perjantai 15. maaliskuuta 2024

Koska kukkii- haaste

 Sain Kivipellon Sailalta haasteen, jonka on laittanut alulle Hiidenkiven puutarhan Minna. Kiitos haasteesta! Jo kolmatta kevättä arvuutellaan kukkimisajankohtia, miten hauskaa keväänodotuspuuhaa tämä onkaan:)

Katselin viime kevään kuvia, ja päätin ottaa tähän haasteeseen mukaan kolme viime vuonna ensimmäiseksi kukkinutta. Tämä krookuskuva on otettu 13.4.2023 ja koska nyt on omenatarhassa vähemmän lunta kuin viime vuonna tähän aikaan, veikkaan muutamaa päivää aiemmin eli 10.4.2024. Siis oikeasti voi olla mahdollista että alle kuukauden päästä kukkii pihalla!!

 

 Omenatarhassa asustaa tämä lumikellokin, viime vuoden kuva otettu 15.4. eli kokeillaan onnea tässäkin pari päivää aiemmin eli veikkaan 13.4.2024.

 

Ja viimeisenä metsäpuutarhan virvalilja, kuva 15.4.2023.  Mennään samalla linjalla kuin muidenkin veikkausten kanssa eli vähän aiemmin, ainahan voi toivoa edellistä aikaisempaa kukintaa;) Eli 12.4.2024 veikkaus tälle.

 

Haastan mukaan:

 Sara

Amalia 

Satu

Haasteen säännöt:

Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuja. Valitsemasi kasvin kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi on vielä lepotilassa. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen (tai kuukausien) päähän. 

Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä, mutta harsot ynnä muut normaalikeväästä poikkeavat viritelmät lasketaan dopingiksi. ja tietysti kukinnan alkua saa myös viivästyttää vaikkapa peittämällä lupaavan näköiset piipot lumella, jos jotain niin järjetöntä haluat tehdä. 

Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

 

14 kommenttia:

  1. Suloisia kukkasia!
    Kiitos haasteesta, Anu! Vastaan siihen hieman myöhemmin. Täällä on vielä todella paljon lunta. Eilen satoi vettä, mutta huomenna on taas luvassa lisää lunta. :)
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  2. Tämän haasteen myötä näitä kevään ensimmäisiä kukkijoita tulee käytyä katsomassa vielä useammin :).

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, eikä haittaa yhtään jos arvaus osuu pieleen siten, että kukkivatkin aiemmin;)

      Poista
  4. Ihanaa, alle kuukauden päästä. Meillä ei todellakaan :D

    VastaaPoista
  5. Kiva että otit kopin haasteesta! Jos lumitilanne siellä on noin oivallinen, niin jäädään odottamaan, eipä odotusaika olekaan sitten kovin pitkä - toivotaan! Kevät etenee kuitenkin aina vauhdilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli +9 ja aurinko paistoi. Ja lumi sulasi melkein suhinalla;)

      Poista
  6. Kiitos osallistumisesta! Toivottavasti arvauksesi osuvat kohdilleen! Olisipa ihanaa päästä etsimään ensimmäisiä kevätkukkia jo kuukauden kuluttua.

    VastaaPoista
  7. Onnea arvaukseen. Meillä varmaan joskus 15.5, koska hanki vieläkin noin 70 - 80 cm

    VastaaPoista