tiistai 25. syyskuuta 2018

Puutarha vaihtaa väriä

Maisema alkaa vaihtaa väriä, ja kauniita ne värit ovatkin!
Vähän keltaista, ripaus punaista... 
Vielä kuitenkin joukossa reilusti vihreää!


Likusterisyreeni halailee tuijaaEuroopansorvarinpensas


Idänvirpiangervo
 

Hortensia


 

 Kuriilienkirsikka
 

Mongolianvaahtera
 

Värikkäitä syyspäiviä!

18 kommenttia:

 1. Syksyssä parasta ovat hehkuvat ruskavärit. Euroopansorvarinpensas ja kuriilienkirsikka ovat upean punaisia <3 Mongolianvaahteraankin on tulossa ihana väritys. Mukava, kun kasvit ovat tänä vuonna saaneet rauhassa vaihtaa ruska-asuun eikä pakkanen ole pudottanut lehtiä suoraan vihreinä. Värikkäitä syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska on kyllä joka vuosi odotettu syksyn juttu, ja tänä syksynä se on aika kaunis, lieneekö syynä kuiva kesä.

   Poista
 2. Ooh, ihania värejä!
  Nyt alkoi tapahtumaan jotenkin vauhdilla tämä syksyn eteneminen. Minusta meillä oli viikonloppuna vielä ihan vihreää ja nyt ruska alkaa pilkistelemään melkein joka kasvin lehdiltä.
  Värikkäitä ja kauniita syyspäiviä myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti se etenee, ruska. Toivottavasti ei ihan heti tule sellaista myräkkää, joka saisi kaikki lehdet tippumaan puista.

   Poista
 3. Kauniita syksyn sävyjä. Ruska on tänä syksynä tosi kaunis. -Katja

  VastaaPoista
 4. Ihanat hehkuvat färit. Hortessaki on aivan namu :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa näitä tulee lisättyä puutarhaan!

   Poista
 6. Kauniita värejä jo näkyvissä!

  VastaaPoista
 7. Anu, ihastuttavia syyskuvia olet saanut! Mongolianvaahtera on yksi suosikeistani ja se on myös lisääntynyt kiitettävästi. Vanhojen rungot ovat maagisia ja nuoret muuten vain pirtsakoita.

  Onkohn tuo sun pieni hortensia Wim's Red? Minulla on nyt monta pientä/nuorta ja oikein on usein pysähdyttävä miettimään mitä ne olivatkaan. Vahnat syyshortensiat kyllä päihittävät meillä mennen tullen uudet tulokkaat, mutta nuoret näyttävät mahtinsa toivottavasti aikanaan.

  Ensimmäisessä kuvassa lienee paratiisiomenapuu? Meillä se tuli keskipihalle kohtaan, josta on mystisesti kuollut kaksi pilvikirsikkaa sekä melkein kuollut päärynäpuu. Maapohjassa ei pitäisi olla mitään vikaa etc. Päärynäpuu on siirretty syrjempään ja nyt kokeillaan paratiisiomenapuulla. Toinen vuosi eikä kukkia eikä siis nyt oransseja pikkuomppuja...

  Mukavaa syksyn jatkoa sinulle, Anu!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin löysin mongolianvaahteran siementaimen emonsa lähettyviltä:)

   Hortensiani on Èarly Sensation`, tämän kesän uutuus meillä. Ainakin tänä vuonna kukan väri on uskomattoman kaunis. Muutoinkin hortensia ovat ihania syyspensaita, kukkivat pitkään ja ovat luotettavia.

   Ensimmäisessä kuvassa on Rautatieomenapuu, meilläkin tuossa keskellä etupihaa, saa kaiken huomion itselleen. Tai onhan tuossa keskiympyrässä sen takana ihanuus `Hopa`, mutta siihen tuli tänä vuonna tosi vähän pikkuomppuja:)


   Poista