tiistai 4. heinäkuuta 2023

Kesäloman kuulumisia

 Menipäs se kesäloma nopeasti, nyt olen ollut jo pari päivää töissä. Myös hienot kesäsäät vaihtuivat kylmään ja pilviseen, ja heikkoon sateeseen. Tämä vähäinenkin sade on ollut todella tervetullut, kahdessa päivässä 6 mm. Ja kesäkuun saldo oli 13 mm.

Kesäloman alussa teimme parin päivän reissun Turkuun, kun tytär valmistui opettajaksi.


Kotimatkalla poikkesimme Loimaalla ostamassa överiherkut Munkkiksesta;) Pikkuisen on iloinen ilme kun on tuollainen herkku käsissä.


Muutoin kesäloma menikin sitten aika lailla kotipuolessa. Eräänä päivänä pistäydyimme Kalajoen Hiekkasärkillä vähän kävelemässä ja syömässä Henry`s Saloonissa. Suosittelen ainakin heidän pizzaa!

Sitten oli paljon vain yleistä haahuilua puutarhassa, luin useamman kirjan ja kuuntelinkin muutaman.

Akileijat kukkivat hyvin ja niitä oli todella paljon erilaisia risteymiä. Niistä taidan tehdä oman postauksen.

Kun oli niin lämmintä, retkeiltiin omalla pihalla eli nukuttiin teltassa monta yötä:)

Kesäloman aikana satoi ihan alussa parina päivänä ja sitten juhannuksena!

Pionit aloittelivat, tässä iki-ihana ja ensimmäinen Buckeye Belle.

 
 Tehtiin myös pyöräretki Ohtakariin, eli reissu oli vähän vajaa 50km! Se olikin meikäläisen ennätyspyöräilymatka, edellinen taisi olla viime vuoden reilut 20km. Vähän alkoi hapottamaan muutama kilometri ennen kotia, mutta suklaa auttoi.

  
Ihastuin todenteolla iriksiin. Varsinkin, kun pari koeyksilöä menestyi talven yli kukkapenkissä, joka on etelän puolella taloa paahteisessa paikassa, ja siinä on routaeristys. Eli kovin vähän multaa ennenkuin tulee hiekka ja styrox-levy.
 
 
Kasvihuoneessakin tapahtui, ensimmäinen vesimeloni alkoi kasvamaan. Kyllä siellä on myös tomaatteja ja kurkkuja tulossa.

 
Tein reissun Särkän perennataimistolle. Sieltä tarttui mukaan muutama pioni ja joitakin muitakin kasveja.

 
Ja kasveillehan piti löytää puutarhasta istutuspaikat. Paras ajatus oli pionikaaren suurentaminen!  Eikun tuumasta toimeen, ja alue isommaksi, mutta sitten puuttui taas pioneja;)

 

Seuraavaksi siis Blomqvistille:)

Ostoslistalla oli mm. tämä `First Arrival`. Kasvit on istutettu ja ne pari juurakkoa, jotka on tulossa syksyllä, mahtuu vielä tähän uudisalueeseen. Mutta vähän on vielä viimeistelyä tekemättä.

Ja siihen loppui loma. Mutta ei onneksi vielä sentään kesä:)

18 kommenttia:

  1. Äkkiä se loma menee, mutta kesää on todellakin jäljellä. Ehdit tehdä monenlaista loman aikana ja ehkä kesäkuussa oli kesän lämpimimmät säätkin, kuka tietää. Upea väri Bellellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin menee! Tekeminen vain vähän hidastuu, kun on joka arkipäivä töissä:) Mutta onhan sitä illat ja viikonloput aikaa.

      Poista
  2. Ihana loma, monenlaista! Mahtavat kelit, herkkuja, matkailua lähellä ja kauempana ja ihan mahtavaa telttaretkeilyä omassa pihassa <3
    Teille ei sitten vielä kovin paljon osunut näistä matalapaineista. Meille tuli sentään yli 15 mm. Toisaalta meillä kesäkuun sadesaldo oli vaivaiset 4 mm.
    Ihania pionisuunnitelmia. Hankin taas Buckeye Bellen, toivon tällä kertaa saaneeni sen oikean. Siinä oli kyllä kukkanuput, mutta ne kuivuivat. Ensi vuonna sitten ehkä kukkia!
    Olette tosi reippaita, kun pyöräilitte tuollaisen megalenkin! Ohtakari on kyllä niin upea paikka ja koko se niemi. Ihan huippupaikka.
    Onnea tyttärelle valmistumisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä tosi kiva, vaikkei mitään isompaa reissua tehtykään. Ja telttailu on aika mukavaa omassa pihassa, kun sinne voi kantaa kunnon patjat ja mukavuudet on aika lähellä;)
      Sateita ei tosiaan ole sattunut meille kunnolla vieläkään, alkaa nurmikko olla paikoin kellastunutta. Ehkä huomenna...
      Voi toivottavasti sait nyt oikean Bellen, ja kukkisi jo ensi vuonna!
      Ja joo, megalenkki se kyllä mulle olikin, kestikin melkein koko päivän. Sen jälkeen olenkin tarttunut pyöränsarviin vain hyvin maltillisesti;)
      Ja kiitos, välitän onnittelut!

      Poista
  3. Oih tämä oli niin ihana kirjoitus, josta tulin iloiselle tuulelle 😍 Ihana kuva Sinusta🍒 Onnea tyttärelleni ja äidillekin! Osui huiput lomasäätkin. Kaikki tekemisesi kuulostivat niin hauskoilla. Upeat kukat myös 🌻 Wau tuo 🍉 kasvihuoneessasi. Miten ihmeessä onnistuit senkin kanssa. Minulla myös tuota iriskuumetta, mutten löydä niitä mistään. Onnellista kesänjatkoa Sinulle työstä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla:) Ja kiitos onnitteluista!
      Lomasäät oli kyllä kohdillaan ja pienet retket riittivät ihan hyvin.
      Vesimeloni on tehnyt vain tuon yhden hedelmän, pölytin sen itse, kun en luottanut lentäviin ystäviini:) Siemen iti hyvin, ja tykkää vissiin kasvaa kasvarin lämmössä.
      Minulla on käynyt hyvä tuuri iristen kanssa tänä vuonna, jokaisella taimistovierailulla on löytynyt joku ihana uutuus. Ainakin Särkän perennataimistolta niitä voi myös tilata.
      Ja kiitos, kesä jatkuu töistä huolimatta:)

      Poista
  4. Lomasi kuulostaa onnistuneelta, onnea myös tyttärelle! Pionipenkeillä on taipumus kasvaa, olen sen huomannut itsekin :). Reipas pyötäilylenkki kisoihin maisemiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä mukava, vaikka pysyteltiin suurimmaksi osaksi kotona. Ja kiitos onnitteluista!
      Pionikaari kasvoi nyt jo toisen kerran parin vuoden sisään, katsotaan miten se jatkossa käyttäytyy;)

      Poista
  5. Kesälomasi kuulosti juuri siltä kuin kesäloman pitääkin. Hienoa….. oma vesimelonikin hyvässä kasvussa.
    Onnittelut tyttäresi valmistumisesta. 🌺🌸🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rento loma on hyvä loma!
      Ja kiitos onnitteluista!

      Poista
  6. Sullahan oli palio mukavia aktiviteettia loman aikana, puutarhurille "pakollisia" taimistoreissuja myären :) Mullaki Belle kukkii kokonaasen kaharen kukan voimin. Ihanan färine o. Mullekki pioonikuumes tarttunu.
    Onnia tyttären valamistumisen johorosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimistoreissut ovat todellakin pakollisia, vaikka tila tuntuu jo loppuvan. Toki nurmikkoahan on vielä vaikka kuinka...
      Pionikuume on aika tarttuva tauti, muttei onneksi vaarallinen;)
      Ja kiitos onnitteluista!

      Poista
  7. Kuulostaa onnistuneelta lomalta! Ihanat pionit😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli! Pioneja on niin paljon ihania, että aina löytää uusia joita haluaa itselleenkin:)

      Poista
  8. Mukavalta lomalta kuulostaa ja hyvät taimistoreissut teit. Minä en oikein kohta tiedä, että mitä penkkiä laajentaisin. Tai ehkä se aina valaistuu sitten, kun on kasveja ostettu, ja niille pitää vain tehdä tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin se taitaa useinmiten mennä, ensin kasvit ja sitten suunnitelmat;) Ainakin minulla, sillä joka taimistoreissu löytyy uusia ihanuuksia, jotka on kannettava kotiin;)

      Poista
  9. Onnittelut valmistuneelle! Oikein mukava ja tekemisentäyteinen loma sinulla. Teltta onkin hyvä nukkumapaikka hellesäällä.
    'Buckeye Belle' on kaunis pioni. Kiva, että hän sai kavereita. Kukkapenkin suurentaminen on harvoin huono ajatus. Peukut sille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Loma oli oikein mukava, lepoa ja pieniä juttuja pääosin lähiympäristössä. Tai no, onhan se lähellä, jos taimimyymälään ei ole kuin 100km;)
      Kukkapenkin suurentaminen taitaa olla tosiaan aina hyvä ajatus;)

      Poista