keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Kasvihuoneen kevätsiivous

 Mulla on kevätlomaviikko!

Aika ihanassa säässä sitä on saatu viettää tähän saakka ja elämä tosiaan on kääntynyt pihalle:)

Kasvihuoneesta oli mennyt talven aikana muutama kattolasi rikki ja vaihdettiin ne eilen uusiin. Ja tänään sitten koitti kasvihuoneen siivouspäivä.

Vielä puuttuu kasvulaatikot, mutta ehkä kannan ne tänne vasta sitten, kun luvattu takatalvi on ohi...

18 kommenttia:

 1. Voi miten ikävää, että jouduitte aloittamaan kevään kasvihuoneen lasien korjaamisella. Onneksi se on jo tehty ja kasvari näyttää tosi ihanalta! Juuri mitään ei uskalla kylvää tai ulos viedä, kun viikonlopulle on luvassa navakkaa pohjoistuulta ja sunnuntaille ILTAPÄIVÄKSI +2 astetta. Huh huh! Varmaan 15 asteen pudotus viime sunnuntaista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat vissiin menneet rikki kasvihuoneen katolta lumia putsatessa... Mutta paikallisesta lasiliikkeestä sai tosi nopeasti uudet oikein kokoiset lasit edullisesti!
   Eipä kasvariin tosiaan vielä kovin paljon uskalla kasveja viedä, vaikka pieni lämmitin siellä onkin. Taidan odotella tomaattien kanssa sen verran, että ainakin päivällä pysyisi lämpötila reilusti plussan puolella:)

   Poista
 2. Sinulle sattui säiden puolesta paras mahdollinen kevätloma. Toivottavasti ehdit hiukan köllötelläkin kauniissa kasvihuoneessasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät kyllä suosivat alkuviikosta oikein kunnolla! Ja ehdin nauttia kasvarista puutarhalehtien ja päiväkahvien kera:) Olen siinä aika hyvä, laiskottelussa siis;)

   Poista
 3. Voi hitsi, miten ihana kasvihuone♥ Minä en saa sellaista ikinä...Yritän nyt päärynöitä, uusittua punaluumua, kun täällä meni monelta luumupuu tai kaksi yhtenä talvena. Meillä olisi tontilla tilaa vaikka kuinka, mutta kun ei aikaa ja toisaalta, olemmeko ikämme näin isossa talossa ja tontilla. Alan kaivata pienempää puutarhaa.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan:)
   Minä haaveilen päärynästä, ehkä riihen seinustalle säleikköön...

   Poista
 4. Onneksi saitte nyt jo ehjät lasit. Hyvään aikaan sinulla on lomaa. Kuvista tulee jo sellainen tekemisen tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallinen lasiliike teki ne todella nopeasti!
   Loma oli kyllä hyvään aikaan, loppuviikon olen lueskellut puutarhalehtiä sohvannurkassa, sekin tekee hyvää:)

   Poista
 5. Kevättauko on mahtava asia, varsinkin näin hieman myöhemmin keväällä. Itselläni oli loma viime viikolla, ja suorastaan heräsin elämään. Nyt kun on kasvihuoneen katto ehjä, pääset sinne sateen ja tuulenkin suojaan. Antoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaan kohtaan tämä tauko tulikin! Seuraava ehkä toukokuun lopussa, kun kesäloma alkaa vasta heinäkuun puolenvälin jälkeen.
   Sitä tosiaan huomasi, kun kuljeskeli puutarhassa pikkukasveja ihailemassa, kuinka iso ikävä tätä aikaa olikin jo ollut. Kasvihuone on onneksi tosiaan tuulensuojainen paikka, täällä rannikolla kun tuppaa tuulemaan lähes aina!

   Poista
 6. Upeita päiviä oli sinulla puuhata ja nyt kun lasit on kunnossa mikä oli laittaa kaunista sisälle ja hyvin olet onnistunut. Siellä taitaa kielokin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuloma oli todella puutarhalomaa, tai siis -töitä;) Mutta ihanaa joka tapauksessa. Ja kun säät kääntyivät talvisiksi, muutin taas sohvannurkkaan puutarhalehtien kanssa:)
   Kasvaria on mukava sisustaa näin kevään tullen, kielo siellä tosiaan nyt kukkii ja tuoksuu, kohta lisää kukkia ja tomaatitkin jo ehkä parin viikon sisään.

   Poista
 7. Ihana kasvihuone! Kiitos vaan ideasta, tuollaiset kukkivat kevätasetelmat minäkin värkkäilen ensi kevääksi, niitä onkin nyt niin monelta instatililtä ja blogeista saanut ihastella.
  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevätkukka-asetelmat ovat mukavia myös kasvarissa, kun käy siellä nautiskelemassa päiväkahvinsa ja viettämässä muutoinkin aikaa.

   Poista
 8. Nyt onkin hyvä, että kasvari on taas kunnossa, sen verran tulee tavaraa taivaalta! Voi, kun pian taas palaisisvat lämpimät säät, että voisi kasvarissakin nautiskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin lasit vaihdettua ennen takatalvea! Eiköhän se kevät pian palaa, ja elämä siirtyy takaisin pihalle:)

   Poista
 9. Ny oot saanu tehtyä yhyren suuremmista kevättöistä pois päiväjäriestyksestä. Ihana tunnelma siälä ja hianot nua pöyrällä olevat savityät. Toivottavasti takatalavi häviääs pian takavasemmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on kiva tunne, kun kasvari on siivottu! Se kun on sellainen kertarykäys. Muuta pihasiivousta tulee tehtyä pikkuhiljaa siellä missä milloinkin kiinnostaa;)
   Kasvari on hyvä paikka savitöille, selviävät siellä myös talven yli, kun eivät kastu. Pakkasta korkeapolttoiset kestävät kyllä! Nuo peikot, sammakko ja menninkäiset on muuten ostettuja, talo ja teepannu omaa tuotantoa:)

   Poista