sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sipuleita

Kevään kukkaloistoa lisäämään istutin noin kolmesaataa kukkasipulia. Tänä syksynä maahan upposi tulppaaneja, narsisseja, helmililjoja, laukkoja, krookuksia.


Paikoin reikien kairaaminen oli työlästä, sain jopa rakot käsiini kesken kaiken. Onneksi mies tuli auttamaan loppujen kanssa.

21 kommenttia:

 1. On sinulla ollut istutusurakka. Keväällä sitten uurastus palkitaan ;)
  Minulla on vielä homma edessä, täällä on ollut niin lämmin syksy, että pitää vielä odotella maan viilenemistä....

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kolmesataa sipulia, ja heväällä/kesällä sitten aivan upea näky!
  Kävin torstaina kodin terrassa enkä sipuleita muistanut. Tässä tulee kohta kiire

  VastaaPoista
 3. Siinäpä on sipuli jos toinenkin, aikamoinen urakka ja mie vähän nieleskelin sadan sipulin kans. No omani sain maahan ennenko lähettiin lomalle joten loman jälkeen kerkein vielä toisen mokoman sipulin laittaa jos haluis. Odotan ykllä ens kevättä ja pihamaasi kuvia, voipi olla aika makee:)
  Tässä mietiskelin kuinka monta sipulia olen laittanut kuuden vuoden aikana joka asuttu Espoossa niin siitä määrästä pitäis olla varsinainen edenin puutarha mutta 60% niistä lopahtanut tai syöty parempiin suihin. Jos olen joka syksy tunkenu sen noin sata ja joskus yli sipulia niin siellähän pitäis olla lähemmäs tuhat kukkaa... mutta ei ole.

  VastaaPoista
 4. Voi huh, mikä urakka! Lykkään omaani edelleen... kaikki sipulikukat ovat aivan hurmaavia, mutta alapa tunkea niitä sipuleita maahan... Not my cup of tea. Teen sen aina ihan viimetingassa, ja sitten käy juuri niinkuin Henriettalle: pitäisi olla, mutta kun ei ole.

  VastaaPoista
 5. Kolmesataa on jo iso urakka. Itse istutin tänään aika tasan puolet vähemmän. Mutta meillä ei ole maa vielä kylmä. Lähinnä se on tosi vetinen. Toivon etten ole liian aikaisessa noiden sipuleiden kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ihana näky sitten keväällä :-) Minulla on vielä vaikka kuinka monta perennaa ja sipulia istuttamatta, mutta luotan siihen että meri pitää maan sulana vielä marraskuussakin. Jos ei, niin pitää sitten kolata lunta sivummas ja istuttaa ;-)

  VastaaPoista
 7. Huh, kova homma! Itse vasta raivasin tänään mökillä rikkaruohoja sipulikukkapenkistä...sipulit saavat vieläkin odottaa, koska on ollut ihan liian lämmintä. Itse asiassa maasta pukkaa parhaillaan kevätkrookuksia ylös!!!

  VastaaPoista
 8. Pakko tähän väliin mainostaa Pihakutsuilla myynnissä olevaa sipulien istutuspuikkoa. En kokenut mitenkään vaikeaksi tänä vuonna sipulien istutusta, kun painoi reijän multaan ja sipuli sinne.
  Jäädäänpä odottamaan sinun kevätloistoasi!

  VastaaPoista
 9. Kukkasipuleiden istutus on yksi vastenmielisimmistä puutarhahommista, joita tiedän. Onneksi keväinen loisto palkitsee urakan :)

  VastaaPoista
 10. Katselin eilen kaupassa sipuleita, mutta en vielä tänä syksynä malta laitaa maahan, kun en tiedä mitä sieltä maasta keväällä nousee.
  Uusi blogisi lukija ilmottautuu tässä :)

  VastaaPoista
 11. Oi,mikä kukkaloisto keväällä tuleekaan, tuskin maltan odottaa, että kuvista niitä voimme ihastella!

  VastaaPoista
 12. Kauniit ovat kukkasipulit!
  Itse teen suuria kuoppia ja sinne vaan ei niin järjestelmällisesti ja jos jokunen menee nurinpäin niin kyllä se sieltä aikanaan nousee oikeinpäin.
  Onneksi sait apua ja siten yhdessä iloitsette keväällä ja on mitä odottaa, kaunista kukkaloistoa!

  VastaaPoista
 13. Mulla ei tänä syksynä ollut järin suurta intoa näiden sipulien kanssa, ehkä noin 100 ja niistäkin on osa vielä laittamatta.
  Se kaira on muuten oikein hyvä keksintö, paitsi että märkä multa jää sinne sisään ja se on tökittävä jollain pois. Tulis jo lumi ja peittäs kaikki..huoh...Turnausväsymystä ilmassa.

  Mukavaa viikon jatkoa sulle Anu.

  VastaaPoista
 14. Voi huhhu... rakastan puutarhaa ja kukkia, mutta istutus on yksi niitä hommia joista ehkä vähiten tykkään. Mielestäni jo kymmenen sipulia on ihan tarpeeksi työlästä. Olet ahkera!

  VastaaPoista
 15. Samoilla eväillä mennään meillä kuin monella tuossa edellä. Eli sipulihommat ovat vielä edessäpäin ja tylsää puuhaa koko homma. Mutta sitten voi kyllä täysillä onnitella itseään kun työ on tehty ja jäädä odottelemaan kevättä. Niinkuin sinä nyt! :)

  VastaaPoista
 16. Kukkasipuloita minäkin olen kairannut ja väliin ihan työstäkin käynyt ja melkein rakoilla kädet, joten kohtalotovereita ollaan! ;-D

  Pallohortensian kukintoja olen napsinut sisälle kuivamaan ja hyvin ne säilyttävät värinsä.

  VastaaPoista
 17. Risusydämen Marja:
  Minäkin odottelin jonkin aikaa. Mutta kun lämpömittari alkoi näyttää useina aamuina reilusti alle kymmenen astetta, ryhdyin toimeen.

  Rita:
  Ja vieläkin mahtuis:)
  Kyllä niitä ennättää laittaa niin kauan kuin maa vain on sula, ei siis hätää.

  Henrietta:
  Kyllä meilläkin on käynyt melkoinen kato varsinkin tulppaanien kanssa. Muutenkin ovat prinsessoja ja alkuun laitoin niitä ihan liian varjoisiinkin kohtiin. Kokemus opettaa:)
  Ja narsissit lisääntyvätkin...

  Intopii:
  Minä taas en malta odottaa kovin kauaa, viimeistään lokakuun alussa ne täytyy saada laittaa maahan:)

  Irene:
  Meilläkään ei kyllä ollut ihan yhtä kylmää kuin muina syksyinä. Tavallisesti tuppaa sormet kohmettumaan, nyt pysyivät lämpiminä. Onneksi nyt on ilmat kylmenneet:)

  Saila:
  Varmasti teillä etelän ihmisillä on vielä vaikka kuinka kauan aikaa kaivaa kuoppia maahan, ja varmaan meilläkin. Tosin yksi työkaveri muisteli että viime vuonna satoi meille lumi jo lokakuussa!

  Intianminttu:
  Krookuksia, vau! Toivottavasti ymmärtävät kukkia vasta keväällä!

  Multasormi:
  Kiitos vinkistä! Olen kuvitellut että niitä istutuspuikkoja voi käyttää vain pikkusipuleiden istutukseen. Täytyypä pistää ostoslistalle.

  Tiina:
  Mun mielestä se on oikeestaan aika kivaa, kukkasipuleiden istutus siis. Tänä vuonna se vaan oli vähän työläämpää, kun hake oli aika karkeaa siinä mullan pinnalla ja kairani tahtoi mennä jumiin.

  Johanna:
  Tervetuloa mukaan!
  Sulla onkin mukava kevät ja kesä edessä seuratessa uuden pihasi loistoon puhkeamista.

  Riitta Sinikka:
  Tulee varmasti otettua muutama otos ja laitettua niitä tänne blogiinkin;)
  Toivottavasti kaikki kukkivat ensi keväänä!

  Sirkka:
  Minäkään en niin tarkasti katsonut miten päin menivät, sillä ei kuulemma ole merkitystä. Eikä syvyydelläkään, tuumasi puutarhuri televisiossa:)

  Tuija:
  Minunkin puolestani saisi lumi jo tulla, olen "muuttanut" jo aikaa sitten sisälle. On se hyvä että meillä on vuodenaikojen vaihtelu.

  Cosmos:
  Minusta tuntuu, että laitan joka syksy aina vain enemmän ja enemmän kukkasipuleita:)
  Rikkaruohojen kitkeminen on mun mielestä kaikkein ikävintä, varsinkin jos ne ovat päässeet rehottamaan...

  Kuusirannan emäntä:
  Minä olen siirtynyt jo sisäjuttujen pariin. Puikot on kaivettu kaapista ja ensimmäiset käsityöt ovat jo käytössäkin. Kevättä silti odotellaan...

  Nina:
  Minäkin kävin syyshortensian kukintoja sisälle hakemassa, kuivuvat kauniisti. Kuten myöskin kuutamohortensiat, joita olen useita vuosia jo kantanut sisälle:)
  Toivottavasti kätesi ovat kunnossa:)

  VastaaPoista
 18. Kyllä sinulla on väriloistoa ensi keväänä :) Itse olen istuttanut osan ja osa on vielä istuttamatta, ensi viikolla on pistettävä viimeisetkin maahan.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 19. Vanilja:
  Toivottavasti:)
  Vielä onkin ihan hyvät ilmat istutella kukkasipuleita. Voisin itsekin katsastaa vielä markettien tarjontaa...

  VastaaPoista
 20. Ihana blogi, laitan suosikkeihin! :) Minulla on mukula-ralli vasta edessä, täällä Lounais-Suomessa on ollut niin kosteaa ja lämmintä, että vielä en ole uskaltanut laittaa kevätsipuleja maahan. Jospa tällä viikolla vihdoin...

  VastaaPoista
 21. Simm:
  Kiitos!
  Meilläkin ollut taas lämpimämpää, mutta lumisateita jo lupasivat lähipäivinä:)

  VastaaPoista