lauantai 17. toukokuuta 2008

Betonikurssilla

Tätä on odotettu, jouluruusu kukkii!Tänään olin betonikurssilla kahdeksan muun naisen kanssa. Viisi tuntia tehtiin ulkona auringonpaisteessa betonista puutarhakoristeita: laattoja, ruukkuja, linnuille vesiastioita, tuikkualusia...

Rankinta taisi olla betonin sekoittaminen, ihan vain istutuslapioilla. Miehillä ois varmasti ollut jotain järeämpiä aseita mukana moiseen touhuun.

Ensi lauantaina saamme hakea valmiit työmme kotiin ja tehdä vielä uusiakin juttuja, jos löytyy mukavannäköisiä muotteja.

Iltasella ehdin vielä kaivamaan pionipenkkiä vähän isommaksi, reunat tein vanhoista kattotiilistä. Pionien lisäksi siinä asustaa kääpiökurjenmiekkoja ja jaloangervoja sekä lemmikkiä. Lisäksi ajattelin laittaa samaan penkkiin sormustinkukkia ja ritarinkannuksia.

9 kommenttia:

 1. Minun pitäisi vaihtaa pionin paikkaa. Miten uskallan sen tehdä ja onko nyt hyvä aika?

  VastaaPoista
 2. Magi:
  Periaatteessa keväällä kukkivat kukat siirretään/jaetaan syksyllä ja syksyllä kukkivat keväällä. Minä en ole kyllä niin tarkka, siirrän silloin kun huvittaa, ehkä ei kuki sinä vuonna, mutta joskus taas. Pionihan voi muutenkin lakata kukkimasta muutamiksi vuosiksi siirtämisen jälkeen (kuulemma), muista istutaa juurakko taas lähelle maan pintaa.
  Ja muista jutella pionille uudellakin kasvupaikalla;)

  VastaaPoista
 3. Kiva tuollainen petonikurssi. Minäkin olen tehnyt raparperinlehdille laattoja, mutta taisin tehdä liian vetelän petonin, kun ne ei ole kestäneet.
  Minä siirsin viime syksynä pionin ja nyt siinä on jo nuput, vaikka olen myös kuullut ettei kukkisi seuraavana vuonna.

  VastaaPoista
 4. Just tänään mietin, että haluaisin tehdä betonijuttuja itsekin :-) Hauska, kun olit ollut kurssilla! Pitänee itse kesällä koittaa myös. Yksi tuttuni myös järjestää noita kursseja. Tekivät pari vuotta sitten maljoja käyttäen kans raparperinlehteä muottina. Hauska.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa kukkapenkkisi ihanalta. Kesällä varmaan saamme nähdä siitä
  kauniita kuvia.

  Betonivaluista olen aina pitänyt, en koskaan ole tehnyt, muiden teoksia vain katsellut.

  Näytä meille niistä kuvia, ruukut ovat varmaan karhean kauniit ja altaat, veistokset omaperäisiä.

  VastaaPoista
 6. Tuothan sitten meille näytille uudet betonityösi! Minä olen minta vuotta haaveillut niistä raparperinlehtimuoteilla tehtävistä astinkivistä. Saas nähdä, tuleeko tänä kesänä semmoista koloa että saisi toimeksi. Ihana tuo jouluruusu!

  VastaaPoista
 7. Tuothan sitten meille näytille uudet betonityösi! Minä olen minta vuotta haaveillut niistä raparperinlehtimuoteilla tehtävistä astinkivistä. Saas nähdä, tuleeko tänä kesänä semmoista koloa että saisi toimeksi. Ihana tuo jouluruusu!

  VastaaPoista
 8. sori sähläys... netti meinas kaatua välillä...

  VastaaPoista
 9. Anna-Reetta:
  Sanoivat kurssilla että laattojen täytyis olla vähintään kaksi senttiä paksuja etteivät halkea lehtiruodin kohdalta. Kiva kuulla että pionisi kukkivat myös siirron jälkeisenä vuonna.

  Hannis:
  Kurssilla oli hyvä aloittaa, nyt pystytään tekeen kaveriporukalla vaikka joku kaunis kesäpäivä lisää betonitöitä.

  Arleena:
  Kesällä laitan kyllä kuvia pionipenkistäni, toivottavasti se näyttää edes puoliksi niin ihanalta kuin kuulostaa:)

  Laura:
  Laitan myös betonitöistäni kuvia, saan hakea ne kotiin lauantaina, siihen asti kuivuvat pihalla katoksen alla.

  VastaaPoista