tiistai 8. huhtikuuta 2014

Metsäpuutarhassa tapahtuu pikkuhiljaa

Viime syksynä siirsin suurimman osan etualalla olevan penkin kasveista tuonne polun toiselle puolelle. Kukkapenkin reunat olivat tuollaisia betonikiviä, kivan näköisiä, mutta eivät pärjänneet rikkaruohoille. Niinpä ajattelin reunustaa penkit nyt vanhoilla kattotiilillä, joista n. puolet tulee maan alle. Lisäksi laitoin pienen kaistaleen muovia mullan ja reunan väliin. Katsotaan kuinka kauan tälläinen systeemi toimii:)


Tuolin kohdalle on tarkoitus laittaa jotain muuta "lattiamateriaalia" kun nurmikko.
 Ehkä noista ex-reunoista...
 

Kun kerran kaivetaan, on samalla oiva tilaisuus ihan pikkuisen suurentaakin kukkapenkkä:)
Tuo yksi kataja taitaa jäädä paikalleen, mutta kavereita sille täytyy laittaa. Ne ovat vielä hiukkasen mietinnässä. Tuo paikka on nyt aika aurinkoinen, kun pari isoa kuusta ei enää varjosta aluetta.
Betonisen ojarenkaan eteen mahtuisi jokin pieni puu. Alakuvassa siis tuohon kottikärryjen eteen, hieman vasemmalle, eikös vain?
Se on ihan riittävän kaukana talosta, koska siihen asti ei tule enää styroksiakaan.
 

Vielä on työmaata jäljellä...

34 kommenttia:

 1. Täytyy kans kokeilla muovia reunuksen kanssa kukkapenkin reunaa kunnostettaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se auttais jonkun vuoden, ennenkuin joutuu taas tekeen isompaa siistimistyötä;)

   Poista
 2. Wau, siellä upeita muutoksia käynnissä! Puu ehdottomasti ja ihania pensaita kaveriksi katajalle? Tiilireunus kuulostaa kauniille sekin. Tsemppiä kaiveluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen puu taitaa tulla, vielä mietinnässä vain mikä, pieni kuitenkin ja kunnon rungolla. Ja pensaat kuulostavat kivoilta, ehkä muutama niitä ja sitten perennoja...
   Ja sipulikukkia tietenkin:)

   Poista
 3. Melkoinen myllerrys käynnissä! Minustakin joku pieni puu sopisi hyvin tuohon ojarenkaan eteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä saa kaivaa, että saa kaikki edellisten puskien juuret pois. Siirsin katajia tuonne metsän puolelle, kun tuossa on tuota styroksia kukkapenkin alla.
   Joo, joku puu siihen kyllä tulee...

   Poista
 4. Voi että, sinä olet aloittanut jo pihahommat! Puu kuulostaa hyvältä idealta! Ehkä joku ei niin suureksi kasvava puu voisi olla hyvä, joku rungollinen syreeni tai sulkahernepensas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on aika hyvä paikka, lähellä taloa ja itäpuolella. Maa on hyvinkin jo sulaa.
   Rungollinen syreeni mullakin kävi mielessä...

   Poista
 5. Täälläkin sormet syyhyää pihahommiin. Jokirannassa on saariprojekti kesken, laitan sinne ensiksi polkuja ja sitten istuttelen varjossa kasvavia kasveja polun varrelle.Kieloja siellä jo kasvaakin runsaasti. Ihanaa kevättä,kun voi jo ahertaa pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polut ovat ihania, ja istutukset niiden varrella!
   Nyt on ihanaa kun voi hyvinkin jo kaivaa tässä vaiheessa kevättä.

   Poista
 6. Hieno alku! Toivottavasti raportoit etenemisestä. Meillä maa on vielä osittain kaivuukelvotonta eli jäässä. Mutta piha myllätään autotallin rakentamisen takia siten, että ehkä ensi vuonna on uusien alueiden vuoro. Nyt yritän suojella olemassa olevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raportoin kyllä kun työmaa etenee...
   Meilläkin oli tuo metsän puoli vielä jäässä, kun kokeilin sinne kaivaa kuoppaa alppiruusuille, joita kyllä en ole vielä edes ostanut;)
   Tsemppiä autotallin rakentamiseen!

   Poista
 7. Oi että, mullan mylläys se vasta on kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, saa sitten illalla kaivella multaa kynsien alta;)

   Poista
 8. Kaivaminen on kovaa hommaa, mutta tuosta tulee vielä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, ja syvästi ei onneksi tarvi kaivaa:)

   Poista
 9. Voi että näitä toisten projekti- ja työmaakuvia on kiva katsella. On hyvä idea suurentaa istutusaluetta, kasvit kun ottavat tilansa niin nopeasti ja runsaampi on aina hyvännäköinen. Pikkusyreeni tai vastaava sopisi munkin mielestä tuohon tosi hyvin. Tiilet ovat kauniita ja käytännöllisiä moneen tarkoitukseen. Tuo alueen läpi kulkeva polku näyttää jo nyt tosi kutsuvalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmaakuvia on joskus kiva laittaa, vaikka valmista onkin sitten vielä mukavampi esitellä. Jos nyt mikään puutarhassa on koskaan ihan valmista;)
   Pitkään mietin millä päällystän polun, mutta tällä erää se jää ainakin noin. Ja toivon että se sammaloituisi lisää:)

   Poista
 10. Oi, sähän olet jo ihan tositoimissa siellä! :) Tai ehkä täälläkin vois olla, mutkun just nyt ei vaan ehdi oikeen mitään :/ Ihania puutarhapäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi saada tämä alue ainakin valmiiksi ennen alkukesän rippijuhlia. Ja tähän aikaan vuodesta kaivaminen on kaikista ihaninta;)

   Poista
 11. What's up, just wanted to tell you, I loved this
  post. It was inspiring. Keep on posting!

  my page - car town cheats

  VastaaPoista
 12. Vau, siellä ollaan tosiaan jo vauhdissa! Kevätmessujen innoittamana minäkin aloitin heti penkkien kanttauksen. Maa vaan on vielä harmillisen jäässä monesta kohtaa. Mutta sinne minne lapio upposi, kanttaus meinasi joka kerta lähteä käsistä...vähän lisää tuosta...vähän lisää tästä...hups, tähänhän tuli ihan kunnon laajennus!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmessut ovat inspiraation lähde, kuten nämä blogitkin. Ja puutarhalehdet:)
   Noinhan siinä helposti käy, vielä vähän... mutta kukkapenkin laajennushan on vain positiivista!

   Poista
 13. Anu, pieni puu on suhteellinen käsite;) Ostin pilvikirsikoita, kun niitä mainostettiin hillittykasvuisina, niinkuin pieninä puina. No hitsi, ne vasta kasvavatkin. Onneksi on tilaa, mutta ikävää, että sisääntulossa on kasvanut niin suurena, että nyt jo oksia on pitänyt karsia. Muuten se on kyllä ihana puu sekä keväällä että ruska-aikaan.

  Tuosta matalasta katajasta tuli mieleeni, että minulla on vähän tuon näköistä, mutta se on siis havu ja myyntinimi on 'Repanda'. Yksikään ei ole mennyt keväällä ruskeaksi ja muutama kasvaa niin leveänä ja kauniina, että yritän kuvata ja otan samalla mitat. Jouluruusu-jutussani näkyy toiseksi suurin niistä.

  Et ehkä jaksa alkaa kartiovalkokuusten kanssa. Ne ovat tosi kivannäköisiä.

  Luit ehkä lehtoomme syöksyneestä autosta. Siinä meni tavattoman kaunis 23 vuotta vaalittu luonnonkuusi, joka oli mitä mainioin näkö-, melu- ja pölyeste tielle. Nyt istutamme siihen ensin tuurenpihlajan ja siitä vähän sisemmäs serbiankuusen.

  Äitini on ihastunut kääpiöserbiankuusiin, sillä hänellä on nyt suuren puutarhan jälkeen rivitalopuutarha. Hyvin kaunis siellä havujen kuningattarena on runkosyreeni, joka säilyttää upean muotonsa leikkaamatta. Se on siis vaikuttava talvellakin. Olisiko se sinun pieni puusi...

  VastaaPoista
 14. Runkosyreeniä minäkin mietin...
  Kartiovalkokuuset on ihania, mutta arvasit oikein, ei kuitenkaan tuohon aurinkopaikkaan:)

  VastaaPoista
 15. Työteliäs puutarhuri:) Hyvää jälkeä tulee, siistiytyy ja helpottuu hoito.

  VastaaPoista
 16. Puutarhatyöt on jo täydessä touhussa! Kaivelin tänään kasvihuoneen pohjaa ja varjon nurkka oli vielä jäässä. Hyvältä näyttää touhusi ja saa jo multasormia syyhyämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pitäisi alkaa kaivaa uudelle kasvihuoneelle pohjaa, tosin siihen hommaan joutuu varmaan vuokraamaan jonkun koneen...
   Nyt kyllä sormet jo syyhyää pihatöihin, keväällä se on ihaninta!

   Poista