maanantai 21. helmikuuta 2022

Inventaario

Moni teistä on tehnyt jo kylvöjä, mutta minä ajattelin, että aloitan vasta maaliskuun alussa tomaateilla. Kurkistin siemenlaatikkooni, että mitä siemeniä tarvitsee ostaa tälle vuodelle ja vastaus on: eipä ehkä mitään:)

Siemenet ovat siis viimevuotisia tai jopa vanhempia. Mutta ainakin tomaatit säilyttävät itävyytensä melko hyvin. Kylvän jokaista vain kaksi kappaletta, että mahtuvat kunnolla kasvihuoneeseen. Ja tällä tyylillä yksi pussi kestää melko monta vuotta.

Kesäkukkienkin siemeniä on luultavasti riittävästi:)

Kelloköynnös on ehkä jo myöhässä, mutta kokeillaan tomaattien kanssa samaan aikaan. Kuten myös orvokit ja pelargoniat.

Kylvöt on hyvä merkitä tähän Pihakalenteriin, jonka sain Omapihalehdeltä, kiitos 💖

Kalenterissa on joka viikolle ajankohtainen puutarhajuttu. Lisäksi joka vuosi on pidemmästi asiaa jostakin kasvista, tänä vuonna kotimaisista pensasruusuista. Löytyy myös kylvökalenteri, että tietää milloin mitäkin siementä multaa laittaa, leikkuutaulukko pensaille puille ja köynnöksille ja lisäksi vielä tilaa omille muistiinpanoille. Iso suositus tälle kalenterille!

18 kommenttia:

 1. Vau, sinulla on hyvä siemenvara siellä valmiina! Suorastaan kadehdittava määrä.
  Mulla on tapana heittää liiankin ronskisti kaikki siemenet maahan, tulee sitten usein vähän liian tiivis kylvös.. ja pussien loput ripottelen multiin joskus loppukesällä syksyn sadoksi. Sillä metodilla menee varmasti isoin osa siemenistä hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä tullut vuosien varrella ostettua... Pyrin kylvämään sellaisen määrän, mikä mahtuu suunniteltuun paikkaan. Tosin unikoita yms. suorakylvettäviä kesäkukkien siemeniä nakkelen vain menemään;)

   Poista
 2. Hienoa, että löysit noin hyvät valikoimat siemeniä - eipä tosiaan uusia tarvitse hankkia.
  Maaliskuussa ehtii vielä hyvin kylvöpuuhiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin vähän itsekin, muistin mukaan niitä ei ollut näin paljon;)

   Poista
 3. yleensä aloitan jo paljon aiemmin mutta nyt on laiskottanut.ehkä tämä lumi on jumittanut.inventaarion tein mutta on hankittav uusia kun kaikki lajikkeet eivät mielyttäneet.samoin yritän laittaa vain 2 /ljike.sinulla hieno valikoima.kesäkukat laitan vasta kun saa taimettumat kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus aloitelllut jo tammikuussa, mutta ehkäpä juuri tuo valtaisa lumimäärä on hillinnyt kylvöhaluja.
   Mutta nyt kyllä odotan jo innolla maaliskuun alkua ja kuun mukaan hyviä kylvöpäiviä!

   Poista
 4. Eipä ole tosiaan tarvetta lähteä siemenostoksille. Itseltänikin löytyi aika paljon edellisvuosilta jääneitä siemeniä mutta silti kävin joitain täydennyksiä tekemässä. Halu kokeilla uutta on aina suuri :D Onneksi suurin osa siemenistä säilyy itämiskykyisinä monta vuotta parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Mukavaa helmikuun viimeistä täyttä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain uuttakin tuli kuitenkin tilattua;) Mutta ei kovin paljon ja ne kaikki oli leikkokukkia...

   Poista
 5. Onneksi siemenet säilyvät yleensä useamman vuoden. Ihana valikoima kukkien siemeniä, noilla taas luodaan kukkarunsautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ainakin suurin osa, ja melko monta vuotta parasta ennen päiväyksen jälkeenkin:)

   Poista
 6. Sinulla on kattava valikoima siemeniä, joten eipä ole pakko lähteä ostoksille. Itävyys säilyy yllättävän hyvin. Sen kun muistaisi, eikä aina rohmuaisi niitä "kaiken varalta" pususkoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken varalta pussukoita löytyy varmaan jokaiselta:) Ja sitten kun tulee jotain tosi kaunista kesäkukkaa eteen, on ehkä ihan pakko ostaa;)

   Poista
 7. Mahtava kokoelma siemenpusseja!

  VastaaPoista
 8. Hykerryttävä kokoelma kukansiemeniä. Voisin itse valita kaikki noista. Minullakin on vielä kaikki kylvämättä. Olen ajatellut pitkittää kylvöjen aloittamista mahdollisimman pitkään tänä vuonna, ettei sisäpurkittelu täyttäisi ikkunalautoja. Saapa nähdä, maltanko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin aloittaa ensi viikolla, kun on loma. Mutta vähän kyllä hirvittää meidän pikkukissan touhut, että miten taimien käy...

   Poista
 9. Jestas mikä kokoelma ja vaikka kylväisi vain kaksi siementä kutakin niin purkki poikineen kohta löytyy sinultakin. Hyviä kylvöjä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liikaa taitaa tulla taas sisällä esikasvatettavia... viherkasvit joutuvat yleensä lattialle lopulta, että kylvökset saavat riittävästi valoa:)

   Poista