torstai 28. heinäkuuta 2011

Kärhöpuutarha

Kesälomareissulla pääsimme tutustumaan erääseen ihanaan yksityispuutarhaan Turun seudulla. Sanomalehdestä luimme, että talon rouva oli päättänyt pitää avoimet ovet puutarhassaan juuri sinä kyseisenä sunnuntaina kun olimme lähistöllä.

Rouvan erikoisuuksiin kuuluivat kärhöt. Niitä oli pieniä ja isoja, tummia ja vaaleita, kaikki ihania. Hänellä oli myös kiva idea kärhöjensä nimeämiseen.

Tässä muutamia kuvia rouvan luvalla.
 

15 kommenttia:

 1. Aah juu, olenkin käynyt tuolla puutarhassa, varsinainen paratiisi peltojen keskellä! Aivan ihastuttavat kärhöt.

  VastaaPoista
 2. Saila:
  Alkoi taas kärhökuume nousta tuon reissun jälkeen:) Valtavan työn oli talon rouva tehnyt vuosien aikana, nyt ei taida juuri enää uusia kasveja mahtua.

  VastaaPoista
 3. Kärhöt ovat kauniita! Kaikki eivät vain pärjää täällä pohjoisempana, vaikka monet sitkeästi yrittävät ja onnistuukin jonkun talven.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia. Mie en vaan tajuu miten tuollaisia puskia saa!!!Olin tosi onnellinen kun sain n. viitisen kukkaa omiin kärhöinihin tänä vuonna ja se taitaa olla ennätys. Lannoittako se joka päivä ja kastelee joka päivä vai mikä noiden salaisuus on?! Mulle riittäis jopa 1/4 tuollaisesta puskasta mutta en vaan saa.

  VastaaPoista
 5. voi hyvät hyssykät mitä kärhöihanaisia! On varmasti mieli humaltunut kärhöistä monta päivää tuollaisen reissun jälkeen! Tuollaisesta kärhöpuutarhasta minäkin haaveilen sitten joskus... viehättävä idea nimetä kärhöt noilla saviruukuilla!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavia kärhöjä, kunpa saisi edes osan noista, kauniit kuvat. Pihallani kasvaa vain yksi alku.

  VastaaPoista
 7. Minullakin on kärhö, mutta en tiedä miksei se ole kasvanut tänä kesänä.
  Kaunnita kärhöjä.

  VastaaPoista
 8. Ihania kärhöjä, ois hienoa joskus laittaa jotain puuta vasten kasvamaan... tai ainakin yrittää:)

  VastaaPoista
 9. Siinä on kärhö poikineen.. Vitsit, miten ihania!

  VastaaPoista
 10. Vau, mikä kärhöpuutarha!

  Minä vasta aloittelen omaa kärhöharrasteluani, enkä varmasti kuuna kullan valkeana pääse tuollaiseen lopputulokseen. Jos nyt tuollaista edes uskaltaisin tavoitella.

  Saviruukut nimikyltteinä oli tosiaan kiva idea! Toimisi varmasti kaikilla muillakin kasveilla, ja "kyltit" sopisivat hyvin kukkapenkkien somisteeksi.

  VastaaPoista
 11. Mahtavia kärhöjä olette päässeet ihailemaan! Onneksi on paljon kärhöjä,jotka menestyvät myös täällä V-vyöhykkeellä.joku tuossa kommentissaan kyseli miten tuollaisen kukkarunsauden saa.Tuhti istutuslannoitus ja -kalkitus sekä esim kastelulannoitetta joka kastelukerta tuottaa hurjasti nuppuja ja komean kasvun.

  VastaaPoista
 12. Metsätonttu:
  Mulla on pari kappaletta noita isokukkaisia menestynyt useamman vuoden. Istutan ne tosi syvään ja kukinta alkaa sen vuoksi melko myöhään. Lannoittamisen suhteen pitäisi petrata...

  Carolyn:
  Yes they are!

  Henrietta:
  Pohjalle kuulemma kunnon lannoitus istutusvaiheessa (hevosenlantaa vaikka) ja sitten vielä pitkin kesää kastelulannoitetta.

  Laura:
  Saviruukkuidea on kyllä kokeilemisen arvoinen.
  Ja kyllä alkoi tehdä taas kovasti mieli noita jalokärhöjä lisää meidänkin puutarhaamme:)

  Annekatariina:
  Siitä se lähtee, ensi vuonna vaikka yksi lisää...

  Arleena:
  Voivat kuulemma joskus pitää välivuoden, etteivät näyttäydy ollenkaan. Toivotaan että vain huilaa ja kasvaa sitten taas ensi kesänä mukavasti.

  Anna:
  Omenapuun juurella kasvaa minun yksi jalokärhö ja voi hyvin. Ja on mukava kun puu "kukkii" näin loppukesällä uudestaan:)

  Tiina:
  Ja kaikki vielä niin elinvoimaisen näköisiä. Jospa itellä ois joskus edes osa tuosta loistosta.

  Intopii:
  Kyllä tuolla taisi monenkin suusta päästä syviä ihastuksen huokauksia.
  Minä olen viime vuosina istuttanut enemmän noita pienikukallisia, esim. viinikärhöjä, mutta täytynee ostaa taas muutama jalokärhökin;)

  Tiina:
  Onneksi ei olla liian pohjoisessa kärhöjen kasvatuksen suhteen, syvä istutuskuoppa vaan. Mulla kyllä tuo kastelulannoitteen anto on onnetonta, kun en juuri monivuotisiani kastele. Ehkä kärhöjen kanssa voisin parantaa tapani...

  VastaaPoista
 13. Voi herranen aika miten kauniita kärhöjä..huoh...ihanat värit...i like it..

  VastaaPoista
 14. Tuija:
  Ne oli aivan hurmaavia, ja värit juuri lempivärejäni!
  Tahtoo lisää:)

  VastaaPoista