maanantai 26. elokuuta 2024

Retki Strömsöön

Osallistuin lauantaina bussireissulle, jossa käytiin Strömsössä. Ensin kierrettiin oppaan kanssa puutarhaa ja sitten päästiin tutustumaan myös sisätiloihin. Puutarha on avointa aluetta, eli siellä saa kulkea vapaasti, mutta sisälle taloon pääsee vain oppaan kera. Opastetulla kierroksella kaiken mielenkiintoisen näkemisen lisäksi sai paljon tietoa talon vaiheista, sekä nykyisestä ohjelman teosta.

Tässä teille muutamia vinkkikuvia, jos on tekemisen puutetta:)

















Minä ihastuin erityisesti tuohon polkuun, joka oli tehty useista materiaaleista. Tosin en ole keksinyt meille vielä sille minkäänlaista paikkaa;) Ja sitten nuo kukkaruukut (?) on söpöjä. Ja tämä viimeisen kuvan taulu on aika upea!

Tuliko vinkkejä vapaahetkiin;)

perjantai 23. elokuuta 2024

Viime viikonlopun juttuja

 Mikä ihana puutarhaviikonloppu, kalenterissa ei mitään ja ilma suosi! Tuli siis tehtyä paljon kaikenlaista puutarhahommaa. Siis viime viikonloppuna:)

 Pirja-omenapuun sato oli kypsynyt, kerättiin ne ja sitten karsin puuta reilusti, että tuli ilmavampi.

 Perunatkin nostettiin kasvulaatikoista.

Ja tyhjensin kahdesta kompostorista hyvää tavaraa.

Innostuin myös kanttaamaan.

 

Se on kyllä niin nopea tapa siistiä puutarhan ilmettä.


 
Vielä etupenkistä kotkansiipiä pois.

 
Ja kuunliljoja tilalle. Niistä tuli kyllä vähän puute, joten puutarhareissua suunnitteilla. Onneksi nyt alkaa kahden viikon kesäloma, joten ehtii ostoksille ja toivottavasti ilmat suosivat, että voi jatkaa puutarhapuuhastelua:) 

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Päivänliljoja

Päivänliljat ilahduttavat kukillaan juuri nyt. Osa on aloittanut kukinnan jo pari viikkoa sitten, osa vasta nyt. Ja osa on niin nuoria, että eivät näytä kukkivan vielä tänä vuonna. Nimet näköjään osin hukassa tai sitten eivät vastaa sitä, mitä olen ostanut. Odotan, että näistä kasvaa suuria puskia, joissa kukintaa riittää pitkään!

Tämän piti olla Awesome Blosson

?

Pink Damask

Galena Holiday

?


 tämän piti olla joku valkoinen...


Joka tapauksessa kiva että jotain kukkii puutarhassa:)

Ja nyt taidan mennä pihalle, näyttää että tänäänkin on tulossa puutarhapäivä. Aurinko paistaa ainakin osittain ja lämpötilaksi lupailee jopa 20 astetta. Ja kanttaaminen jäi eilen kesken...

lauantai 10. elokuuta 2024

Aika juoksee

Mihin tämä aika oikein juoksee? Perässä ei meinaa pysyä. Loman jälkeen olen ollut kaksi viikkoa töissä, nyt tällainen pitkä viikonloppu eli perjantaikin vapaa:) Eilen käytiin tyttären kanssa shoppailemassa ja kirpputorikierroksella, kahvilassa maltettiin välillä sentään käydä istumassa;)

Tänään, ja vissiin huomennakin on sadepäivä, joten nyt on aikaa istua koneella. Suunnitelmissa blogien lukemista ja ehkäpä valokuvakirjan tekoa. Ja voisihan sitä aloittaa uuden villapaidan kutomisenkin...

Kasvihuoneesta on saatu hakea kurkkuja ja tomaatteja ja kasvulavoista salaatit. Valkoiset herukat on kerätty, muut odottavat vielä vuoroaan. Suurin osa napsitaan suoraan suuhun, jonkin verran menee pakkaseen. 

 

Viime viikolla olin yhtenä iltana kurssilla, jossa valmistettiin luonnonmateriaaleista koreja. Tosi kivaa, mutta aika hidasta hommaa;)

 

 Tässä minun aikaansaannokseni.

 

 Puutarhahommia on tehty hissukseen, eräänä iltana viime viikolla sain tyttären kaveriksi perkaamaan nurmikkoa/rikkaruohoja soralta ja aika nopeasti tuli kivannäköistä jälkeä.


 Lähtötilanne oli tämä! Taisi jäädä viime kesänä tämä homma tekemättä, ja vihreähän ottaa aika nopeasti vallan, jos ei siihen mitenkään puutu.


 Ettei teidän verkkokalvoille jäisi tällaista näkyä, laitetaan tähän loppuun vielä jokunen mukavampi kukkakuva:)




 Rentouttavaa viikonloppua!