perjantai 31. joulukuuta 2010

Muistoja

Koska tämä nyt kuitenkin on (ainakin kesäisin) puutarhablogi, laitankin tähän vuoden viimeiseen postaukseen kuvia viime kesältä. 

Tämä ensimmäinen kollaasi on toukokuulta. 
Viime vuonna rautatieomenapuu kukkia aivan uskomattoman upeasti ja sipulikukat sen allakin olivat aika valloittavia.Kesäkuun parhaimmistoa edustaa syreeni "Moskovan Kaunotar", joka kukki ensimmäistä kertaa. Edeltävät vuodet (n.5) se kasvatti itseään ja luulin jo ettei tämä kaunotar kuki näin pohjoisessa ollenkaan.
Myös alppiruusu ja särkynytsydän ovat lähellä sydäntäni.Heinäkuussa näin myös ihan uutta kukintaa pihallamme. Edelliskesänä itse kylvämäni sormustinkukat olivat aivan upeita, toivottavasti ovat siementäneet oikein paljon, osan siemenistä otin kyllä talteenkin. Myös tämä kärhö kukki ensimmäistä kertaa, ne ovat kaikki niin kauniita. Ja valkoinen särkynytsydän kukkii vaalenapunaista sisartaan myöhemmin, mutta yhtä upeasti.Elokuussa pihalla ilahduttivat päivänliljat, nekin kukkivat todella runsaasti viime kesänä. Myös viime kesänä ostamani ruusu aukaisi nuppunsa vasta elokuussa. Ja punahatut ovat vallan mainioita perhosten ja muidenkin lentävien ruokailupaikkoja. Ensi vuonna niitä pitäisi olla vielä enemmän, kylvin myös valkoisia viime kesänä.


Syyskuussa jo oli ensimmäiset yöpakkaset ja se kuorrutti kasvit kauniisti. Onneksi kuitenkin valkoinen syysmaksaruoho ehti kukkia. Ja lupiinit koristavat pihaa kyllä pitkään, ekat kukat aukesivat heinäkuussa ja vielä syyskuussakin riitti väriä. Pallotuijia ostin muutamia viime kesänä ja suunnitelmissa on lisätä niitä vieläkin, niin suloisia ovat.


Oikein ihanaa tulevaa puutarhavuotta kaikille!


23 kommenttia:

 1. Oi kaunis kesä, ihana on näitä upeita kuviasi katsella!

  Oikein hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kovasti ilahduin näistä kesäisistä näkymistä ja siitä, että tuota kohti taas ollaankaan menossa!

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Olipa kauniita kukkia viime kesänä! Uutta kesää kohti mennään taas, se on ajatuksena ilahduttava. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kaunista kukkaloistoa :) Ihan inspiroivaa... Valoa kohden mennään ja pian voi aloittaa sitten hiljalleen pienten taimien istutuspuuhat :)

  Mukavaa ja oikein hyvää uutta vuotta 2011!!!

  VastaaPoista
 5. Oi nämä kuvat sykähdyttivät todella aivan kertakaikkisen kaunista katseltavaa....jään tähän!

  Kaunista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 6. Voi että tätä ihanaa loistoa odotan ensi kesältä sinulta, minulta ja kaikilta. Koko tämä pimeän talven jaksaa vain siksi että tietää mikä värien tulitus alkaa taas toukokuusta eteenpäin.
  Kiitos tästä vuodesta ja uutta kesää odotellessa:)

  VastaaPoista
 7. Olen tänään ollut ihan samoissa kesämuisteloissa! Kaipa se on puutarhaihmisissä sisäänrakennettu kello, joka kilkattaa, kun vuosi vaihtuu. Kevät ja kesä ovat edessä eivätkä takana!

  Onnellista, kukkarikasta, siementulvaista kasvatusvuotta 2011!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kesäisiä kuvia ihanista kukkasista!

  Oikein ihanaa uutta vuotta 2011!

  VastaaPoista
 9. Oih, miten upeat kollaasit... aivan kerrassaan ihanat kesäkuvat : ) Siemenhinnastot alkavat jo ilmestyä eli kohta pääsee tekemään ekat siementilauksetkin...
  Ihanaa ja nautinnollista puutarhavuotta 2011 sinullekin !

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, ihanaa! Hyvää uutta vuotta ja kukkeaa tulevaa puutarhakautta!

  VastaaPoista
 11. Oi, kuinka ihanaa onkaan katsoa noita kuvia! Kesää ja kukkia tulee ikävä. Onneksi sitä kohti nyt mennään. Onnellista ja onnistunutta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 12. Luminen puutarhakin on kaunis.On se vaan kumma,jokin sisäinen kello alkaa käydä ja kesän kukkaset tulevat mieleen.Mieli virkistyy kun katselen kuvia ihanasta puutarhastasi.Onnellista Uutta Vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 13. Onnellista Uutta Vuotta Anu!
  Ihania kuvia lopuuvuoden(kin) postauksissa, en ole oikein ehtinut kylässä käymään pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 14. Mukavia muistoja menneistä: kiitos kollaasien tunnelmasta. Idearikasta ja energistä puutarhavuotta sinulle :)

  VastaaPoista
 15. Hyvää Uutta Puutarhavuotta 2011! Kauniit kollaasit. Vaikea taas uskoa mikä määrä voimaa ja värejä piileksii tuolla paksun hangen alla. Puutarhakuume alkaa nostaa päätään, pian on aika selailla lehtiä ja kirjoja, miettiä, pohtia, suunnitella ja unelmoida :)

  VastaaPoista
 16. Ihana hyppäys viime kesään:).mikä mua erityisesti ilahdutti,niin tuo Moskovan Kaunotar,sitä olen himoinnut meillekin,mutta olen miettinyt mahtaisko se menestyä.Taidan hankkia sen ensi kesänä:)Andenken an Ludwig Späth meillä on,mutta se ei ole vielä kukkinut.
  Antoisaa ja onnellista alkanutta puutarhavuotta sinulle:)

  VastaaPoista
 17. Olipa mukava katsella kesäpuutarhasi kauneutta.
  Hyvää Uutta Vuotta 2011 ja paljon iloa puutarhaan.

  VastaaPoista
 18. oi ihana kesä...tulisi nopeasti...kiva oli katselle kauniita kukkakuvia.
  Mukavaa värikästä kukkavuotta toivotellaan..kaikille.

  VastaaPoista
 19. Olipa ihania kesäkuvia! Ja todella kauniita kukkia ja pensaita/puita pihallasi!
  Eipä tässä muuta voi, kuin katsella kuvia pihasta ja puutarhasta, suunnitella uutta ja odotella... Onneksi enää muutama kuukausi kesään! Oikein ihanaa puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
 20. Kauniita, kauniita kesämuistoja puutarhastasi. Päivä pitenee, valo lisääntyy, kevät tulee ja sinivuokot puhkeaa kukkaan! Sen elämyksen ihanaa odottelua ja antoisaa vuotta Anun puutarhaan!
  t. Marjatta

  VastaaPoista
 21. Hyvää Uutta Vuotta Anun puutarhaan ;D

  VastaaPoista
 22. Tasapainoiset ja herkät kollaasit ovat kesästäsi. Muistan hyvin tuon sinun rautatienomenapuun ja sen alla runsaat sipulikukkakasvustot. Muistan myös tuon syreenin upeat kukinnot.
  Toivon yhtä huikeaa tulevaa kesää puutarhaasi!

  VastaaPoista