lauantai 29. kesäkuuta 2024

Vain kolme kuvaa - kesäkuu

 Jälleen on Kristiina K kuukausihaasteen aika. Eli vain kolme kuvaa, jotka alkavat kuukauden ensimmäisen kirjaimen mukaan. 

Koko kuukausihan on täynnä kukkakuvia, mutta yritin etsiä jotain muuta;) 

kasvihuone

kiviaita

 

Ja pakkohan tähän loppuun on laittaa kukkiakin, siis kukkaseppele, jonka tein Satupuutarhan järjestämässä kukkaseppeleworkshopissa. Meitä oli muutama puutarhaystävä Sadun ihanassa kasvihuoneessa kukkaisaa iltaa viettämässä ja tällaisen sain aikaiseksi.
 

keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

OmaPIHA

 Lukuvinkki viherpeukaloille ja siitä haaveileville!

Uusin OmaPIHA-lehti on taas täynnä innostavaa luettavaa, ajankohtaisia asioita ja pihatarinoita. Jos lehti ei ole vielä tuttu, suosittelen tutustumaan!

Tässä muutama nosto uusimmasta lehdestä








P.S. OmaPIHA-lehden sekä uudet että uskolliset vanhat kestotilaajat saavat joka vuosi lahjan!


OmaPIHA-lehti saatu

perjantai 21. kesäkuuta 2024

Juhannus

 

Muumipeikon juhannusruno

 

 

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Lummepioni

Parin vuoden odotus on palkittu, lummepioni kukkii!


 Tuntuu viihtyvän tuossa `Hopa`n alla, narsissien ja vuokkojen kaverina. Toki muut ovat jo kukkineet ja lummepioni koreilee yksinään!

Tilasin näitä melko aikaisia lisää Warmerdamilta, nyt pitää vain odottaa syksyyn asti että juurakot saapuvat. Ja sitten tietenkin toivotaan että kukkivat jo ensi vuonna:) Ja toinenkin kasvitilaus on tehtynä, syksyllä tulossa myös kukkasipuleita Eurobulbilta. Suosittelen tutustumaan noihin kauppoihin, jos ei ole jo tuttuja. Tosin siellä on aika hankala hillitä itseään;)

Kuolanpioni kukki jo, tai siis kuolanpionit. Ne tekevät melko paljon siementaimia ja niitä olenkin siirrellyt jo useaan kohtaan puutarhaa.

Ja kohta alkaa lisää pioninkukkia poksahdella auki. Tuntuu että nuppuja on nyt tosi paljon, ehkä viimevuotinen luujauholannoitus tepsii.



sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

`Hopa`

Ihaillaan vähän `Hopa`-purppuraomenapuuta vielä täällä, vaikka se kukkikin jo viikko sitten! Se on kyllä uskomaton puu, kukkii joka vuosi yhtä upeasti!

Onneksi hullun pitkä talvi ja siitä suoraan kesähelteet eivät tätä lannistaneet, monta muuta kasvia koki kovan kohtalon. No nyt on kukkapenkeissä aukkopaikkoja seuraavia kokeiluja varten;)