tiistai 20. toukokuuta 2008

Tarhakylmänkukka


Tarhakylmänkukat kukkivat etupihan kolmiokukkapenkissä, takapihalla vasta nupulla. Kolmiokukkapenkki on tosiaan suurinpiirtein kolmion muotoinen, siitä mielikuvitukseton nimi.On kiva kun kukkapenkeillä on nimet, jotka kuvastavat jollain tavalla paikkaa tai siellä kasvavia kasveja, mulla on mm. pionipenkki ja yllämainittu, sekä yrttipolku, joka kulkeen yrttimaan vierestä kohti syreenimajaa.

9 kommenttia:

 1. Tuo kylmänkukka kukkii tosi pitkään. Minulla juuri saman värinen on ollut kukassa jo monta viikkoa.
  Hassua, että äitini oli tätieni kanssa myös betonikurssilla. Näin juuri tänään hänen tekemänsä ihanan lampaan. Kevät on ilmeisesti betonikurssien sesonkia :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kylmänkukka on niin ihana! Minulla se jostainsyystä ilman ennakkovaroitusta mätäni viimekesänä. Ostin heti uuden, mutta se ei oikein vielä jaksanut kukkia tänä keväänä.
  Minullakin on pionipenkki, kivipenkki (jonka keskellä on iso kivi), kivikkopenkki,yrttitarha (jossa kasvaa paljon kaikkea, paitsi ei yrttejä kin muutama),kataja keto, väriteemapuutarha... on hyvä että on edes joku nimi niin tietää mistä puhutaan. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis kukka tuo kylmänkukka. Minulla ei ole tuota kukkaa, mutta täytyy laittaa korvan taakse kun kohdalle sattuu, ehkäpä sille paikan vielä jostakin löytäisi.

  VastaaPoista
 4. Sanni:
  Mullakin tarhakylmänkukka on kukkinut jo reilun viikon ja toivottavasti kukkii vielä pitkään.
  Ilmeisesti kevät tosiaan on betonikurssien aikaa.

  Laura:
  Mulla on tarhakylmänkukat kohopenkissä ja siinä ne ovat viihtyneet hyvin.
  Olen samaa mieltä kukkapenkkien nimien kanssa.

  Anna-Reetta:
  Tarhakylmänkukkia on tuon lilan lisäksi vielä valkoinen ja punainen, nekin ihania.

  VastaaPoista
 5. Voi minä onneton olen tappanut omani! Kiitos pionivinkeistä.

  VastaaPoista
 6. Magi:
  Eipä kestä. Joko siirsit?

  VastaaPoista
 7. Pakko varmaan hankkia tuo kylmänkukka, kun se on niin kaunis! Mulle tulee vähän sellainen kaikki tänne heti -olo. Tykkään niin monenlaisista ja haluan paljon erilaisia kasveja, mutta joitakin rajoituksia tuo jo pelkästään viitosvyöhyke.

  VastaaPoista
 8. Aniksen puutarha:
  Samalla vyöhykkeellä ollaan, onneksi silti meilläkin näin pohjoisessa menestyy aika moni kukkija.

  VastaaPoista
 9. Minullakin on tarhakylmänkukka (lila ja valkoinen) penkissä, tosin tällä hetkellä siinä tai niissä on jo hahtuvapallot.

  Ainoa ominaisuus joka minua harmittaa tämän kukan kanssa on se että sen kukinnot suuntautuvat ainakin minun penkissä alaspäin. Pitäisi saada se jonnekin kohopenkkiin josta saisi ihailla keväällä kaunista kukintoa.

  Ajattelin koettaa ottaa siitä siemeniä talteen. Osan ajattelin nyt kylvää heti maahan ja osan ottaa sisälle. Aina jotain pientä pitää koettaa. ;0)

  VastaaPoista