perjantai 14. maaliskuuta 2014

Siemeniä

Kaivelin siemenet esille.
 Olihan noita vanhojakin ja tilasin vielä muutaman pussin lisää:)

  
Ensimmäiset kylvin reilu viikko sitten ja joissakin purkeissa näyttää jo vihreältä.


Osa purkeista on edelleen pesuhuoneessa lattialämmityksen päällä. 
Ohjeessa lukee, että jos ei ole itänyt kuukaudessa, siirretään jääkaappiin...

20 kommenttia:

 1. Omassa siementen hamstraamisessa ei ole kyllä mitään järkeä... Olen menossa töihin kolmille puutarhamessuille ja käyn myös katsomassa Tukholman tarjonnan. Tuskin niistäkään tyhjin käsin pääsee :D

  VastaaPoista
 2. Suloisia pikku taimia : ) Onneksi siemenet säilyvät pitkään, niin kaikkia ei tarvitse heti kylvää.
  Minulla alkaa kohta olla ongelmana, mihin saan mahtumaan kaikki taimiruukut.... taitaa joka kevät olla sama haaste ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa munkin siemenistä on vuosia vanhoja, päiväyksienkin suhteen. Mutta esim. basilikat lähtivät tänäkin vuonna hyvin kasvuun:)
   Olen vähän yrittänyt hillitä siemenkasvatusta juurikin tuon paikkapulan suhteen, mutta huonostihan siinä aina käy.

   Poista
 3. Täällä myös tuskaillaan suuren siemenmäärän kanssa, eli mihin ihmeessä ne sisällä istuttaa ja sen jälkeen mistä ne kaikki ulkona löytävät paikkansa. Todennäköisesti tämän päivän Terran reissulla lähtee taas jotakin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä kyllä tila loppuu ihan alkuunsa, loppukeväällä olohuoneeseen täytyy järjestää lisää pöytätilaa ikkunoiden lähelle...
   Ja kukkapenkeissäkin on jo aika täyttä, mutta ainahan johonkin koloon vielä voi istuttaa lisää:) Ja mulla on ainakin yhden kukkapenkin uudelleenistuttaminen tänä kesänä suunnitelmissa...

   Poista
 4. Ihanaa, kun alkaa vihertämään edes ikkunalaudalla! Minä meinaan tänään kylvää herneitä, jota saan versoja salaattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jo herneitä, kovin vielä pieniä, mutta vihreetä jo kumminkin:)

   Poista
 5. Monet siemenet vaativat kylmäkäsittelyn ennen itämistä. Talvella voi kylvää astoihin ja viedä ulos hangen alle "muhimaan" Nyt se vaan alkaa olla jo myöhäistä. Jotkut lähtee kasvamaan ilmeisesti tuolla jääkaappimenettelyllä.
  Hyvää kasvatuskautta sinulle ja toivon paljon hyviä ja tanakoita taimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ois hyvä varmaan kylvää syksyllä suoraan kukkapenkkiin, niin jäis työ paljon vähemmälle;) Mutta kun tähän aikaan on kylvöinto suurimmillaan;)

   Poista
 6. Mä en uskalla enää mennä puutarhamyymälöiden sisälle... Monta pussia oli entisiä ja lisää vaan ostin. Minä en onnistu tuossa sisäkylvössä, joko ne kuolee tai kasvaa ihan liian nopeasti. Olen ostanut enimmäkseen niitä, jotka voi kylvää suoraan ulos.
  Käyppä nappaamassa blogistani murrehaastetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuottaa haastetta nuo pitkän itämisiän kasvit/siemenet. Tahtoo käydä niin, että kylvös kuivuu jossain vaiheessa...
   Kiitos haasteesta!

   Poista
 7. Siitä se alkaa taimien matka isoksi kauniiksi kasviksi<3 Minäkin kiikutin tänään taas muutaman itämättömän laatikon ulos saamaan kylmää ja märkää lunta niskaansa, jospa sitten itäisivät:)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kun saa jo tehdä jotakin oikeaa puutarhapuuhaa! MInä aion myös laittaa jotain kylvöksiä alulle ensiviikolla. siemenessä on piilossa ihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vain niin ihanaa kun saa tehdä pienimuotoisiakin puutarhajuttuja, vaikka nämä siemenkylvöt:) Ja pihallakin sain jo tehtyä jotain, ennenkuin lumi satoi viime yönä. No äkkiä se taas sulaa kun aurinko paistaa!

   Poista
 9. Siemenpusseihin liitttyy aina jotain vähän suurempaa, niissä rapisee kesän unelmat ja uuden kevään into. On kiva, että joka vuosi saa jotain onnistumisen kokemuksiakin, se kannustaa kylvöpuuhiin joka vuosi uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tosiaan takuuvarmojakin kasvuunlähtijöitä, voi sitten myös kokeilla niitä ei niin varmoja tai helppoja:)

   Poista