tiistai 3. toukokuuta 2011

Jouluruusu

Vappuna jouluruusu sai tarpeeksi aurinkoa ja avasi tämän odotetun ensimmäisen kukkansa. Nuputhan näkyvät jo heti kun lumi sulaa.


Tämä yksilö on kasvanut meillä jo useita vuosia ja kukkinutkin monta kertaa, tosin kukkia ei tule kuin muutama kappale. Olen istuttanut sen kohopenkkiin syreenin alle, pohjoistuulilta suojaiseen kulmaukseen. Parina ensimmäisenä vuonna peitin sen talveksi havuilla, sen jälkeen lumi on ollut riittävä suoja.

10 kommenttia:

 1. Ihana, ihmeellinen jouluruusu! Mieheni osti minulle viime jouluksi elämäni ensimmäisen jouluruusun. Kukkimisen jälkeen vein ruusun talvehtimaan autotalliin ja viime sunnuntaina istutin sen suojaisaan paikkaan pihallemme. Toivon, että se selviytyy kukkapenkissämme.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se onkin kaunis! Ihanan herkkä.

  VastaaPoista
 3. Oih, se ON suloinen. Yksikin kukinto korvaa tusinan muita.

  Iloisia pihapuuhia:)

  VastaaPoista
 4. Teillä on niin keväistä ja olen niin vihreä kateudesta täällä ruskean ja harmaan keskellä. Ehkäpä täälläkin joskus vihertää :)

  Jouluruusut on kyllä kestäviä enkä ole niitä koskaan suojannut mitenkään, tosin meillä on aina olleet hyvin lumiset talvet. Ruskettuneet lehdet aina keväällä nips naps pois ja siinäpä se hoito on ollutkin. :)

  Ihanaa viikkoa sinne! Nauti kevätpäivistä, niistä viileämmistäkin! :)

  VastaaPoista
 5. Voi, miten hieno se on myös läheltä.

  Minua niin harmittaa, etten saa omalla pihallani jouluruusuja elämään en sitten millään. Ne ei tykkää minusta :-<

  VastaaPoista
 6. Suloinen : ) Kuva on aivan ihana.
  Ystävälläni Espoossa jouluruusu on tehnyt monta siementainta. Jännä nähdä, lähteekö jouluruusuni leviämään siemenistä : )

  VastaaPoista
 7. Katja/Lumiomena:
  Ihanaa että sait jouluruususi selviämään kevääseen asti. Minä olen saanut ainoastaan yhden, pari olen sitten ostanut taimitarhalta kesien aikana.

  Saila:
  Sai meikäläisenkin ihan polvilleen;)

  A-L:
  Ja onneksi on vielä ainakin kaksi nuppua näkyvissä, saa nauttia pidempään kukinnasta:)

  Quu:
  Kyllä tämä meidänkin vihreys on vielä aika paikoittaista;)
  Jospa jo viikonloppuna mentäis taas pitkä askel kohti kesää, lupailivat aika lämmintä!

  Intopii:
  Näin se on kauneimmillaan, lehdet kun ovat aika maahan painuneita;)
  Kokeile vielä kerran, kohopenkissä vaikka.

  Sariw:
  Kuva olikin hieman haastava ottaa. Kukka kun kääntää päänsä aurinkoa ja syreeniä kohti. Piti ihan laskeutua tuonne syreenin alle...

  Toivottavasti leviäis siemenistä tämä minunkin pikkuiseni:)

  VastaaPoista
 8. Upea kuva kauniista kukasta :)
  Ihanaa torstaita!

  VastaaPoista
 9. Minun jouluruusuni kukkii nyt toista kevättä. Sen ensimmäiset kukat ovat jo kuihtuneet ja valmistavat siemeniään, mutta uusiakin kukkia tulee vielä. Viime keväänä se teki paljon siemeniä ja nyt sen vierellä on pieniä sirkkataimia. Mietin nyt, kuinka niitä kouluttaisin ja siirtäisin uusiin paikkoihin. Harventaa ainakin pitäisi, niitä on aivan liian paljon. Voisiko niitä kasvattaa jouluna kukkiviksi, onko kellään kokemusta siitä?

  VastaaPoista
 10. Hannele:
  Kiitos! Ja hyvää äitienpäivää sinulleä!

  Nummentonkija:
  Mun jouluruusut eivät ole tehneet siementaimia vielä ainakaan, toivottavasti kuitenkin, että saisin niitä useampaan paikkaan:)
  Kun sulla on paljon pikkutaimia, kokeile kasvattaa ruukussa ja tuoda sisälle ennen pakkasia. Kerro sitten saitko kukkimaan ne sisällä.

  VastaaPoista