keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Pieniä uudistuksia

Kun etsin edelliseen blogipostaukseen valokuvia, tuli mieleen, että voisin näyttää mitä viime kesänä puuhasin meidän pihalla.

Ihan itsellekin muistutukseksi, ettei sitä koko kesää laiskoteltu, vaikka sekin on enemmän kuin sallittua:)

Mutta siis talon eteläseinustalle kapea kukkapenkki. Tosi kuiva paikka, kun on styroksia tuossa alla, nyt vähän kokeilua että mikä siinä kasvaisi. Tästä hauskana muistona se, että tein tätä helteillä, että tuli todella koettua millaista siinä on kasvien viihtyä;)

 
Loppukesällä siinä oli jo istutuksia.

 

Omenatarhan kukkapenkkiä laajensin pikkuisen, että sain noiden laukkojen kellastuvat lehdet piiloon. Siihen mahtui hyvin pioneja, ja sitten istutin siihen jotain matalaa ja syksyllä pikkusipuleita.

 
Tämän vanhan työkoneen mieheni toi esille pikkumetsästä, jossa se oli majaillut jo tovin. Ansaitsee paikkansa näkyvillä.

  Ja tämä kylvökone samaan syssyyn anoppilasta meidän pihaa koristamaan.


 

Riihen edustalla kasvoi keväällä yksi päärynäpuu (heinikossa). Se sai kaveriksi toisen puun, joka ei muuten vielä kuvassa näy. Ja sitten siirsin siihen muualta puutarhasta pensasmustikoita, jotka olivat jääneet muun kasvillisuuden alle.


 
 
Puutarhavaja sai uuden värityksen.

Pionikaari laajeni toisella kaarella. Ja takana oleva nurmialue peittyi kuorikatteella. Uuteen kaareen tuli pioneja ja yksi Austin-ruusu, pitäkää peukkuja!

 

Etupihan penkistä lähti lisää kotkansiipiä pois, tilalle mm. kuunliljoja.

Tästä väheni vuorenkilvet, tilalle monenmoista perennaa.


Mitähän sitä keksii ensi kesänä?

18 kommenttia:

 1. Kiva nähdä näitä projekteja! Huh hellettä, sitä ei ihan juuri nyt ole niin riipaiseva ikävä, kun mieltä nostaa pitenevä päivä ja jopa keväinen mieliala - tänään tunsin nenässäni sulan maan, mullan tuoksun ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Kesän ajattelu ei nyt aiheuta samanlaista tuskaa kuin syksyllä ja alkutalvesta, jolloin olotila on lähinnä toivoton.
  Ihana tuo teidän riihi! Erittäin kuvauksellinen seinä. Ja minäkin tykkään ruostuneista vanhoista koneista, niissä silmä lepää.
  Nyt on peukut täälläkin pystyssä, ehkä Austin-ruusu kestää, jos nyt ei enää tule mitään tosi kylmää jatkotalvea. Talvi oli tällaisenaan ehkä maltillisen pituinen, jos se jatkuisi lauhana ja siirtyisi suosiolla kevääseen. Teillä on varmaan usein haasteena vähäluminen talvi ja kovat tuulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan kohti kevättä!
   Meillä on tosi vaihtelevat talvet, mutta pääsääntöisesti kyllä aika paljon vähemmän lunta kuin vaikkapa keskemmällä Suomea samoilla leveysasteilla. Oiskohan polveen saakka ollut tänä talvena enimmillään. Tänään näkyi jo pellot lähes lumettomana, kun kävin kävelyllä. Ja tuuli, se on meillä aika usein seurana;)

   Poista
 2. Kivoja uudistuksia. Ensimmäisen kuvan kaareva penkinreuna näyttää tosi kivalta.
  Vanha niitto- ja kylvökone ovat oikeita aarteita pihamaata koristamaan. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kaarevista reunoista, meillä sellaiset taitaa olla jokaisessa kukkapenkissä:)

   Poista
 3. Mukava kun jaoit nämä muutoskuvat. Lämmintä puuhaa ollut touhuta helteillä.
  Siellähän on oikein hevosvetoinen niittokone. Näyttää kivalle tuossa jasmikkeen?? edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä oli, pakko oli pitää usein juomataukoja:)
   Joo, se on tähtijasmike. Tuoksuu aika hyvältä kukkiessaan.

   Poista
 4. Tämä oli kiva lukea ja kuvat olivat havainnolliset. Projekteja on kiinnostava seurata. Minäkin ihailen tuon vanhan riihen kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riihi on kyllä munkin suosikki, on sekä kivan näköinen, että suojaa mukavasti pohjoistuulilta!

   Poista
 5. Kivoja pieniä uudistuksia. Vanha riihi ja päärynäpuu ovat todella kuvaukselliset yhdessä. Voin kuvitella näkymän, kun päärynä kukkii. Ei kai riihen katolta tipu lumet puun päälle vai hämääkö kuva ja puu onkin tarpeeksi kaukana seinästä?
  Pidetään peukkuja Austinille! Enää ei ole kovin pitkä aika kevääseen mutta voi silti olla vielä koviakin pakkasia edessä. Toivotaan, ettei niitä kuitenkaan tulisi. Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päärynäpuut ovat kyllä aika lähellä seinää, mutta riihen katolta ei juurikaan tipu lumet, vaan ne sulavat katolla ollessaan ja tulevat sitten vetenä maahan.
   Toivotaan tosiaan että ei tulisi kovia pakkasia, niitä ei ole onneksi tänä talvena tällä nähty ollenkaan.

   Poista
 6. Kivoja uudistuksia. Näistä olisi mukava nähdä kesän tullen kuvapareja, miten kasvit ovat kotiutuneet uusiin paikkoihin. Vanhat rakennukset ovat kauniita jo sellaisinaan ja ruosteiset työkoneet kuin taideteoksia kertomassa menneestä elämästä.
  Tsemppia Austin-ruusuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juttuvinkistä, voisin tehdä sellaisen syksymmällä;)

   Poista
 7. Aah niin ihana puutarha teillä 😍 aitan seinä ja päärynä ovat yhdessä kuin taideteos. Ostitko minkä päärynäpuun? Uusi kukkapenkki on kauniin luonnollinen ja kaarevalinjainen. Mitä istutit/istutat siihen? Peukkuja pidetään Austinruusulle niin vimmatusti 👍 Upeita muutoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Samettihortensia!
   Päärynäpuut ovat `Rumjana Letjana`ja `Vekovaja`
   Ja uuteen pitkään ja kapeaan penkkiin tuli ainakin: keijunkukka, siankärsämö, sininata, hopeatoppo, vuorineilikka, jalokurjenpolvi, kaunoangervo, tarhalevisia, hämeenkylmänkukka, kevätlevisiaa, euroopanalppitähti, suikeropitkäpalko ja siperiankärsämö. Ja sitten jaoin joitakin iriksiä siihen myös kokeeksi:)

   Poista
  2. Toivotaan että pärjäävät talven yli tuossa penkissä!

   Poista
 8. Hyviä uudistuksia. Ja aina hienosti saa mahtumaan lisää kasveja, kun vähän suurentaa jotain penkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PIkkuisen suurentamallakin saa monelle uudelle kasville tilaa:)

   Poista