tiistai 3. lokakuuta 2023

Kohta on aika

 Kohta on kukkasipuleiden istutusaika!

Jos se tuntuu työläältä, niin keväällä kyllä saa palkan tästä tehdystä työstä;)

Sanovat, että hyvä aika istuttaa kukkasipulit on sitten kun maa on jäähtynyt alle 10 asteiseksi. Ja mitä pienempi sipuli, sitä aiemmin voi istuttaa.

Minä perinteisesti laitan kaikki kerralla, niin krookukset kuin tulppaanitkin. Ja sitten kun ulkona on niin kylmä, että näpit meinaavat jäätyä;) 

Ehkä siis ensi viikonloppuna.



20 kommenttia:

  1. Kauniita ovat nuo kevään kukkijat ja minullakin on ollut helmililjoja aikaisemmin. Tulppaaneja en voi kasvattaa sillä minun kärsivällisyydelläni ei malttaisi antaa niiden kuihtua rauhassa repimättä lehtiä ennen aikojaan pois, joten parempi olla laittamatta niitä ollenkaan.
    Mukavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sipulikukat kasvavat kukkapenkeissä siten, että myöhemmin kasvavat peittävät kuihtuvat lehdet mahdollisimman hyvin:)

      Poista
  2. Tällaiset kuvat sielun silmissä juuri siintävät, kun kyykkii sipuleita istuttamassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko katsella tällaisia kuvia ennenkuin lähtee jäätymään pihalle;)

      Poista
  3. Pitäisi varmaan lähteä jo ostoksille... Tämä syksy on ollut niin lämmin ja kukkapenkit täynnä kukkia, ettei sipulikukat ole olleet juurikaan mielessä. Nyt kyllä lupailee jo alle 10 asteen lämpötiloja - siellä ne taitavat olla jo tätä päivää! Mukavia istutushetkiä - kevät mielessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kylmiä ilmoja täällä on jo ollut, tänäkin aamuna 0. Ja eilen oli pari astetta plussaa kun kukkasipulishow alkoi;)

      Poista
  4. Sipulien istuttaminen on tylsää hommaa, mutta kukkiva kevät mielessä sen jaksaa. Laitoin omani maahan viime viikolla. En enää jaksanut odottaa viileämpiä säitä, mutta nythän niitä on luvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja rakot tulee käsiin ja polvet kastuu kun pihalla konttaa;) Mutta kun keväällä nämä ovat niin ihania ja odotettuja:)

      Poista
  5. On upeat värit tulppaaneissa! Istutus intoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suurin osa menikin eilen maahan. Ensi viikonloppuna toivottavasti loput.

      Poista
  6. Lähiviikkoina joo minäkin aion sipulit maahan kaivaa.

    VastaaPoista
  7. Syksyn työ palkitaan keväällä <3

    VastaaPoista
  8. Tsemppiä istutuksiin! Sitä aina syksyllä tarvitaan – ja juuri tällaisia kuvia kevään kukkaloistosta, niin johan jaksaa kykkiä vielä puutarhassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko on katsella tsemppikuvia että viitsii mennä konttimaan pitkin pihaa muutamassa plusasteessa;)

      Poista
  9. Ihania tulppaaneja! Niin kylmää on tosiaan luvattu, että pian voi täälläkin alkaa istutushommiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä satoi eilen aamulla hento ensilumi, iltapäivästä sitten istutin sipuleita:)

      Poista
  10. Minäkin laitan aina kaikki sipulit samalla kertaa. Ja toistaiseksi olen piilottanut sipulit syyskuun loppupuolella, eikä siitä ole ollut haittaa kukintaan. Saa nähdä, vaikuttaako ilmaston lämpeneminen asiaan tulevina vuosina eli pitääkö puuha siirtää myöhäisemmäksi. Nyt olen tehnyt ajankohdassa kompromissin pikkusipuleiden ja tulppaanien välillä :). Kevään näkymät mielessä saavat tekemään tämän vähän ikävämmän istutustyön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tapaa jäädä aina lokakuulle, että tulee varmasti kylmät istutussäät. Aiemmin olisi ehkä pikkuisen hauskempaa puuhaa:)

      Poista