perjantai 13. toukokuuta 2011

Sinistä ja keltaista

Rautatieomppupuun alusta alkaa värittyä, ihanaa! Ensimmäisinä siinä alkaa kukkia scillat ja sitten helmililjat. 


Niitä seuraa pikkutulppaanit ja sitten avautuvat narsissit.
Tulppaanit vielä odottavat vuoroaan.


Ja näissä maisemissa olen viettänyt kevätiltoja.


Kukkapenkkiä on laajennettu ja siinä on nyt reunat valmiit, seuraavaksi pitäisikin mennä käymään puutarhalla, ihan ekaa kertaa muuten tänä keväänä!
Kottikärryjen takana olevaa penkkiä olen myös suurentanut. Sanomalehtiä vain nurmikon päälle ja sitten siihen reilu kerros haketta, reunat kantattu.
Ja vielä tuo eniten vaiheessa oleva osio tuossa kasvihuoneen lähellä. Kasvilavojen paikat on valittu, mutta alue vaatii kaivamista, katekangasta ja reunustusta. Ja tietysti multaa ja siemeniä. Jospa viikonloppuna aloittelisin...

14 kommenttia:

 1. Millä ihmeen ilveellä sait palautettua tekstisi? Minun edellinen postaukseni on totaalisesti kadonnut tämän Bloggerin huoltoprosessin jäljiltä :(

  VastaaPoista
 2. Munkin blogista katosi kommentteja :(. Kauniita on nuo sipulikukat.

  VastaaPoista
 3. Lehtokotilo:
  Tämä on ihan uusi teksti, se eilen illalla kirjoitettu oli kadonnut bittiavaruuteen.
  Tekstihän ei varmaan ole ihan sama, mutta kutakuinkin:)

  Eve:
  Mullakin katosi myös muutama kommentti. Oli ihan eka kerta, toivottavasti myös viimeinen.

  VastaaPoista
 4. Sinikeltainen on hieno yhdistelmä!
  Onnea vaan uusien kasvilavojen pystytys-projektiin!

  VastaaPoista
 5. Sulla on aikalailla samat hommat kuin mulla :) Penkkien suurentamista, kaarevia muotoja, hyötypuutarhaa :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Tämän viikon illat ovat olleet aivan mahtavan ihania kaikenlaiseen pihalla puuhailuun! Hyvältä näyttävät kukkasi. Opiksi täytyy ottaa ja lisätä tähän niukkaravinteiseen maahan enempi multaa.

  VastaaPoista
 7. Oi mahdoton sentään kun valloittava rautatienomenapuun alunen! Ihan täynnä kaikkia ihania kukkia!!!
  Olet ollut ahkera! Kaikenlaista mukavaa olet saanut tehtyä, ja niin ihanaa kun työn jälki näkyy ja saa kaunista aikaan. Kutkuttavaa lähteä taimikauppaan ostamaan ihan uusia juttuja ihan uuteen puhtaaseen paikkaan!
  Minulla on myös samansuuntaisia rojekteja kasvimaan suunnalla, maan kattamista ja kasvilavojen laittoa. Kova homma, mutta niin hienon näköistä kun saa valmista!
  Minulla on ollut jo pidempään ongelmia bloggerin blogeihin kommentoinnissa. välillä onnistuu ihan hyvin ja välillä kommentti katoaa huis vain taivaan tuuliin... siinä on yksi syy, miksi olen laiskistunut kommentoinneissani, kun aina ei ehdi kirjoittaa kommentteja uudestaan...Kauhean harmillisia tuommoiset huoltokatkot kyllä!

  VastaaPoista
 8. Voi, miten kauniit istutusalueet sinulla. Kivireunukset tekevät niistä aivan erityisen ryhdikkäät (sanoo "kateellisena" se, jolla reunukset ovat vain haaveissa).

  Meidänkin omenapuiden alla on helmililjaympyrät, mutta niin pienenpienet... tänä kesänä minä kyllä laajennan ne noin komeiksi kuin sinulla. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 9. Kukkapenkkilaajennuksestasi on tulossa suorastaan ihanan särmä. Ja varsin komeita tulppaaneja Sinulla

  VastaaPoista
 10. Ihanaa...kukin vuorollaan ja muistan tuon ihanan rautatieomenapuun kukassaan..

  VastaaPoista
 11. Sielläpä on puuhailtu ihan tosissaan ja hyvää jälkeä aikaansaatu. :)

  VastaaPoista
 12. Minullakin olisi toiveissa laajentaa kukkapenkkejä ja saada aikaan näyttävämpiä istutuksia tylsän nurmikentän sijaan. Miten te kokeneet vinkkaisitte penkin reunustamista? Tuntuu, että juolaheinä ja nurmikko tunkee penkkiin, vaikka kuinka kääntelen lapiolla reunuksia, joten olen miettinyt kivireunusta. Mutta miten sen tekisi? Katekankaalla? Miten sen reuna laitetaan nätisti? Vai olisiko kanttaaminen sillä erikoisraudalla helpompaa?

  VastaaPoista
 13. Omenapuihin tulee mielestäni tänä vuonna aika myöhään kukat, minun kahdella puullani ei kummallakaan ole vielä kukkia, hyvä niin, koska on taas kauhea tuuli ollut, ei edes mehiläiset pääsisi lähelle niitä kukkia.
  Pilvikirsikka alkaa ihan pian kukkimaan ja luumupuussa on myös suloiset valkoiset kukat. Jotenkin harmittaa, kun tämä kevät nyt etenee niin lujaa vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Huoh...:)

  Ihanan iso kukkapenkki! Mulla ei ole yhtään noin isoa, olisi kyllä upeaa olla, mutte ei ole enää tilaa tehdä...:)))

  Aurinkoista ja reipasta viikon jatkoa sinulle Anu.

  VastaaPoista
 14. Irene:
  Tykkään näissä sipulikukkasekoituksissa sinikeltaisestakin, vaikka onkin naapurimaan väri;)

  Tiina:
  Viikonloppu menikin sisällä siivotessa (oli jo ihan pakko) ja sitten muuten vain oleskellessa, kun satoi sitä kauan odotettua vettä. Ehkä sitten ensi viikonloppuna saisin aloitettua tuon kasvilavaprojektin...

  Rita:
  Kohopenkeillä saa parannettua maata helposti, eikä tarvi edes kaivaa:)

  Laura:
  Kiitos! Ja ihan kohta aukeavat tulppaanit. Samanlaista penkkiä suunnittelen myös tuon toisen koristeomenapuun alle:)
  Mullakin joskus tökkii tuo kommentointi, varsinkin jos ei ole ensin kirjautunut omalle sisään ennenkuin alkaa kommentoimaan.

  Intopii:
  Eikun haaveista totta ja kiviä ostamaan. Ja paljon kukkasipuleita sitten syksymmällä;)

  Jori:
  Pikkuhiljaa olen saanut istutettua myös täytettä tuohon laajennukseen, mutta vielä osa puuttuu. Itse asiassa en vielä tiedä mitä muuta siihen laittaisin...

  Sirkka:
  Sitä täälläkin odotellaan:)

  Vuokko:
  Kiitos! Ja silti onneksi ehditty myös nauttia;) Sehän taitaa kuitenkin olla tärkeintä!

  Anonyymi:
  Kanttaamalla saa varmaankin helpoiten pidettyä rikkaruohot pois penkin reunasta, se vaan pitää tehdä muutaman kerran kesässä.
  Jos haluaa tuollaista kivireunaa, kannattaa kyllä käyttää katekangasta, sillä tavalla että se on myös siellä kiven alla. (Minulla ei ole ja muutaman vuoden kuluttua joudun viimeistään kitkemään rikkaruohoja penkin puolelta)

  Tuija:
  Meilläkin omppupuissa nuput. En kyllä muista milloin kukkivat viime vuonna.
  Ja onneksi aurinko paistoi taas tänään, pääsin istuttamaan kesäkukat ja täyttämään tuota kukkapenkkiäkin.

  VastaaPoista