perjantai 28. elokuuta 2020

Etuterassin kesäkukat

 Etupuolen terassi on meillä pohjoisen suuntaan,

eli sinne ei paista aurinko juuri koskaan.

Onneksi myös varjossa viihtyviä kasveja löytyy:)








 

 Verenpisaroitakin voi kuulemma yrittää talvettaa.

Onko kokemuksia?

18 kommenttia:

  1. Minullakin on kuisti ja sen raput pohjoiseen päin ja se on hyvä paikka verenpisaroille, huone-esikoille yms. Verenpisarat talvehtivat hyvin täällä viileässä vanhassa talossani. Niitä pitää kastella yllättävän paljon, ja mielellään pitää pois paahteen puolen ikkunoiden äärestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuisti olis unelma!
      Täytyy varmaan tuoda nämä kohta sisälle vierashuoneeseen ja järjestää vanha tietokone kauemmaksi ikkunasta, tehden siis näille tilaa:)

      Poista
  2. Hianosti kukkivat verenpisarat. Oon kerran yrittäny kellaris talavettaa, mutta kuivivat kait, ku mitää elämää ei keväällä enää ollu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä yllättäneet lähes koko kesän kestävällä kukinnallaan!

      Poista
  3. Onpa ihanasti kukkivia verenpisaroita. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna olen ihastunut näihin, aiemmin pidin niitä vähän mummonkukkina;)

      Poista
  4. Meillä sama juttu, varjoisaa on etukuistilla. Mulla on keijunmekot melkein vakiokalustoa ja annansilmät viihtyy myös, lumihiutaletta unohtamatta. Verenpisaroitakin on ollut. Voi muuten yrittää talvettaa, kerran ainakin sain menemään ihan huoneenlämmössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tuoda huoneenlämpöön ja katsoa kuinka käy.
      Keijunmekkoa tosiaan voisi laittaa, lumihiutaletta olen joskus kokeillut, mutta tällaiselle laiskalle kastelijalle se ei oikein käy...

      Poista
  5. Minä aikoinani talvetin verenpisarat pimeässä kellarissa, lämpöä siellä oli noin 5-7 astetta. Vein ruukut sellaisenaan kellariin, pienemmät hyllyllei ja isot lattialle. Tämä siinä lokakuun alkupuolella tai riippuen syksyn ilmoista ehkä myöhemminkin. Joulun maissa viimeistään annoin ruukuille vettä tai jos oli lumi maassa pyöritin pieniä tiiviitä lumipalloja ja ne laitoin ruukkuun. Tässä vaiheessa oli suuri osa kasvustoa lakastunut ja kuihtuneet kukat ja lehdet lakaisin, julmetun suuri kasa siitä kertyi. Helmikuun lopulla taas kellariin ja pisaroille hieman vettä tai lumipalloja. Pääsiäisen maissa oli aika tarkastella pisaroiden kunto ja yleensä jotain elonmerkkejä löytyi. Vein pisarat tuvan kuistin ikkunalle ja pöydille, varret leikkasin lyhentäen melko mielivaltaisesti, kastelin ja hieman suihkuttelin. Uusi kasvu sai alkaa. Myöhemmin keväällä tarkastin multatilanteen ja kun päivät lämpenivät vein pisarat päiväksi ulos.
    Minun kukkien talvihoito tapahtui silloin kun kävimme kesäkodissa ja monesti olikin huoli siitä miten siellä kellarissa kukat voivat. Siellä säkkipimeässä kellarissa kukat kyllä tiesivät milloin kevät lähestyy ja aloittelivat uutta kasvua ja tässä vaiheessa varsinkin verenpisarat saattavat kuivua jos multa on päässyt ihan kuivaksi. Minun tapauksessa tuo kukkien tuonti pimeydestä kuistin ikkunan valoon oli joskus ongelmallista, kevätaurinko paistoi kirkkaasti ja kukkien kasvu alkoi reippaasti, mutta kastelija oli kaukana. Mitään suurta vahinkoa ei onneksi tainnut sattua. Jos kasvi näytti kuivumisen merkkejä niin kastelin hyvin ja leikkasin oksat melko alas,
    Pimeässä kellarissa olen talvettanut pelakuut, verenpisarat, valkosarjat, marketat ja daaliat.
    Aina joskus joku kasvi menehtyy, mutta yleensä suuri osa kasveista herää uuteen kevääseen ja kasvuun 🤗
    Mielestäni kannatta kokeilla kukkien talvetusta, 👍
    Samoin talvettaisin kukkia valoisassa ja viileässä tilassa. Talvetusaika on kukkien lepoaikaa ja silloin vain ihan välttämätön hoito, lähinnä niukka kastelu.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun meillä ei ole kellaria, tai muutakaan viileää tilaa.
      Autotallissakin on kuitenkin reilusti 10 astetta lämmintä, mutta siellä daaliat ovat joskus selvinneet.
      Ehkä tuonkin osan näistä sisälle ja osan autotalliin...
      Kiitos hyvistä vinkeistä!

      Poista
  6. Verenpisarat on kauniita. Mä oon talvettanu autotallissa yhtenä vuonna kun en kellaria omista. Ja samoin oon laittanu lumipalloja juurelle kuin molley. Mutta työlästä hommaahan se on. Laiskuus tullu ja haen keväisin aina kaupasta uudet kesäkukat 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli sisälle ja autotalliin, ja keväällä katsotaan ostetaanko kaikki uusiksi;)

      Poista
  7. Kaunista! Ei ole kokemusta verenpisaran talvetuksesta. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  8. Todella kauniit verenpisarat! Se onkin yksi parhaita kasveja varjoon. Toinen suosikkini on valkokukkainen karjalanneito. Kummatkin ovat myös helppoja talvetettavia. Verenpisaroita ei passaa päästää talvetuksen aikana rutikuivaksi. Itse olen talvettanut verenpisaroita sekä kellarissa että valoisassa n.10-asteisessa eteisessä. Kerrostalossa sain ne talvehtimaan myös vähän huoneenlämpöä viileämmässä huoneessa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Molleyltä tuli vielä tarkat ohjeetkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin tässä jo vähän miettimään, pitäsiköhän vierashuoneen lämpötilaa vähän laskea...

      Poista
  9. Varjossa on meilläkin etupiha. olen vähän huono verenpisaroiden kasvattaja, kukinta hiipuu heti, kun olen hankkinut komean kasvin.Joten en ole edes yrittänyt sen talvettamista. Mutta lumihiutale, ruuusubegonia ja ahkeraliisa nauttivat myös varjossa olosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeraliisaa mullakin on muuten joskus ollut, täytynee muistaa ensi keväänä:)

      Poista