torstai 5. syyskuuta 2024

Lomaviikojen touhuja

Kesäloma on ollut touhuntäytteinen:) Ja paljon puuhista liittyy puutarhaan! Mutta kiva että on ollut upeita ilmoja ja on siis tuntunutkin ihan kesälomalta!

Loman alkajaisiksi kävin äidin kanssa Särkän perennataimistolla. Siellä on valtava valikoima hyvinhoidettuja puita, pensaita ja perennoja. Lisäksi sieltä löytyy näytepuutarha, jossa on aina myös pakko poiketa:)




Kotimatkalla pysähdyimme Ylimattila Arboretumissa ihailemassa puita ja muita istutuksia.




Sitten onkin niitä ostoksia kaivettu perennapenkkeihin. Ja siirretty jotain ja jaettu toisia;) Ja suurennettu paahdepenkkiä, kitketty rippipenkin reunus, katsottu aamuisin Gardeners Worldiä Youtubesta ennen puutarhaan uppoutumista ja luettu puutarhalehtiä.

Tässä paahdepenkin surullinen tilanne ennen hoitotoimenpiteitä...

Ja nyt se näyttää tältä.

Aika paljon on myös tullut istuskeltua aamupalaterassilla, johon itse asiassa paistaa aurinko melkein koko päivän. Sieltä katseltuna näkymät ovat aika vihreät.

Perhosiakin on bongattu, niitä kyllä on odotettukin tälle kesää. Punalatvat ovat taattuja perhosmagneetteja.

Kissat ovat osallistuneet, tai ainakin olleet tarkkailemassa puutarhapuuhia:)

Tässä rippipenkin kitketty reuna;)

 
Kakkospuunkin omenat alkavat kypsyä, ja satoa on siis kerätty. Pirjan omenat kypsyvät siis ensin, ne on jo syöty, ja sitten tämän aikoinaan saadun nimettömän omenapuun sato valmistuu vähän myöhemmin.
 
 
 
Omppuja on syöty sellaisenaan ja sitten vähän jatkojalostestettukin;) Omenahyve jäätelöllä on kyllä herkkua!

18 kommenttia:

  1. Särkän taimisto on varmasti oikea runsauden sarvi puutarhaihmisille. Harmi, ettei siellä ole tullut käytyä kuin kerran.
    Lomasäiden osalta kesä ja syyskuun alku ovat olleet todella lämpimiä ja aurinkoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aika unelmapaikka, minun tulee käytyä yleensä kerran kesässä:)

      Poista
  2. Pääsisipä tuonne taimimyymälään ja puutarhaan kiertelemään! Hieno on sinunkin puutarhasi ja kivat apulaisetkin sinulla on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kesälomareissua ensi vuodelle suunnittelemaan:)

      Poista
  3. Lomasi kuulostaa oikein onnistuneelta ja rentouttavalta. Oli tosi kiva nähdä laajempia kuvakulmia puutarhastasi. Teit ihan mahtavan kunnostuksen paahdepenkkiin, helminukkajäkkärä (menikö oikein?) sopii paahteeseen ihan erinomaisesti.
    Olisi kiva päästä joskus käymään Särkän puutarhalla. Tiedätkö mitä lajia nuo viidennnen kuvan kuuset olivat - surukuusia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä tosi ihana, sellainen puutarhaloma:)
      Kiitos, paahdepenkkiä olin katsellut koko kesän, nyt vihdoin oli sen kunnostamisen aika, ja joo, helminukkajäkkärä se siellä kasvaa ja pikkuhiljaa leviää.
      Särkällä kyllä kannattaa käydä, jos vain joskus on sielläpäin. Tai järjestää oikein reissu sinne;) Harmiksemme arboretumissa ei ollut läheskään joka kasvilla kylttejä, joten jäi arvoitukseksi nuo kuuset, mutta surukuusiksi veikkaan.

      Poista
  4. Huippuhyvä ajoitus lomalle! Tämä on ihan jatkokesää. Aika jännä kesä muuten, kun toukokuussa saatiin myös etukesä.
    Ihanat puuhat ja olet pistänyt lapion heilumaan! Puutarha- ja taimistovierailut, herkuttelut ja muut saavat mielen hyväksi. Ihana tuo viimeinen kuva, lurpsis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajankohta oli kyllä huippuhyvä, kelit olisivat voineet olla aika lailla toisenlaisetkin. Ai niin, toukokuussa oli muuten todella lämpimiä päiviä, eli kesä on ollut todella pitkä!

      Poista
  5. Voi että, tuli ikävä taimimyymälöitä, vaikka ne ovatkin vaarallisia paikkoja; siellä menee kontrolli, ja se tuntuu niin hyvältä 😁.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vaarallisia ne kyllä ovat, ja superihania;)

      Poista
  6. Kivalta kuulostaa lomapuuhasi! Tänä vuonna loppukesä on ollut ihan parasta lomailuaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän etukäteen ajattelin että mitenkähän tuo kesälomasta menee, mutta hyvinhän tässä kävi:)

      Poista
  7. Sinulla kuulostaa olleen antoisa loma, säätkin suosivat. Paahdepenkki koki melkoisen muodonmuutoksen ja näyttää siltä, että tilaa olisi vielä uusille hankinnoillekin. Se on tehtävä vielä uusi reissu taimistolle... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä antoisa ja silti rentouttavakin:)
      Ja joo, aika paljon jäi tyhjää tilaa.... ajattelin laittaa siihen tulppaaneja nyt syksyllä ja sitten ensi kesänä lisätä perennoja. Vaikka taimistothan on kyllä vielä auki;)

      Poista
  8. Ihania lomapuuhailuja. Tämä elo- ja syyskuu ovat olleet aivan huippuja .
    Mukavaa sunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvässä kesälomasäässä oli kiva puuhastella!

      Poista
  9. Samoja puuhasteluja pihalla . Hienot kitkennät ja laajennukset olet tehnyt . Et sitten esitellyt ostoksia . Tuo imikkä näyttää ainakin tutulta . Minä olen ostanut vain muutaman perennan mutta vaihtanut sitä enemmän jopa kymmeniä . Eilen tuli taas kolme perenna vaihdettua ja kolme pelargoniaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvivaihtarit kuulostavat kyllä kivalta! Niistä tulee aina myös niiden antaja mieleen ja niillä on omanlaisensa tarina!

      Poista