti. Syysvuokkoja olen ostanut vuosien aikana useita ja ne ovat kadonneet nopeastikin. Mutta tämä upeus on kukkinut jo parina vuonna ja tänä vuonna kukkia näyttää tulevan paljon. Oliskohan tämä hopeasyysvuokko `Robustissima`?

Kaverina sillä on tiikerilija `Tiger Babies`


Lisäksi viime kesänä istutetut salkoruusut, tämä tumma kaunotar `Nigra`

Ja pinkimpi kerrottu röyhelöreunainen `Charters Salmon`

 

 Taustalla hento keijuängelmä


Kohta avautuu joku jalompi ruusu ja kärhöjä.

18 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Hopeasyysvuokko on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anna!
   Ja onneksi näkyy myös viihtyvän meillä!

   Poista
 2. Aah, mitä ihania kaunottaria ja tosiaan upeita kuvia!
  Tumma salkoruusu on erityisen tyylikäs. Ovatko salkoruususi siemenestä kylvettyjä? Minä kylvin ja esikasvatin kukkia tänä keväänä, mutta salkoruusut eivät juuri kasvaneet.
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara!
   Ostin nuo salkoruusut viime kesänä taimina, ja nyt sitten saan nauttia niiden kukinnasta. Vielä yksi vaalea näkyy olevan nupulla.

   Poista
 3. Suloisia. On aina hienoa, kun syysvuokon saa säilymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aika monta kokeilin ennen tätä yksilöä:)

   Poista
 4. Syysvuokko on aivan ihana. Omani ei viime vuonna noussut ollenkaan, mikä harmitti ja suretti. Nyt se päätti herätä ja kukkii parhaillaan. Aika monta syysvuokkoa on tullut istutettua ja menetettyä, joten yhdenkin menestyminen tuntuu suurelta onnistumiselta. Omani on hopeasyysvuokko Robustissima ja näyttää samanlaiselta kuin sinunkin.
  Salkoruusutkin ovat upeita. Niiden lehdet eivät ole niitä kaikkein kauneimpia. Varsinkaan kotiloiden rei'ittäminä, mutta kukkien kauneus korvaa pienet epätäydellisyydet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että syysvuokko voi pitää välivuoden, siis jos katoaa joskus. Ja kiitos nimivahvistuksesta.
   Meillä ei ole näkynyt kuin muutama kotilo, mutta reikiä kylläkin lehdissä. Koskaan ennen ei ole ollut tällaista vielä, ehkä en osaa etsiä niitä piiloistansa?

   Poista
 5. Minulla syysvuokot eivät pitkään menesty, vaan häviävät.
  Kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minullakin kaikki muut tätä ennen:(
   Tämän kasvupaikkaan olen lisännyt reilustikin hiekkaa, meillä kun multa on muutoin aika savista. Ja aurinko paistaa tänne vasta iltapäivällä.

   Poista
 6. Upeita kukkijoita! Mulla ei ole koskaan ollut syysvuokkoja, niitä pitääkin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä, ja jos viihtyvät, niin näitä on useita vähän erilaisia.

   Poista
 7. Suloinen syysvuokko. 'Nigra' alkaa kukkia täälläkin. Kuinka korkeaksi se on sinulla kasvanut? Omani kun on reippaasti yli 2-metrinen, ellei jopa lähemmäs kolmea metriä korkea. Toivottavasti ei tule kovin rajuja tuulia, ettei koko komeus kaadu :D Tosi söpö on myös tuo kerrottu salkoruususi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun `Nigra` on kyllä minua lyhempi, eli sinun omasi on kyllä ennätyskorkea!

   Poista
 8. Nigra on komea ilmestys, se kasvaa minullakin todella korkeaksi. Syysvuokot ovat meillä viihtyneet hyvin valikoidusti, tänä vuonna ainakin pariin yksilöön tulee kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei varmaan ole lannoitus sitten oikein kohdillaan, tosin paikkakin on aika kuiva, onkohan sillä vaikutusta korkeuteen?
   Meillä onneksi tämä yksi syysvuokko on viihtynyt ja kukkii nyt todella monella kukalla, viime vuonna vain ihan muutamalla.

   Poista
 9. Kaunis syysvuokko! Harmillisen huonosti ne ovat täällä viihtyneet, vaikuttaa siltä että yhtä lukuunottamatta ovat häipyneet eikä se yksikään ei kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, vain yksi on viihtynyt. Onneksi kukkii tänä vuonna komeasti, ehkä sinun omasikin innostuu ensi vuonna kukkimaan.

   Poista