torstai 22. heinäkuuta 2010

Sormustinkukkia

Viime vuonna kylvin muutamia sormustinkukkien siemeniä ja nyt pitkä odotus on palkittu.

*
*

Toivottavasti nämä levittäisivät siemeniään ympäri puutarhaa, näille löytyy aina tilaa. 

Varmuuden vuoksi kylvin kuitenkin tänä keväänä näiden siemeniä lisää ja nyt olen istutellut niitä useampiinkin penkkeihin;)

Ja tässä vielä pikkusormustinkukka, alle puolimetrinen sukulainen.


11 kommenttia:

 1. Sormustinkukat ovat kauniita ja ne lisääntyy itsestää, ja koskaan ei tiedä minkä värisä ovatl. Meillä niitä on paaljon. Sinulla on myös kauniita.

  VastaaPoista
 2. Voi kun niitä siemeniä lennähtäisi tänne meille saakka.
  Aivan upeita kukkia. Taidan kylvää niitä meillekin. Ovatko ne kaksivuotisia.

  VastaaPoista
 3. Rakasta sormustinkukkia.Vuosi tai kaksi sitten siirsin ojanpenkalta yhden oman pihaani ja kuvittelin että se leviäisi urakalla mutta yksi siellä penkissä edelleen on.Ostin pussin siemeniä ja viskelin niitä eri puolille penkkiä ja toivon josko joku ottaisi ja lähtisi kasvamaan tosta noin vaan parin vuoden sisään,onko mahdollista?Olen mielessäni visualisoinut jo kuinka niitä olisi huomattava määrä ja oih ja voih olisi upeeta.Siihen asti ihastelen sinun kukkiasi.

  VastaaPoista
 4. Sormustinkukka on yksi kauneimmista kukista, mielestäni. Sitä haluaisin myös minäkin, vaan en ole vielä hommannut. Lähteekö se kasvamaan jos noita siemeniä heittelee sinne tänne vai miten olet niitä saanut puutarhaasi?

  VastaaPoista
 5. Sylvi:
  Toivottavasti ensi vuonna niitä on minullakin jo paljon enemmän:)

  Arleena:
  Kaksivuotisia ovat. Kasvattavat ensimmäisenä vuonna lehtiruusukkeen ja seuraavana kukkivat ja toivottavasti siementävät runsaasti;) koska seuraavana keväänä niistä ei kai näy jälkeäkään.

  Henrietta:
  Minäkin nakkelin viime vuonna siemeniä pihalle ja kaksi lähti kasvamaan. Ja pari tainta vain tuli astiakylvöstäkin.
  Tänä keväänä päätin sitten kylvää uudestaan laatikkoon ja nyt siirsin pihamaalle, kun olivat jo mukavan kokoisia.
  Mutta jos kosteus pysyy hyvänä, lähtevät varmaan kasvuun sinne pihalle heiteltyinäkin.

  Piitu:
  Tuossa jo Henrietalle vastasin oikeastaan sinunkin kysymyksiisi. Varmin on ostaa tai istuttaa ensin astiaan, ainakin mun kokemuksen (joka on varsin lyhyt) mukaan;)

  VastaaPoista
 6. Tykkään noista mutta pikkuiset lapsenlapset jotka repivät kaikkia kauniita kukkia...ja kun myrkyllisiä ovat..odotan muutaman vuoden ja sitten saa taas kasvaa...

  VastaaPoista
 7. Kauniita. Itse en niitä vielä tohdi kylvää. Odotan, että pienin lasponen on hieman suurempi:) Ovat nimittäin aika syötävän suloisia. Ihastelen niitä siis täällä .

  VastaaPoista
 8. Oih, miten suloinen pikkusormustinkukka ! Aivan ihana.
  Meillä on ollut puutarhassa sormustinkukkia aina. Jännästi tänä vuonna kukkivia olikin vain pari, mutta uusia taimia mieletön määrä ja joka paikassa. Niin ne vuodet ovat erilaisia ; )

  VastaaPoista
 9. Ihania! Minä en ole oikein onnistunut noiden kanssa, täytyisi yrittää taas uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Krisse ja Vanamo:
  Minäkään en uskaltanut niitä laittaa pihalle vielä silloin kun lapset olivat pieniä, mutta nyt on meidän puutarhassa niiden aika.

  Sariw:
  Viime vuonna ostin tuon pikkusormustinkukan, oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta miellyttävä sellainen:)

  Maria:
  Onneksi lähtevät hyvin kasvuun, kun kylvää siemenet sisälle keväällä. Sitten vain siirto pihalle. Toivon kovasti että nuo mun lisääntyvät ihan itsekseen, mutta taidan kuitenkin varmuuden vuoksi ottaa muutamia siemeniä talteen.

  Hannele:
  Tosi suloisia, niitä voi ihastella vaikka kuinka kauan.

  VastaaPoista