tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kirjallisia töitä

Kesän aikana olemme kulkeneet muutamia kertoja pihalla lasten kanssa ruutupaperi, kynä ja mittanauha mukanamme . Olemme yrittäneet piirtää pihastamme pohjapiirrosta suurinpiirtein mittakaavassa.

*

Lisäksi olen kaivanut koneen syövereistä kasvilistoja hankkimistani kasveista ja muistellut minne minkäkin olen istuttanut. Ja kulkenut taas kukkapenkkien vieressä ja kirjoittanut niitä ylös...


Kun sitten syksyn ja talven pimeinä iltoina on hyvin aikaa, yhdistän nämä paperit jättimäiseksi piirrokseksi pihastamme ja lisäilen sinne sitten ostoksiani sitä mukaan kun niitä istuttelen;)
*
Harmi vain että kaikkia nimiä ja kuvia en osaa enää vuosien jälkeen yhdistää toisiinsa. Esimerkiksi tämän nyt kukkivan kärhön nimestä ei ole tietoa. Mutta ehkäpä teistä jollakin on:)


11 kommenttia:

 1. Minä olen monta keraa ajatellut että pitäisi tehdä pihasta piirustus ja mitä missäkin on, mutta aina on jäänyt kesken.
  Meillä kun noita kukkia on monta sattaa niin samalla saisi tietoon tarkkaan kuinka paljon.
  Tuo kärhö on luultavasti peresidentti.
  Jackmanissa on terävämmät terälehdet.

  VastaaPoista
 2. Voi, minäkin olen tehnyt muutaman kerran tuota piirrustushommaa. En itsekkään oikein tiedä, mihin tuo askare aina tökkää. Valmista en ole koskaan saanut.
  Toivon sinulle onnea projektiin!

  VastaaPoista
 3. Olen myös tehnyt joskus samankaltaisen suurpiirteisen suunnitelman, nyt innostun uudelleen, sillä sen kartan piirtäminen oli mukavaa puuhaa! Siinä vierähtää sitten useampikin talvipäivä muistellessa edellistä kesää ja puutarhaa(ei tunnu tuo talvi ollenkaan pitkältä). Ihaninta on suunnitella uutta ja parantaa vanhaa jo olemassa olevaa. Puutarhaihminen ei lepää koskaan! Mukavia suunnitteluhetkiä sinulle "aarrekarttasi" parissa!

  VastaaPoista
 4. Ihana idea. Minäkin olen kasvilistoja tehnyt mutta ne on päivittämättä olleet pian kaksi vuotta.
  Pohjapiirros olisikin kiva tehdä ja liittää siihen vaikka kuvina kasveja. Silla tavalla olen tehnyt noita kukkapenkki suunnitelmia. Minulla on tallessa nimittäin monen vuoden perenna- ja sipuliluettelot ihan sitä varten. Lapsenlapsi tykkää kovasti myös selata niitä ja tehdä omia puutarhasuunnitelmiaan liimaten paperille. <3

  VastaaPoista
 5. Pihakartta on puutarhurille hyvä työkalu. Voi seurata kasvien kehitystä ja menestymistä ja niitä kuolemia, kun tietää missä kohdin on mitäkin.

  VastaaPoista
 6. Täytyykin päivittää oman puutarhan suunnitelmapiirustus. Tämä olikin kiva muistutus asiasta : )
  Loistokärhön lajikkeita on ihan uskomaton määrä. Hyvin yleinen The President muistuttaa hieman kuvasi kärhöä... Oletko katsonut kärhökirjoista kuvia...nyt on helppo verrata, kun kärhösi kukkii : )

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa hyvältä. Tuota pitäisi tehdä itsekin!

  VastaaPoista
 8. Saisikin aikaan vastaavaa listausta, monesti on tullut aloitettua, mutta miksiköhän aina jää kesken. Vielä kun saisi pihasta mittakaavaisen pohjakuvan, niin olisi jo täydellistä. :)

  VastaaPoista
 9. Tuohan on fiksua!!!

  Kauniita kukkaloistoisia päiviä toivottelen :)

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa kivalta, että muillakin on tehtynä tai ainakin suunnitteilla samanlaista puuhaa. Noiden yhdistämisessä saakin kulumaan monta pitkää talvi-iltaa...

  Sariw:
  Kärhökirja kyllä pitäisi hankkia:)

  VastaaPoista