lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kasvihuonekasvatusta

Kesäkuu!
Ja mittarissa aamuisin plus kaksi!
Onneksi sentään plussaa;)

Kasvihuoneessa ei ole mitään lämmitystä, mutta kun ei ole luvattu miinusasteita tänne meille, niin kaikki on siellä ok! 
Tomaatit kasvavat, kukkanuppuja on näkyvissä.


 Ja perunat voivat hyvin ämpäreissä, istutin nämä vappuna.


Vielä siellä asustaa aika paljon tänä keväänä tilattuja ja ostettuja kasveja.
Pääsevät kyllä puutarhaan, kunhan ilmat lämpenevät sen verran, että tarkenee taas kaivella pihamaata!
 

 Vaikka tuuli on ollut melko hyytävä, kasvarissa on silti melko mukava viettää aikaa. 
Yleensä mulla on siellä kuppi kuumaa mukana, sekä puutarha-aiheista luettavaa:) 

Lämpimämpää kesäkuun jatkoa!

28 kommenttia:

 1. Meillon ny sama luku mittaris. Taitaa painua miinukselle enne aamua. No nii, just vaihtuu 1.9 asteesehe. Kasvihuanehes voiki kuvitella, etton lämpööne ilima, ku ei tuuli viuhu. Jospa se tästä oikiaksi kesäksi muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri se tuulen puuttuminen kasvihuoneesta on ykkönen täällä rannikolla. Ja muuttuu se, kesän alkuhan on usein tällaista, sitten lämpenee nopeastikin!

   Poista
 2. Kyllä pitää viileetä keliä. Olen istuttanut kesäkukkia pihalle ja vaatetuksena tarvii olla pipo ja mieluiten kaksi takkia! Hyvin kasvaa potut ja tomskut kun saavat olla kasvarissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ulkoilmaelämä on vaatekysymys;) Mutta kovin reilulla vaatekerroksella ei ole niin helppo tehdä enää puutarhatöitä! Onneksi tänään taitaa tarjeta ilman pipoa ja hanskoja!
   Ihmeen hyvin ovat kyllä kasvaneet, säästä huolimatta! Viimeiset tomaatit kannan sinne tänään, sitten pääsee pesemään ikkunoita sisälläkin;)

   Poista
 3. Kasvihuoneessa tuntuu viettävän iso joukko puutarhureita näinä päivinä, ja mikäs sen mukavampaa, kun nauttia ja vetää keuhkoihinsa kasvavien taimien tuoksuja! Puutarhahuone, vielä keskeneräinen, minuakin juuri nyt kutsuu.. Mukavaa sunnutaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhahuone kuulostaa kutsuvalta, keskeneräisenäkin. Menetkö sinne aamukahville?

   Poista
 4. Harvoin sitä kesän alussakaan villasukissa pihatöitä tehdään, kuten minä muutama päivä sitten.
  Onneksi voi mennä kasvariin unelmoimaan lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mullakin on villasukat olleet lämpökumppareissa;) Ja muutenkin vaatetta reilusti!
   Onneksi kasvarissa tarkenee, jos vain aurinko paistaa!
   Mutta ehkäpä tänä kesänä vielä saa tehdä puutarhatöitä sortseissakin:)

   Poista
 5. Ihana kasvihuoneesi! Onneksi siellä voi lämmitellä. Voi jee perunoita jo tulossa eikä ilmat haittaa yhtään. Mitä kasveja sinulla odottelee istutusta? Toivotaan hieman lämpenevää kuitenkin, kesä kun on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvari on tosiaan hyvä lämmittelypaikka, onneksi nyt tarkenee jo pihallakin;)
   Kasvihuoneessa on vielä muutamia kasveja odottelemassa istutusta, pari pionia, valkoinen särkynytsydän ja seppelvarpu ainakin. Viikonloppuna sain loput istutettua.

   Poista
 6. Kasvihuone onkin varmaan ainoa paikka missä on tarjennut viime aikoina. Osa taimistani sai kylmää harson alla, toivottavasti ne kuitenkin jaksavat lähteä kasvuun ja tuottaa satoa. Mikään ei kuitenkaan kasva näissä viimoissa, paitsi rikkaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viima oli kyllä hyytävä, varmaan suoraan pohjoisnavalta, onneksi säät ovat nyt olleet suosiollisemmat:)

   Poista
 7. Onneksi sinulla on kasvihuone, jossa kasvit pärjäävät huomattavasti paremmin koleassa säässä.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 8. Omaan kasvihuoneeseen en ole ehtinyt pariin päivään. Tänään on tarkoitus tarkistaa hallan ja pakkasen tuhot. Lasikuistilla on onneksi muutama varataimi. Mutta harmittaa silti jos kato on käynyt. Kesäkurpitsat on harson alla mutta en tiedä oliko riittävästi. Iltapäivällä nähdään sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin menin kasvariin parina päivänä hiukan peloissani, mutta onneksi ei ollut tullut mitään vaurioita! Meillä kyllä mittari pysyikin plussalla, ainakin vähän.

   Poista
 9. Onpa perunat komealla taimella jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä saako jo juhannukseksi omia pottuja?

   Poista
 10. Tomaatit ovat kookkaita ja perunat hyvässä kasvussa. Olet ollut aikainen tänä vuonna. Kasvarissa on turvallista kasvatella. Sen lisäksi se on ihanan tuulensuojainen paikka puutarhurillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kokeilla tällaista ämpärikasvatusta perunoille, ja laitoin ne multiin heti kun ostin. Tomaatit kylvän aina maaliskuun alussa, toukokuussa yleensä vien ne kasvariin. Tänä vuonna kasvoivat sisällä reilun kokoisiksi:)

   Poista
 11. Onneksi ensi viikolle on luvattu jo lämpimämpää!

  VastaaPoista
 12. On tää kyllä ollut kylmä kevät. Mut ens viikolla pitäs yölämmötkin olla lähempänä kymmentä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, nyt tarkenee! Jo aamuisin on mittarissa ollut hyviä lukemia:)

   Poista
 13. Nyt näyttävät yötkin jo lämpimämmiltä, joten olisiko kylmin vuodenaika (=toukokuu :´D) jo ohi? Nuo sun tomaattisi ovat niin terhakoita, että ne ei ainakaan näytä siltä, että olisivat kärsineet kylmästä. Vähän lisää aurinkoa, niin kasvari on kohta jo liian kuuma ja ongelmat alkaa siihen toiseen suuntaan - varjostamiseen ja tuulettamiseen.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kyllä kestivät aika matalatkin lämpötilat, vähän kyllä hirvitti, mutta kun katsoin ennusteesta että pysyy plussalla, en alkanut haaliin mitään lämmittimiä kasvariin.
   Ja juu, nyt siellä on jo todella kivat kelit, vaikka ovi ja kattoluukut ovat auki;) Mutta ei siellä vielä hiki tule, tuuletus pelaa aika hyvin kun on monta luukkua auki!

   Poista
 14. Hei taas. Minä istutin perunat suoraan kasvilavaan 24.4 kuukirjan mukaan suotuisa aika. Peitin ne kolminkertaisella harsolla. Olen saanut kankaita lopettaneelta taimitarhalta ja ovat vahvoja vuodesta toiseen. Voi olla että syödään jussina uutta perunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet perunat juhannuksena omasta kasvimaasta kuulostavat kyllä aika herkuilta, saa nähdä saadaanko me vielä silloin!

   Poista