maanantai 25. toukokuuta 2015

Eräänlaista narsissihysteriaa

Kun aloitin puutarhanlaiton, tykkäsin sipulikukista vain tulppaaneista. Pikkuhiljaa olen kuitenkin laajentanut katsantokantaani ja hyvä niin. Narsisseista pääsivät ensin mukaan valkoiset, sitten mukaan on päässyt keltaistakin väriä. On isoa kukkaa ja pientä kukkaa, lyhyellä ja pitemmällä torvella, kerrottumpaa ja yksinkertaista...

Miten ne osaavatkaan olla kauniita!

Ja tämä tauti taitaa olla tarttuvaa. Kaksi ihmistä, jotka pihallamme ovat käyneet viikon aikana, ovat sanoneet että syksyn tullen tietävät mitä puutarhaansa kaivavat;)

P.S. Ja nämä kaunottaret lisääntyvät vuosi vuodelta.35 kommenttia:

 1. Oo ja mikä tuoksu! Harmi vain, että sitä ei saa liitettyä blogiin ;-)
  Ihana puutarhapantteri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhapantteri tykkää kiertää mukanani pihalla, mutta ehkä parhaiten viihtyy kuitenkin kasvihuoneessa päiväunilla;)

   Poista
 2. Onpa upea narskupenkki! Alkuun ajattelin itsekin, että tulppaaneja vain pitää olla. Nyt olen huomannut miten vaivattomia narsissit ovatkaan ja paljon varmempia nousemaan joka kevät. Juuri tänäänkin katselin tuonne penkkeihin ja totesin, että lisää lisää on niitä saatava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka tulppaanit ovat kauniita, nämä voittavat kyllä ne loppupeleissä;)

   Poista
 3. Komppaan Sailaa, ihania narskuja ja tuoksu huumaa...illan tuulenvireen mukana, aurinko laskee hento narskun tuoksu johdattaa lähelle ihanuuksia, polvistumaan ja nuuhkimaan. Narskuja ei ole koskaan liikaa! Upea kisuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi, lisääkin mahtuu vielä;) Muru kiittää kehuista:)

   Poista
 4. Todella kaunista kukintaa. Minä pidän narsissien vaivattomuudesta. Kauneuden lisäksi ne nousevat joka kevät uskollisesti toisin, kuin tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ne kukkivat uskollisesti vuodesta toiseen. Ja lisääntyvätkin aika hyvin.

   Poista
 5. Onpa ihania kuvia<3 Rrrrrakastan kaikista eniten runoilijannarsissia, jonka tuoksukin on yksi eleganteimmista. Hyvä sinulla! Minulla ja monella muulla tällä saarella ei tullut tänä keväänä kunnollista narsissikukintaa. Onneksi tämä päivä korvasi kaiken ja kahden vuoden odotus tuotti tuloksen...herkkä herra Leonard Messel puhkesi kukkaan!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän eniten noista historiallisista narsisseista, ovat jotenkin herkkiä kaunottaria. Ei siis sillain herkkiä etteivät menestyisi...
   Toivotaan parempaa narskukevättä ensi vuodelle!

   Poista
 6. Hei mulla oli ihan sama! Narsisseihin pitää ilmeisesti kasvaa :D Sama homma sekin, että mitä pidempään on harrastanut, niin sitä pienempikukkaisista lajikkeista tykkää (esim kärhöissä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä havainto, niihin täytyy varmaan tosiaan kasvaa, alkuun kaikki tykkää vain tulppaaneista;)
   Ja huomaa ajan saatossa että yksinkertainen on kaunista, kuten erilaiset lehtimuodotkin, aina ei edes kaipaa kukintaa.

   Poista
 7. Kumma kyllä, olen ajatellut ihan samoin narskuista. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut, että ne ovat huomattavasti varmempia tulppaaneihin verrattuna ja kun narskujakin on vaikka millaisia. Viime syksynä laitoin aika montaa uutta lajia ja tarkoitus on laajentaa valikoimaa tulevana syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän onkin aika yleistä, että puutarhaharrastuksen syventyessä aletaan pitään narssisseistakin:)

   Poista
 8. Mulla narskujen vihreänä versovat alut syö jatkuvaan myyrät.. Ei taija ehtiä kukkia. Tosin ehkä täytys laittaa jotain mikä karkottaa myyrät..

  VastaaPoista
 9. Hauskanen uusi tuttavuus mulle oli viime syksynä bongaamani Popeye-narsissin sipulit, kukka oli varsin muhkea! Jos ei ole tuttu, käy kurkkaamassa Mielen Lumossa, kuvia näkyy narskuaiheisessa postauksessani 19.5. Ajattelin vaan, jos haluat vinkkejä mielenkiintoisista uusista lajeista, joita harkita omaan puutarhaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tulenpa kurkkaamaan mulle ihan uutta narsissia!

   Poista
 10. Keväisen kaunis narsissipenkki. Lumoava.

  VastaaPoista
 11. Kyllä noita on kannattanut hankkia lisää. Ihana on maisema! Tuo kuva, jossa on narskuja kahdessa kerroksessa ja alimmaisena helmililjoja, on kyllä tosi hieno. Ja komea on tuo yksi musta narsissikin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita mustia onkin harvassa;) , paitsi puutarhabloggareilla näkyy olevan useillakin!
   Ja kyllä, on kannattanut hankkia ja vieläkin mahtuu...

   Poista
 12. Narsissit ovat vieneet sydämeni. Syksyllä kaivetaan niitä taas lisää maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tehdään, ja mielellään noita historiallisia, jos vain niitä jostain löytäisi!

   Poista
 13. Kauniita ovat. En minäkään tykkää keltaisista, mutta narsisseissa se ei haittaa. Pääasia, että keväällä kukkii ja runsaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven jälkeen kyllä kaikki väri on kaunista!

   Poista
 14. Tulppaanit taitavat toimia porttina sipulikukille: yksi jos toinenkin hurahtaa narsisseihin, kun näkee muitakin kuin vain keltaisia torvinarskuja. Upeita versioita sinulla!

  Sini K.
  joka on vallan ihastunut 'White lion'-narsissiin mutta himoitsee jo monia muitakin
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ensin sitä aina ajattelee niitä tavallisia keltaisia narsisseja eikä muusta tiedä. Mutta kun alkuun pääsee niin on vaikea lopettaa;)

   Poista
 15. Sinulla on tosi upea kokoelma narsisseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan niitä tullut hankittua monena vuonna:)

   Poista