keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Posliinikukka

 Vihdoinkin se kukkii, nimittäin minun posliinikukkani!

Olen hankkinut tämän melko monta vuotta sitten ja ohjeiden mukaan kasvattanut sitä pienehkössä ruukussa. Kastellut epäsäännöllisesti kuten muitakin kasvejani;) ja lannoittanut toisinaan.

Nyt siinä on tosiaan viisi kukkaterttua ja tuoksu on onneksi aika mieto.

Ja kukkahan tosiaan näyttää ihan posliinista tehdyltä.


18 kommenttia:

 1. Tämäpä erikoisuus! Näyttää ihmeen paljon posliinilta, siitä varmaan nimi.

  VastaaPoista
 2. On tosiaan kuin posliinia nuo kukat. Osuva nimi kasville :) Minullakin oli kerran alku useamman vuoden, mutta sitten kyllästyin sitä hyysäämään ja laitoin pois.. Astmaatikkona sen tuoksu olisi varmaankin ollut liian voimakas minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut näistä ovat vissiin aika reilustikin tuoksuvia, tämän tuoksun tunsi vasta kun meni aika lähelle kasvia!

   Poista
 3. Kukka palkitsee sinut hyvästä hoidosta. Tuota kannatti odottaa.

  VastaaPoista
 4. Oi, kun ihana!
  Minulla on lapsuudenkotini posliinikukka, kun äitini on sen tuoksulle yliherkkä. Se vain asustaa olohuoneen hämärässä nurkassa, niin ettei ikinä kuki. Kerran siirsin sen vähän valoisampaan, ja se kukki. Tuoksu on kyllä vahva, mutta toisaalta ihanan hunajainen. Se on tosi kaunis pelkkänä lehtikasvinakin varjoisassa nurkassa, kun lehdet ovat kivat. Kovin voimakasta valoa se ei varmaan kaipaakaan, mutta vähän, näköjään. Voisihan sille hankkia kasvivalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tämä on keittiössä eli pohjoispuolen ikkunalla. Ja on tosiaan kivannäköinen myös viherkasvinakin.
   Ja kiva kuulla, että tämä on vissiin aika pitkäikäinen!

   Poista
 5. Onneksi olkoon, sinulla on erilainen posliinikukka kuin minulla lehdet on erilaiset. Minulla on aika pieni vielä vaikka on muutamia vuosia jo vanhakin. Tänä vuonna ihme kyllä on intoutunut kasvamaan toivottavasti joskus vielä myös kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on vissiin aika paljon erilaisia. Toivotaan että sinunkin posliinikukkasi alkaisi kukkimaan!

   Poista
 6. Minun posliinikukkani on pistokkaana napsaistu jo liki 40 vuotta sitten. Tälläkin hetkellä sen ruukussa ei liene muuta kuin juurta ja se kukkii kymmenin kukkatertuin kahdesti vuodessa. Toki se on valoisan ikkunan ääressä, kesällä jopa paahteisessa auringonvalossa. Joten älä hoida liikaa, niin posliinikukukkasi palkitsee sinut varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onpa kunnioitettava ikä kasvilla! Ja kuulostaa hyvältä että kukkii noin reilusti! Jospa omanikin nyt tästä sai kukintaputken auki:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Juu, näitä voisi hankkia useampiakin erilaisia:)

   Poista
 8. No pannahinen. Minulla oli parikymmentä vuotta vanha posliinikukka, jolle menin vaihtamaan isomman ruukun ja paremmat mullat. Kesä meni hyvin, mutta talven tullen e spudotti kaikki lehtensä ja lähes kuoli. Keväällä yksi verso nousi mullasta. Olisi pitänyt antaa olla vanhassa ruukussa =).
  Todella kaunis kukinto sinun posliinikukassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole laiskuuttani vaihtanut tälle multaa pitkään aikaan ja osui tuurilla oikeaksi hoidoksi tai hoitamattomuudeksi;)
   Toivottavasti sinun posliinikukkasi elpyy kunnolla ja alkaa vielä kukkimaan.

   Poista