maanantai 28. lokakuuta 2013

Keijun- ja haltiankukkia

Sailan blogin innoittamana kävin kuvaamassa joitakin meidän pihassa kasvavia keijun- ja haltiankukkia. Nämä ovat kyllä edelleen ihanan näköisiä, vaikka maisema muutoin on jo aika tylsä.

Tämän olen istuttanut tänä kesänä, mutta en löydä mistään hänen nimeään. Jos joku tunnistaa, kerrohan mullekin:) 
Mulla olikin tosi hyvä tuuri ja tosi huono muisti. Kun kävin hakemassa postin, katselin kukkapenkkiä ja huomasin että siellähän on muutamien kasvien kohdalla se lappu, jossa kerrotaan nimi.  Tämä on siis Keijunkukka `Bronze Beauty`

Tämä on ehkä Haltiankukka `Bridget Bloom`

Tässä puolestaan Haltiankukka `Viking Ship`

Ja vielä Keijunkukka `Green Spice`

Olen laittanut aika hyvin karttaan istutukseni, paitsi tänä ja viime vuonna. Hitsi kun on pitänytkin laiskotella. Sitä luulee muistavansa minne mitäkin kaivoi tai ainakin ostamansa kasvin nimen perusteella löytävänsä netistä helposti kuvan, joka vastaa itse ottamaansa. Joo, onhan netti täynnä kuvia, mutta kun on niin paljon melkein samannäköisiä kasveja.
No, oma vika kun en ole ollut reipas;)
Parannan tapani, ehkä...

16 kommenttia:

 1. Sormet mullassa on niin vaikea alkaa kirjaamaan... ja puutarhapäiväkirja on sisällä, ja jalassa on kuraiset saappaat joita ei millään jaksaisi riisua... ja niin kirjaaminen jää. Olen yrittänyt nyt kirjoittaa alkusyksyllä istutettuja, mutta niitäkään ei tahdo enää muistaa vaikka siitä on vain pari kuukautta kun istutin. Sen tietää, että ensi keväänä ei ole enää mitään hajua ja moni perenna tulisi nyhdettyä rikkaruohona :-D
  Ihania lehtiä noissa onkin! En uskalla arvata mitään, kun noita taitaa olla miljoona eri lajiketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin:)
   Parempi kun ei keväällä perkaa muuta kuin ne rikkaruohot jotka varmasti tunnistaa rikkaruohoiksi;)

   Poista
 2. Jotakin keijunkukkaa se on, minäkin ostin loppukesällä samanlaisia ja istutin takapihan polun varrelle. Ne nimet unohtuu, jos ei heti laita ylös...
  Mukavaa ja tunnelmallista lokakuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimet unohtuu kyllä nopeasti. Yleensä säästän kuitenkin ne laput purkeista ja kirjaan ne päiväkirjaani sitten joskus kun ehdin. Ja toiseen blogiini kasviluetteloonkin. Joskus näköjään käy niin että laput hukkuvat.
   Kauniita kasvit ovat kuitenkin, nimillä tai ilman:)
   Kiitos samoin sinulle, sade on loppunut, ehkä käyn nyt hakemassa vähän sammalta.

   Poista
 3. Jaahas, täytyykin mennä omansa myös tsekkaamaan kun nuo sun otokset on niin kivat. Mulla on hyvin epämääräinen kirjaussysteemi, koitan saada nimen ja alueen kirjattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla paras kirjanpito on blogissa, se ei vain ole aina kovin ajantasalla. Mutta päivittyy yleensä syksyn aikana. Lisäksi mulla on pikkuinen puutarhapäiväkirja, johon kirjaan sellaisia lajeja, joita on paljon. Se on hyvä ottaa mukaan puutarhamyymälään, ettei osta samaa, mitä pihalta jo löytyy...

   Poista
 4. Ja oma lukunsa on sitten vielä saadut tai vaihdetut kasvit, joille ei ole ehkä nimeä alkuunkaan! Oma kirjaukseni ostettujen kasvien kanssa jää siihen, että kirjaan istutus paikan ja ajankohdan lapun taakse. Lippulappusia on kertynyt jo vino pino;D Joku parempi kirjaus täytyisi kehitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niistä ei aina tiedä mitä ne on. Ihan ensimmäiset mun kukkaset on äidin ja miehen tädin puutarhasta sillä periaatteella että tähän tulee sininen kukka... On niille jonkinlaiset nimet puutarhakirjoista löytynyt;)
   Tuo sun systeemi on aika hyvä, kun lapun takaa näkee missä kasvi sijaitsee. Kartassa on se huono puoli, että sen täytyy olla melkoisen suuri, mulla se on teipattu kaapin oveen.

   Poista
 5. Kauniita ovat keijun- ja haltiankukkasi:) Olen ihastunut etenkin punalehtisiin ja pronssinvärisiin. Ja jossain näin sellaisen kellanvihreän, oijoi! Itseltä löytyy se tavallinen korallikeijunkukka ja sitten punalehtisiä yksilöitä.
  Itse yritän kirjata kaikki hankinnat puutarhapäiväkirjaan, mutta se tieto minne ne on istutettu ei kaiketi aina kirjaudu minnekään. Joten aina keväällä tulee niitä ylläreitä, että mikähän tämäkin oli? ja oliko mulla tällainenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli pitkään se tavallinen korallikeijunkukka, mutta sitten ihastuin näihin enemmänkin. Viime talvi vaan verotti vähän kokoelmaa.
   Kevät on kyllä kivaa aikaa, ylläreiltä ei kai voi välttyä. Mutta mukavia ylläreitähän ne on:)

   Poista
 6. Sulla onkin monenlaisia keijunkukkia. Mulla on kahta tai kolmea, mutta lajikkeista ei ole mitään hajua... Nim. huolimaton tarhuri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin kai kirjasin lajikkeita sen takia, etten osta samanlaista, kun on niin paljon ihania tarjolla...
   Varmasti meidänkin puutarhasta löytyy sellaisiakin kasveja, joita en ole muistanut kirjata minnekään:)

   Poista
 7. Tulikin tästä mieleen, että osa omista istutuksistani on vielä kirjaamatta. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 8. Keijunkukkia löytyy minunkin pihastani ja etenkin niiden lehtimuodot kiehtovat. Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niissä kukinta ei olekaan pääasia, vaan lehdet on "se juttu" :)
   Kiitos samoin!

   Poista