sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Vähän jo punerrusta

 Tällä viikolla en ole juurikaan ehtinyt tehdä mitään puutarhassa. On ollut kalevalainen jäsenkorjaus, jooga ja hieronta. Jospa tuo yläselkä, olkapää ja käsivarsi noilla lähtisivät vertymään. Ärtyivät vissiin tuosta kahden viikon puutarhalomasta...Nyt kun taas muistaisi venyttelyn ja liikunnan tärkeyden. Kyllähän tuolla puutarhassa liikettä tulee, mutta venytellä pitäisi, ja jo keväällä sain fysioterapeutilta muutaman liikkeen mitä tulisi tehdä. Kesällä jäi vähän liian vähille...

Istutin loppukesällä taas punahattuja, ne eivät ole tavanneet meillä oikein menestyä, mutta kokeilen taas uuteen paikkaan. Toivotaan että tämä kelpaisi.

Pikkuhiljaa puutarhassa alkaa olla lisää punaista väriä. Tämä villiviini punastuu aina tosi aikaisin, onhan se aika upea varsinkin auringonpaisteella.

 Ja tuossa lähistöllä kukkii rantakukka, tykkään että löytyy näitä syyskukkijoitakin.

 

Myös osa hortensioista on alkanut saadaa väriä, tässä `Wim`s red`

Tämä nimetön hortensia viihtyy purppuraheisiangervon syleilyssä, vierellään syysleimuja. Tästä kohdasta tykkään tähän aikaan vuodesta erityisesti.

Lomalla kaivoin rippipenkistä muutaman neliön alalta pois tähtiputkea. Tykkään kyllä kasvista, mutta kun leviää noin hillittömästi, niin on pakko vähän kurittaa. Tähän suunnittelen tilattuja pioninjuurakoita ja sipulikukkia. Molempia odotan malttamattomana:)


8 kommenttia:

  1. Hienoa punerrusta!
    Minullakaan punahatut eivät ole kasvaneet huimaa vauhtia, mutta pikkuhiljaa kuitenkin ja jokainen kukka on ilon aihe kauneutensa ja siitä ilahtuvien hyönteisten takia. :)

    VastaaPoista
  2. Vaikka puutarhatyöt ovat usein monipuolisia, niin kroppa ei niistä aina välttämättä tykkää. Minäkin kävin torstaina kalevalaisella jäsenkorjaajalla, jossa käyn säännöllisesti kahdesti vuodessa.
    Rantakukka on ihana ja kukinta kestää tosi pitkään samoin, kuin syyshortensioidenkin.
    Onnea punahatuille.

    VastaaPoista
  3. Venyttely tahtoo unohtua, vaikka muuten liikuntaa ja voimailua tarhuroinnissa saakin, toisinaan aika paljonkin! Tuo kalevalainen jäsenkorjaus kyllä kiinnostaa ja sitä olen pitkään harkinnut. Viime talvi vei minultakin ison kasan punahattuja, muutaman hankin lisää ja siementaimia tuntuu löytyvän sieltä täältä, että olen saanut vahingon korvattua - kaikkea hyvää toivon sinun punahatuillesi! Kaunista punerrusta puutarhassasi! Sain jo melkein kaikki kukkasipulit Hollannista, varmaan postia sinullekin on pian tulossa! Toivotaan lempeää ja viipyilevää syksyä!

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti vetreydyt! Tässä iässä alkaa huomata, että liikkuvuudestaan ja vetreydestään on pakko ottaa vastuuta. Yritän tehdä joka päivä edes yhden joogaliikkeen, ja jos joksikin aikaa unohdan, sen kyllä huomaa. On tosiaan ihan pakko venytellä päivittäin. Tsemppiä ja toivottavasti muistamme nämä niin tärkeät asiat!
    Ihania syksyn värejä, ja sekin on ihanaa, että on vielä ihan vihreää. Vain muutamassa kasvissa on punerrusta ja se tulee nyt hienosti esille.
    Toivottavasti sipulisi ja juurakkosi saapuvat pian! Täällä tein vasta eilen sipulitilauksen Hollantiin ja toivoisin, että aarteet saapuisivat jo tänään ;-D

    VastaaPoista
  5. Upean värinen villiviini syysasussaan. Tähtiputki todellakin siementää ja leviää, vähän sitä saa pidettyä kurissa jos ehtii leikata kukinnot ajoissa pois.

    VastaaPoista
  6. Villiviinin syysväri on upea. Oli taas kiva nähdä yleiskuvia kauniista puutarhastasi. Hortensiat ovat olleet upeita tänä syksynä ja niiden pitkästä kukinnasta on paljon iloa.
    Kyllä näillä vuosikymmenillä huomaa, että kroppa vaatii huoltoa. Kremppaa on siellä täällä ja monet raskaat työt ilmoittelevat seuraamuksista öisin ja päivisinkin. Toivottavasti sait apua jäsenkorjaajalta.

    VastaaPoista
  7. Venyttely taitaa olla tärkeää, tai siis olisi, minäkin kuvittelen, että puutarhatyössä saa hyvin liikuntaa ja piste. Koskaan en viitsi venytellä, pitäisi kyllä.

    VastaaPoista
  8. Kaunis on puutarhasi ja villiviinin värit suorastaan hehkuvat punaisina.

    VastaaPoista