lauantai 16. huhtikuuta 2022

Koska kukkii?? - haaste

Sain kivan haasteen Puutarhaelon Riitalta, kiitos! Sen on laittanut alulle Hiidenkiven Minna, kiitos siis hänellekin!

Tässä arvuutellaan, milloin mikäkin kasvi kukkii:)

Vaikka tämä kevät on ollut sanotaanko vaikka melko hidas, uskon kuitenkin, että aurinko paistaa ja lämmittää kohta niin kovin, että saadaan ihan pian ihailla kukkasia:) Nyt meillä siis kukkivat ensimmäiset lumikellot. Krookuksia ja pikkuscilloja on jo hyvällä nupulla.

Katselin kuvia muutaman vuoden ajalta ja tässäpä tulee veikkauksiani :

Lummetulppaanit ovat melko usein olleet kukassa toukokuun alussa eli arvataan että pystyvät siihen tänäkin vuonna, koska lumi on sulanut jo noiden kaivonkansien päältä eilen. 

Tältä siis tulee näyttämään 5.5.2022

 Nämä irikset näkyvät kukkivan aina huhtikuussa, mutta nyt saattaa mennä kyllä toukokuun alkuun, kun lunta on vielä ainakin 40cm päällä. Eli arvataan 6.5.2022

Nämä krookukset ovat kukkineet yleensä aina huhtikuun puolella, mutta kun niiden päällä on nyt varmastikin puoli metriä lunta, niin tänä vuonna taitaa mennä myöhemmäksi. Arvataanpa että näitä saa ihailla 8.5.2022

 Sitten kangasvuokko, joka näkyy kukkivan yleensä huhtikuun lopussa. Nyt päällä lunta parikymmentä senttiä eli arvaus 10.5.2022.

 

Arvuutelkaapas tekin:

Puutarhahetki

Mama`s garden

Haasteen säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuiksi tunnistettavia osia. Valitsemasi kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen päähän ja tässä haasteessa nimenomaan tarkoitus on luoda pitkäkestoista jännitystä. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. 

Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

14 kommenttia:

 1. Arvauksesi saattavat hyvinkin osua oikeaan. Kangasvuokko on tosi suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei ainakaan mene pidemmälle kukinta!

   Poista
 2. Ihania kukkia! Nuo krookukset ovat todella namupala, ihanan värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ehkä kaikkein ihanimpia krookuksia, ainakin mun mielestä:)

   Poista
 3. Keväiseksi muuttunut sää saattaa hyvinkin kirittää kasveja kukkimaan. Haaste tuo mukavaa jännitystä kevään seurantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko lämmintä sulatti lumia ihan älytöntä vauhtia, mutta nyt kai on luvattu taas kylmempää. Jännittäviä aikoja eletään;)

   Poista
 4. Voi ihanuus, miten söpöt veikattavat sinulla on <3 Kiva, että osallistuit. Toivotaan, että veikkauksesi osuvat kohdilleen tai jos eivät, niin kukkisivat edes reilusti etuajassa eivätkä vasta puolivälissä toukokuuta :) Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, veikkaukset saavat mennä ihan hutiin, jos kukat päättävätkin kukkia aiemmin;)

   Poista
 5. Nuo ovat supersuloisia krookuksia. Niitä näin myynnissä jossain kalatogissa, mutta en sitten muistanut tilata. Täytyy korjata erhe vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tilannut näitä suoraan Hollannista ainakin:)

   Poista