lauantai 29. lokakuuta 2011

Käsitöitä

Elämä on siirtynyt melkein kokonaan sisätiloihin. En ole kuitenkaan ihan vaan levännyt laakereillani, vain olen innostunut taas käsitöistä.
Pistäydyin lankakaupassa ja ostin muutamia ihania lankoja. Valmiita ovat huivi ja pipo, lapaset työn alla. Ja koska pimeys valtaa alaa, väkersin myös heijastinkukkia, joista yksi koristaa pipoani:)


Ja samaisen pipon päällä on kuvattu myös tämän viikon hopeasavikurssin aikaansaannokseni. Osa töistä on tehty kaulimalla massaa ja ottamalla siitä muotteja, osa pursottamalla.


14 kommenttia:

 1. Kivoja taitavia töitä kummatkin! Hopeasavityöt ovat mielenkiintoisia.=)

  VastaaPoista
 2. Korut ihastuttavat. OLen joskus ajatellut koruntekokurssia, eihän sitä tiedä vaikka menenkin.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä ihanalta neuleelta ja kauniilta nuo hopeasavi (?) koristeet.

  Kertoisitko mistä pipon malli ja lisää noista hopeasavikoristeista.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kauniita, rakastan vaaleanpunaista ja korut näyttävät todella hienoilta!

  VastaaPoista
 5. Laura:
  Innostuin niistä alkukankeuden jälkeen:)

  Anna:
  Kiitos!

  Arleena:
  Koruntekeminen on kivaa:)
  Seuraavaksi tahtoisin tehdä helmistä rannekoruja ja kaulakoruja. Osa noista voisi sitten päästä niiden kanssa samaan nauhaan.

  Rita:
  Pipon malli on Katariinasta, kuten lankakin.

  Hopeasavikurssilla olin Kankurissa. Järjestävät samanmoisen kurssin joulukuussa, silloin tehdään koruja kasvien lehtien päälle.
  Hopeasavea on kahdenlaista, toinen on kuin savea taikka muovailuvahaa. Siitä voi käsin muokata haluamiansa juttuja. Ja sitten samaa materiaalia on "ruiskussa", josta voi pursottaa kuvioita vapaalla kädellä.
  Kun työt on kuivuneet, ne poltetaan tosi korkeassa lämpötilassa ja kiillotetaan, jolloin jäljelle jää vain hopea (ymmärtääkseni).

  Cosmos:
  Minäkin olen alkanut pitää vaaleanpunaisesta pikkuhiljaa:)
  Ja kiitos!

  VastaaPoista
 6. Onpas kauniita hopeatöitä. Hopeassa on jotain erityisen herkkää...
  tykkään!

  VastaaPoista
 7. Oi sie osaat tehä niitä ihania heijastinkukkasia. Viime vuonna ostin sellaisen mut se jäi pari kertaa johki kiinni ja langat hieman karkaili, se oli hieno. Toivottavasti tänä vuonna löydän jostain myyjäisistä uuden sellaisen. Hienoja hopeasavitöitä olet tehnyt. Tuntuu ihan uskomattomalta miten esim tuo pienen pallon olet saanut värkättyä, mun nakkisormeni pilais kaiken rusentaessaan noin pienet ja herkät hommat.

  VastaaPoista
 8. Vaahtera-Maria:
  Minäkin olen kovasti tykästynyt hopeaan:)

  Henrietta:
  Heijastinkukat on todella helppoja tehdä, kun on sellainen "laite", johon lankaa kierretään. Sen lisäksi tarvii vain osata virkata ketjusilmukoita.

  Kyllä siinä hetki jos toinen menikin, että pääsi alkuun noiden töiden kanssa, mutta mukavaa oli. Kurssi kesti 9 tuntia ja tuossa on kaikki aikaansaannokseni:)

  VastaaPoista
 9. Voi että tuo hopeasavi olisi varmasti mielenkiintoista kokea:) Ihania juttuja olet väsännyt!! Joskus mainitsivat siitä tuolla savimyymälässä, mutten vielä ole ehtinyt niin pitkälle että saisin aikaiseksi työstää siitä jotain, ehkäpä joskus. Kiitos innostavista kuvista :)
  Sisätiloihin syksyn pimetessä tosiaan siirrytään ja toisenlaisiin väkeryksiin puutarhailukauden jälkeen.. Ihania hetkiä käsitöidesi parissa toivotellen -T

  VastaaPoista
 10. Huokailen ihastuksesta on sykähdyttävää nähdä jotain näin kaunista, hyvin alkaa päivä!

  Kiitos<3

  VastaaPoista
 11. Elämäni matkat:
  Kiitos!

  -T:
  Kannattaa kyllä kokeilla, sen verran kivaa oli:)
  Tässä onkin pieni mietintä vireillä noiden käsityöaskareiden parissa puuhastelleessa, että lähtisikö taas joulumyyjäisiin.

  Pirjo:
  Kiitos! Eikös teidänkin neiti ollut aikoinaan vastaavalla kurssilla?

  Sirkka:
  Kiitos kauniista sanoistasi, ihan punastun, hih.

  VastaaPoista