lauantai 26. huhtikuuta 2014

Uusi kotimainen puutarhakirja

Posti toi mulle viime viikolla aivan ihanan paketin, arvostelukappaleen Saila Roution kirjoittamasta Kukkia Sipuleista-kirjasta. Kovasti olen ollut kiireinen, ehkä ole ehtinyt vielä lukea sitä, mutta pariin otteeseen olen selaillut aivan ihania kuvia. Ehkä nyt illan tullen, kun aurinko painuu mailleen ja puutarhaharrastaja malttaa tulla sisälle, on oikea aika ottaa kirja käteen ja tutustua siihen paremmin.
 Kiitos kovasti sinulle Saila! 

Voit tilata itsellesi samanlaisen Sailan nettipuodista.
Siellä on myynnissä kaikkea muutakin ihanaa!

18 kommenttia:

 1. Pioni, minäkin olen vilkuillut kirjaa sillä silmällä ja toivon, että voin keskittyä tähän huomenna! Olen niin sipulikukkahullu, että multa menee kaikki järki rahan ja kaiken suhteen kun kyseessä ovat sipulikukat. Tämä tulee mulla kyllä heti arvonnan jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, syksyllä kyllä tarvis ainakin tuplapalkan että vois ostaa "tarvittavan" määrän kukkasipuleita:)

   Poista
  2. Toden sanot: Mitä jos alettais säästä jo syksyn sipulikukkiin;) Tilaisn muuten viime syksynä, kun en Viherlandiasta saanut, jostain postimyynnistä elämäni kalleimmat kolme juurakkoa, sipulijuurakkoa...sillä tavalla niitä nimitti luottopuutarhurini, ne ovat valkoista varjoliljaa. Mikä niissä on niin vaikeaa, että niitä ei meinaa mistään saada? Nyt olen innostunut lehdostamme tekemään oikeaa metsäpuutarhaa ja sinne laittaisin valkoista varjoliljaa, mutta kaikkialla sanotaan, että niitä ei saa. Siinä kirjassa kerrottiin, että se alkaa KYLVÄYTYÄ ITSESTÄÄN silleä lehdossa, joten nyt ajattelen sitten vain mikä näky se olisikaan.

   Olimme eilen ihanasti pihalla koko päivän. Tänään otan ihan hiukan rauhallisemmin ja aion iltapäivällä alkaa nauttia Sailan kirjasta...

   Tuo sun "tarvittava" määrä alkoi hymyilyttää;) Tekisi mieli jatkaa, että "vain taivas on kattona, kun puhutaan sipulikukista."

   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
  3. Minä löysin valkoisia varjoliljoja Blomqvistin taimitarhalta joitakin vuosia sitten. Viime kesänä ne eivät muuten kukkineet, toivottavasti vain keräsivät voimia tulevaa kesää varten.
   Jossain puutarhaohjelmassa neuvottiin laittamaan kukkasipuleita taulutelkkarin hinnalla, niitähän kuitenkin katselee keväällä tuntitolkulla;) Eiku säästämään siis...

   Poista
  4. En mitenkään halua moittia luottokauppapuutarhaani Viherlandiaa, joka on minulle kuin toinen koti, mutta valkoista varjoliljaa en ole sieltä vielä saanut. Nyt jännittää, nousevatko paikasta x tilaamani juurakot pintaan vai eivät.

   Sailan kirja on upea! Ja tuo koiranhammas on jännittävän näköinen kasvi.

   Minä en tekniikasta perusta, joten taulutelkkarirahat voivat kaiki mokomin mennä puutarhaan. Puutarha on muuten ainoa asia, jossa rahajärki lähtee lapasesta. Tosin olen hieman rauhoittunut 30 vuoden matkalla, mutta sipulikukkia ei lasketa;)

   Pakko vielä kertoa, että sain monta vuotta sitten eräältä lukijaltani valkoisen varjoliljan siemeniä, jotka hän oli kerännyt omasta puutarhastaan. Hän varoitteli, että ne voivat kestää itää jopa viisi vuotta, mutta nyt tuo aika on mennyt, eikä mitään näkynyt ainakaan viime suvena. Lehto on kesällä suloisen varjoinen, joten valkoiset varjoliljat olisivat sinne onnenomiaan.

   Poista
 2. Voi sinua, ei olisi tarvinnut niin mainostaa :-) Kiva että tykkäsit. Näillä keleillä ei oikein sisällä raaski olla. Sade tekisi silti ihan hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannattaa mainostaa:)
   Ihanaa että viikonloppuna on oivat puutarhakelit, ehtii olla koko päivän ulkona. Sadetta tarvis kyllä, joku yö kiitos!

   Poista
 3. Sailan kirja oli aivan huippuhieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kuten edellisetkin hänen kirjoittamansa!

   Poista
 4. Rakastan sipulikukkia... joten luulen, että minunkin täytyy hankkia Sailan kirja. Sitä voi sitten lueskella sadepäivinä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadepäivillekin on hyvä keksiä jotain puutarha-aiheista tekemistä:)

   Poista
  2. Sariw, et voi olla hankkiimatta;)

   Poista
 5. Hauskaa, mullakin kirja yöpöydällä :) Välillä vähän selailen ja makustelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kirjasta riittääkin varmasti iloa pitkäksi aikaa. Ja näkee kauniita kukkaunia, jos lukee viimeiseksi illalla;)

   Poista
 6. Olen jo tilannut ja saanutkin tuon kirjan. Harvinaisen kaunis kansi, pidemmälle en ole vielä ehtinyt.

  VastaaPoista